Benim kıymetli dr’um. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle ilk bebeğim 8. haftada ölüp kürtajla gebelik sonlandırılmasının hemen ardından tanıştım o güzel insanla. Kürtajımı gerçekleştiren hekim hemen hamile kalmamam gerektiğini 6 ay beklememi söyledikten sonra başka bir hekime gitmeye karar vermiştim ve Alihan Bey’in kapısını çaldım. Hemen hamile kalmamda bir sakınca görmedi kürtajdan 2 ay sonra. İlk gebeliğimde normal doğum yapmayı çok istiyordum fakat Alihan Bey 2 gün sonra sezeryan dedi. Sebebini sordumsa da söylemedi. Epidural sezeryana ikna etti ve epidural sezeryanla ilk oğlumu dünyaya getirdim. Kordon dolandığı için sezeryan olduğumu ve son 2 gün strese girmemem için söylemediğini doğumdan sonra öğrendim. Hemen 10 ay sonra tekrar hamile kaldım ve plesanta perkreata olduğunu öğrendim. Bilmeyenler için plesenta perkreata anormal bir plesanta yerleşimi. Plesanta bir ağacın kök salması gibi rahmi geçiyor ve hatta başka organlara da tutunabiliyor. Nadir rastlanan bu durum çoğunlukla doğum sırasında rahimin alınmasıyla sonuçlanıyor. Bu teşhisi koyan aynı hastanede görevli başka dr. çok büyük ihtimalle rahmimin alınacağını söyledi. Ama Alihan Bey sanki 10 hastasından 8’i bu teşhisle gebeliğine devam ediyormuş gibi soğukkanlıydı. En önce senin canın, sonra bebek, sonrası için de elimizden geleni yapacağız dedi. Ama beni olağanüstü pimpiriklendirmedi. Son 2 ay sehirdışına çıkmam, ağır kaldırmamam ve birkaç ufak tefek konuda daha temkinli olmamı, katiyen kanama yaşamamam gerektiğini anlatırken, arka tarafta (benim çoğunu duyamayacağım zamanlarda) eşime durumun risklerinden bir kanama durumunda neler yapılacağından bahsetmiş ki doğumum sonrasında eşimden öğrendim detayları. Ben ara ara rahmimin alınmasıyla ilgili ufak endişeler yaşamak dışında son derece normal bir gebelik süreci yaşadım. Sezeryan gününe karar verildi, rahmimi alabileceklerine dair evrakları imzaladım ve Alihan Bey’e sezeryan günü gönül rahatlığıyla teslim oluverdim. Tek şeyden emindim sezeryan sonrası rahimim alınmışsa başka şansı olmadığından alınmıştır. Ama öyle olmadı. Prof.Dr Cihat Ünlü ile beraber beni, bebeğimi ve rahmimi sağsalim çıkarmıştı sezeryandan. Ama yine altını çizerek söylüyorum ki eğer rahmim alınmış olsaydı başka şansın olmadığından olurdu. Bana bu kadar keyifli ve uher soruna rağmen konforlu bir gebelik yaşattığı, güzel sohbeti, zarif karşılaması, eşime ve bana destekleri için defelarca teşekkür etsem azdır. Kendinizi gönül rahatlığıyla emanet edebileceğiniz çok kıymetli bir hekimdir.