• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakış açılarına ve tavsiyelere ihtiyacım var...

Yok lavanta ya,zehir gibi ama maalesef o hırs yok asker ya da polis olacağım diyor:)
: )
Yaptin mi bilmiyorum ama istersen eski eşin ve ablasiyla konuş bu durumlari, cocuga iyice bi rahatligin geldiğini ve gevsekligi tamamen ele alabileceğini filan söyle..
Şart sunsunlar, okumazsa devamının filan gelmeyeceğini söylesinler, ne bileyim, 19 yaşında dunyayi yonetebilecegini saniyor ozellikle erkek cocuklari, kendini maddi yonden cok guclu hissetmesi iyi bi sey degil..

Canes nasıl bir yol izlemeliyim şaşırdım inan.
Sürekli güzel güzel konuşun. Kendimi düşünüyorum 19 yaşımda aklım nerdeydi Allah bilir. Halası konuşsun özellikle. Eğer okursa tekrar bir ev daha bırakacağını falan söylesin. Sorumluluk sahibi olsun diye böyle yaptığını eğer bu sorumluluğu alamazsa tekrar birşey vermeyeceğini falan söylesin. İleride rahat bir hayatı olması için gerekirse iş kuracağında yardım edeceğini söylesin. Eve evlenene kadar dokunma desin. Aklıma gelenler bunlar şuanda.

Tapuyu yaptılar cnm
Hala Almanya da yaşıyor, prosedürünü bilmiyor akıl edememiş olabilir
O kadar hızlı geliştiki
Bir gün bir saatte hallettiler,bende müdahil olamadım
Tam da anlatmak istediğimi anlatmışsınız
Şimdi bir de bunu satmaz kirasıyla ihtiyaçlarını karşılarsın ama gerisi de gelecek iması ile çocuk hepten rahatladı...

Yani tam ergenlik çağında, böyle şeyler onun gururunu ve egosunu tatmin edecek nitelikte.
O yüzden böyle davranması beklenilesi birşey, Hala'nın konuyu düşünememiş olması talihsizlik diyelim.
Ama bu noktada ne yapılabilir onu araştırmanızda fayda var.
Şimdiki nesil malesef ki böyle, etrafın yaratmış olduğu bir algı nedeniyle böyle oluyor.
Ebeveynlerin de yapabilecekleri sınırlı kalıyor haliyle, kendi içinizde önlemler almak mümkün ama çevresel faktörlere çok fazla müdahale edemiyor insan.

Araştırın derim, tapu üzerine yapılmış olabilir, fakat sonradan da şartlandırılabilir düşüncesindeyim.
Belki biraz maliyete neden olabilir (devir hallerinde maliyet çıktığını biliyorum).

: )
Yaptin mi bilmiyorum ama istersen eski eşin ve ablasiyla konuş bu durumlari, cocuga iyice bi rahatligin geldiğini ve gevsekligi tamamen ele alabileceğini filan söyle..
Şart sunsunlar, okumazsa devamının filan gelmeyeceğini söylesinler, ne bileyim, 19 yaşında dunyayi yonetebilecegini saniyor ozellikle erkek cocuklari, kendini maddi yonden cok guclu hissetmesi iyi bi sey degil..
Üzerinden fazlaca zaman geçmesine,tekrar evlenip çocuğum olmasına rağmen ayrılık konusunu hala hazmedememiş insanlar o yüzden görüşmüyorum.
Zaten hazımsızlığı nedeniyle de beni arayıp haber verme gereksinimi duymadı.
Ama kız kardeşimle Hala görüşüyorlar ve endişelerimi az çok biliyorlar.

O günden bu yana çocuğun yürüyüşü değişti.
Baba geçenlerde konuşmuş
Oğlum bu seni rahatlatmasın yine de bir amacın olsun hayata atıl,üni oku falan...
Bunun üzerine çocukta bir havalar olmazsa satar bir iş kurarım ayakları!
Üzerine bir de gerisi de gelecek tavırları!
İyilik mi ediyorlar kötülük mü anlamadım ki?
Hmm anliyorum. Evi verdiler mi su an?

Baba üzerinde ki evleri ve dükkanı zamanında Halaya satmış,onun sorumsuzluğu hat safhada o da ayrı bir konu ama babanın üzerine yapma durumu imkansızdı bazı durumlardan ötürü
Ben de evlendim tekrar ve bana zaten mümkün değil vermezler biraz değişik kafadalar.
Anlayacağın zor bir durum.
Ben konuştum hatta aileden de herkes konuştu,hani bilincine varsın diye ama işte bu satarım iş kurarım olmazsa yı duyduğumdan bu yana endişelerim arttı.
sanırım sız esınızden ayrısınız ve baskası ıle evlenmısınız.. zaten bu durumda sızın adınıza yapmaz halası.. demekkı eskı esınızde sorumsuz bırı... kadında kendınce barı yegenımın hayatını garantıye alayım dıye dusunmus ama kan ceker derler ya bence oglunuzun kafası da babasıyla aynı gıbı duruyor ..

sanırım sız esınızden ayrısınız ve baskası ıle evlenmısınız.. zaten bu durumda sızın adınıza yapmaz halası.. demekkı eskı esınızde sorumsuz bırı... kadında kendınce barı yegenımın hayatını garantıye alayım dıye dusunmus ama kan ceker derler ya bence oglunuzun kafası da babasıyla aynı gıbı duruyor ..
Oğluma hakaret etmek istemiyorum ama ah bu genlerin canı çıksın maalesef öyle birazcık.

