baklava yapan varmı?

gulceayyuzlum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
2.669
1.271
333
slm arkadaşlar bu bayrama bi çılgınlık yapıp baklava açmak istiyorum tecrübeli arkadaşlar bilgilerinize ihtiyacım var çıtır çıtır bir baklava nasıl yapılır?

tek bildiğim yufkaların nişastayla açıldığı. bir de şerbet sıcak tatlı soğuk olmalı diyorlar ama tv de fırınlar gösterildiğinde hep fırından çıkan sıcak tepsiye soğuk şerbet döküyorlar fokurduyor tatlılar :) bence ikincisi daha mantıklı. tabii mutlaka daha iyisini yazanlar olacaktır :)

ben kendim hic acmadim, yapabilir miyim onu da bilmiyorum...ama hic yapmayan biri icin cok zor...cunku cok ince acilmasi gerekiyor ve evet her katina nisasta serpilerek acilir...birde acarken kuruma ihtimali var hamurun bu yuzden seri bir sekilde acmak gerekiyor. kolay gelsin...

ben baklavalık yufka aldım yaptım cevizli valla gerçek gibi oldu :))
tavsiye ederim..

nerden aldın z hangı marka ya bazen tutmuyor bazende garıp bı koku oluyor yaa

ambalajını attım..marketten almıştım..marka bilmiyorum yani..
annem sürekli yapıyor açmaya uğraşmıyor,böyle bişeye rastlamadım hiç onda..

bir arkadaş hazır yufkadan yapmıştı fakat ev baklavasını tutmuyor tadı.malzemeler tamam bakalım ne çıkıcak bende merak ediyorum yarın yazarım inşallah işin ucunda rezil olmakda var:)

Tarif de verebilir misiniz?

hazır baklavalık yufkayı ikişer kat alıp içini sıvı yağla yağladım,cevizi serptim,oklavaya doladım,büzdüm,oklavadan çıkardım,yağlanmış tepsiye dizdim..
üzerine eritilmiş margarin gezdirdim,fırında kızarıncaya kadar bekledim..

her seferinde bu konuya denk geliyorum
her seferinde de baklava deyince six packsi anlıyorum
yani egzersiz manasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…