Bakirelik ve Jinekolojik Muayene

Silaammm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2013
142
7
68
Arkadaşlar merhaba. Hemen konuya gireyim. Bakire değilim fakat aktif bir cinsel hayatım yok sadece bir kez cinsel ilişki yaşadım ve üzerinden de 6 yıl geçmiştir. Yaklaşık 3 yıl önce de genital bölgede siğil fark ettim ve hem yaşım küçük olduğundan hem de evli olmadığım için anneme söyleyemedim. Uzun süredir ihmal ediyorum ve bu durum artık beni çok rahatsız ediyor ve tedavi olmak istiyorum.

Öğrenciyim. Grip olduğumda bile annem gelirdi hastanede yanıma yani manevi anlamda ona çok ihtiyacım var. Tamam bakire değilim ama bir kez yaşadım bu durumu doktora alttan muayene olmaya bile çekiniyorum. Bir de dediğim gibi öğrenciyim ve maddi anlamda da hiçbir kaynağım yok sigortam da babamın üzerine.

Anneme söylesem ve doktora gitsek diyorum tedavi olsam daha da geciktirmeden kurtulsam ama bakire olmadığım gerçeği var.

Annem soracaktır neden çıktı bunlar, nasıl olur, tedavi nasıl olacak vs. Doktor açık açık söyler mi? Sizce ne yapmalıyım?

Yahu siğilin illa cinsel ilişki ile geçtiği ne malum?
Bende küçükken elimde geçirdim siğil. Eğer taharet alırken siğil değmişse bende de çıkabilir ileride. Tuvaletlere de dikkat etmek lazım. Olun tedavinizi yoksa büyür ve cerrahi müdahale gerektirir.
Ayrıca annene söylemene gerek yok al randevu git.

Arkadaşlar merhaba. Hemen konuya gireyim. Bakire değilim fakat aktif bir cinsel hayatım yok sadece bir kez cinsel ilişki yaşadım ve üzerinden de 6 yıl geçmiştir. Yaklaşık 3 yıl önce de genital bölgede siğil fark ettim ve hem yaşım küçük olduğundan hem de evli olmadığım için anneme söyleyemedim. Uzun süredir ihmal ediyorum ve bu durum artık beni çok rahatsız ediyor ve tedavi olmak istiyorum.

Öğrenciyim. Grip olduğumda bile annem gelirdi hastanede yanıma yani manevi anlamda ona çok ihtiyacım var. Tamam bakire değilim ama bir kez yaşadım bu durumu doktora alttan muayene olmaya bile çekiniyorum. Bir de dediğim gibi öğrenciyim ve maddi anlamda da hiçbir kaynağım yok sigortam da babamın üzerine.

Anneme söylesem ve doktora gitsek diyorum tedavi olsam daha da geciktirmeden kurtulsam ama bakire olmadığım gerçeği var.

Annem soracaktır neden çıktı bunlar, nasıl olur, tedavi nasıl olacak vs. Doktor açık açık söyler mi? Sizce ne yapmalıyım?

6 yıl önceki cinsel ilişkinin üzerine 3 yıl sonra siğil çıkmaz. varsa bir mikrop kısa sürede belli olurdu.
belli ki bir umumi ortamdan kaptın.
doktordan utanacak sıkılacak bir şey yok. doktorun bakacağı yer vajina bölgesi alıp da kızlık kontrolü yapmayacak sana.

6 yıl önceki cinsel ilişkinin üzerine 3 yıl sonra siğil çıkmaz. varsa bir mikrop kısa sürede belli olurdu.
doktordan utanacak sıkılacak bir şey yok. doktorun bakacağı yer vajina bölgesi alıp da kızlık kontrolü yapmayacak sana.

Virüs olduğu için aldığında latent kalır vücutta. Yıllar sonra çıkabilir. İlişkiden kapmış olma olasılığı var ve yüksek. Bende annesine illa söylemesi gerekirse bahanesi olsun diye söyledim.

Siğil ile bakire olmamak arasında bir bağ yok.
Herkeste çıkabilir.
Doktor sizi annenizin yanında muayene edip 'aaa kız bu bakire değilmiş anam' diye bağıracak değil ya.
Annenin hem ne işi var orada.
Bi zahmet annenizle değil tek başınıza gidin.
Söyleyin yara var bi yerimde ben kendim gideceğim diyin.
Bu kadar basit olay. Dramatize etmeye gerek yok.
Ben ameliyat oldum yumurtalık kistinden tüm kontrollere vs. kendim gittim.