Hahaha bazen bir musibet lazim iste allah korusun da. O zaman hazir paranin tukenebilecegini ogrenir anca. Erkek cocuk iste. Keske universite mezuniyeti hediyesi falan olsaymis bari
Hala yı da anlıyorum aslında,Şu ara hastanelerde teşhis konmasını bekliyormuş, bir kanser diyorlar bir değil diyorlar.
Yani sanırım hastalığında vermiş olduğu panikle hızlı davrandı.

Yapabileceğiniz pek bir şey yok,ergenler uğraşmak zaten zulum,siz üzerinize düşen kadarıyla uyarılarda bulunun,kafi.İlmik ilmik isleyin,anlayacaktır elbet. Benim babamın 'bak uyariyorumu'cok etkilidir,bir daha uyarmasina gerek bırakmıyor adam.

Hala yı da anlıyorum aslında,Şu ara hastanelerde teşhis konmasını bekliyormuş, bir kanser diyorlar bir değil diyorlar.
Yani sanırım hastalığında vermiş olduğu panikle hızlı davrandı.
Allah sifasini versin yazik ;( gercekten pek cok yolu var da kadin hastayken dusunememis belli. Size verebilirdi. Ayri bile olsaniz esinizden sonucta yegeninin annesisiniz. Bu kadar guvenemeyecek bir durum da yok. İnsallah duzelir

Üzerinden fazlaca zaman geçmesine,tekrar evlenip çocuğum olmasına rağmen ayrılık konusunu hala hazmedememiş insanlar o yüzden görüşmüyorum.
Zaten hazımsızlığı nedeniyle de beni arayıp haber verme gereksinimi duymadı.
Ama kız kardeşimle Hala görüşüyorlar ve endişelerimi az çok biliyorlar.
Seninle inatlasmak ugruna kendi cocuguna zarar vermez umarim..

O günden bu yana çocuğun yürüyüşü değişti.
Baba geçenlerde konuşmuş
Oğlum bu seni rahatlatmasın yine de bir amacın olsun hayata atıl,üni oku falan...
Bunun üzerine çocukta bir havalar olmazsa satar bir iş kurarım ayakları!
Üzerine bir de gerisi

oğlunuzla birisi çok sert konuşsa? şahsen ben kendim için söyleyeyim 18 yaşıma girince araba ve ev bana da verildi. küçük dağları ben yarattım sanki öyle havaya girdim. babam sinirlenip "bir daha bu ev veya arabayı kendine güvence olarak görürsen hepsini tek tek alırım hiç acımam" demişti. aynı durumdayım oğlunuzla. bana hem annemden hem babamdan geliyor. annem abartıyor ama babam bunlar şuan için değil gelecek için,kendini kurtarmak zorundasın diye baskı yapıyor.

oğlunuz için can sıkıcı olacak ama bir tarafın onunla çok sert konuşması gerek. yoksa cidden o eve ya da başkasına güvenip okumamak çok büyük cesaret. kendisine gelmesi lazım.

ona bildirilmese daha iyi olurmuş zira oğlunuz rahata çok kolay kayabilecek bir yaşta şu anda. satıp iş kurmayı düşünüyo haspam 19 yaşı ile :)
hala ile konuşun şartlı versin veya ortak tapu yapılsın eşinizle oğluunzun üzerine.. ev bi güvence değildir ki bütün hayatı kurtarmak için

ona bildirilmese daha iyi olurmuş zira oğlunuz rahata çok kolay kayabilecek bir yaşta şu anda. satıp iş kurmayı düşünüyo haspam 19 yaşı ile :)
hala ile konuşun şartlı versin veya ortak tapu yapılsın eşinizle oğluunzun üzerine.. ev bi güvence değildir ki bütün hayatı kurtarmak için
Bu yaşta bunu düşünemiyor,çevreden de evli barklı insanlar ya ömrümüz geçti bir ev sahibi olamadık deyince daha bir gözünde büyütüyor.

oğlunuzla birisi çok sert konuşsa? şahsen ben kendim için söyleyeyim 18 yaşıma girince araba ve ev bana da verildi. küçük dağları ben yarattım sanki öyle havaya girdim. babam sinirlenip "bir daha bu ev veya arabayı kendine güvence olarak görürsen hepsini tek tek alırım hiç acımam" demişti. aynı durumdayım oğlunuzla. bana hem annemden hem babamdan geliyor. annem abartıyor ama babam bunlar şuan için değil gelecek için,kendini kurtarmak zorundasın diye baskı yapıyor.

oğlunuz için can sıkıcı olacak ama bir tarafın onunla çok sert konuşması gerek. yoksa cidden o eve ya da başkasına güvenip okumamak çok büyük cesaret. kendisine gelmesi lazım.
Peki en etkili kim olur bir düşüneyim hani böyle biraz sivri dilli ağırlığı olan.

Back
X