Yahu siğilin illa cinsel ilişki ile geçtiği ne malum?
Bende küçükken elimde geçirdim siğil. Eğer taharet alırken siğil değmişse bende de çıkabilir ileride. Tuvaletlere de dikkat etmek lazım. Olun tedavinizi yoksa büyür ve cerrahi müdahale gerektirir.
Ayrıca annene söylemene gerek yok al randevu git.

Tedavi olmayı kesinlikle artık çok istiyorum. Ya tek gideceğim ve inşallah atlatırım ya da annemle. Bebek değilim evet ama diyorum ya onun desteği çok iyi gelir ama işte şartlar öyle olunca söylesem mi söylemesim mi kararsız kaldım

Önce pamuğa elma sirkesi dök,o bölgede bir gün ya da gece beklet.İnternetten de araştırabilirsin,siğil ve elma sirkesi tedavisini.Ben yaptım,geçti.
Geçmezse doktora gidersin.

Pamuk ve elma sirkesi mi? Genital bölgeye mi uyguladınız bunu

Nereden kaptım bilmiyorum ama bir defa da olsa yaşadığım için ona bağladım hep. Tedaviye karar verdim ama işte ne yapsam kararsız kaldım. Doktorun söylemeyeceğini bilsem annemle gitmeyi isterim

Anladığım kadarıyla reşit bir üniversite öğrencisisiniz. Doktora gitmek için annenizin elinden tutmasina gerek yok? Randevunuzu alın ve gidin. Ayrica genital bölgenizde yasayacaginiz her sorunu 6 yil onceki cinsel iliskinize mi baglayacaksiniz ne alaka ki?

Evet üniversite öğrencisiyim. Şu anda yaz tatilinde memleketteyim. Buradaki iyi doktorları biliyorum ama okuduğum yerde bir bilgim yok.

Babanın sigortası bile olsa muayene ve ilaç bilgisi gitmez. Odanda sürersin annene göstermeden ilaçları. Ama ileride cerrahi müdahale gerekirse zaten annen gelmek durumunda kalacak. Bir başlangıç olur zincirlerini kır ve yaptığın şeyin sorumluluğunu üstlen.

Muayene odasina neden annenle giriyorsun
Utanıyorum de dışarda kalsın ...
Babanızın sigortasında hangi doktora ne için muayene olduğunuz bilgisi gelmez

Gidin doktora

annenin gelmesine gerek yok bence. öyle ya da böyle alttan muayene olduğun için bakire olmadığın belli olacak-ki doktor muayeneden önce kendisi soruyor zaten.

Evet önceden adet düzensizliği için gittiğimde sormuştu ama bakire olduğumu söyledim. Zaten ultrason olduğu için

doktor muayene odasına annenle mi giriyosun? çok sçama değil mi yahu. kanser tedavisi olmuyosun ki ne alaka yani manevi olarak ihtiyaç duymaya filan.

al randevunu git doktora. söylemene bile gerek yok.

Ya biraz anlamsız geliyor olabilir hak veriyorum ama işte hem o bölge olunca hem de böyle ilk defa böyle bir şey olacağı için

Iyi de doktor sigile bakacak bekaret muayenesi yapmayacak neden soylesin?
Anneniz de doktorun yanina girmeyiversin bir zahmet. Vajinal muayene olucam utaniyorum disarida bekle deyin.

Babanın sigortası bile olsa muayene ve ilaç bilgisi gitmez. Odanda sürersin annene göstermeden ilaçları. Ama ileride cerrahi müdahale gerekirse zaten annen gelmek durumunda kalacak. Bir başlangıç olur zincirlerini kır ve yaptığın şeyin sorumluluğunu üstlen.

Gidip muayene olduğumda kimsenin bilgisi olmayacak öyleyse... Sanırım sorumluluğu tek başıma üstlenmem gerekiyor

Muayene odasina neden annenle giriyorsun
Utanıyorum de dışarda kalsın ...
Babanızın sigortasında hangi doktora ne için muayene olduğunuz bilgisi gelmez

Gidin doktora

Anladım yani ben cidden çok kararsız kaldım daha fazla vakit kaybetmeden size sormak istedim

Evet önceden adet düzensizliği için gittiğimde sormuştu ama bakire olduğumu söyledim. Zaten ultrason olduğu için

Ya biraz anlamsız geliyor olabilir hak veriyorum ama işte hem o bölge olunca hem de böyle ilk defa böyle bir şey olacağı için

ne farkı var ya he başka bölge ha o bölge.

Back
X