Balgat koru hastanesinde aydan biri hocaya giden varmi

Benim riskli gebeligim var ve merak ettigim aydan hoca gebe takibi yapiyor mu yoksa sadece ayrintiliya mi bakiyor? Randevu nasil alinabiliyor? Bide ucretler hakkinda bilginiz varsa bilgi verebilirmisiniz

Gebelik takibi yapıyor. Tlf ile randevu alabilirsiniz. 287 55 55 numarasi. Yeni hastalar için muayene ücreti 550 diye biliyorum. Allah sağlıcakla kucağınıza almayi nasip etsin

Ayrıntılı ultrason için gittim kendisine.Muayenede bebeğimin kalbinde bi parıltı gördü ve kardiolojiye gitmem gerektiğini amniyosentez önerdiğini kromozom bozukluğu olabiliceğini söyledi.O anda bi anne adayı olarak şok oldum tabiki ve beynim dondu resmen teleşlandım her annenin yapabileceği gibi çünkü kim bekleyebilirki bu durumu ayrıntılı bilgi vermesini istedim dilimden 'nasıl yani' cümlesi çıktı kendisinin bana söylediği 'söylediklerim gayet açık ve net neyi anlamıyosun' oldu.Prof.Dr.Aydan Biri KADIN doğum uzmanı sanırım bunu çok normal bişey söylüyomuş gibi karşılamamı bekledi. Üslubunu hiç hiç hoş değildi bi doktor önce hasta psikolojisinden anlamalı ben hamileyim anne adayıyım tabiki telaşlanmam ve açıklama beklemem çok normal.”Sen bile böyle yapıyorsan cahil insanlara nasıl anlatıyım?Akşama kadar nelerle uğraşıyorum ded”i..!!Bi doktor anlatmalı açıklamalı tabiki sonuçta biz tıp okumadık ve doktora neden gidiyoruz teşhis koysun bize anlatsın çaresi ne diye gidiyoruz..Aydan Biri kalbimin çarparak girdiğim bebeğimi göreceğim diye heyecanladığım randevudan ağlayarak çıktım.Doktorlardan beklediğimiz bu değil önce anlayış!!!

Riskli gebeliğiniz varsa, normal dogumu destekleyen ve gerçekleştiren bir doktor arıyorsanız,sezeryandan sonra normal dogum istiyorsanız, panikten uzak ve sakin bir gebelik takibi istiyorsanız, her an ozel telefonun da ulasabileceginiz bir doktor, gercek bir profesyonel ve uyumlu bir ekip arıyorsanız Aydan Biri ile mutlaka tanısın!

Ben Koru hastanesinde Aydan Biri Hocamızla Kasım 2014 ve Temmuz 2017'de 2 normal/vajinal dogum yaptım. Her iki dogumum da her acıdan cok guzel ve sorunsuz bir sekilde gerceklesti.

Bebeklerimizi saglıkla, keyifle kucagımıza alıp, ekibinin ve Sevgili Emzirme Danısmanı Ozgul Kalkır Hn'ın verdiği destekle de anne sutuyle doya doya afiyetle buyuttuk ve buyutuyoruz onları.

Sagolsun Aydan Hoca İkinci dogumumda da son ana kadar normal dogum yapmamı bekledi, destekledi ve bilgilendirdi. Koru hastanesinin egitimlerine katıldım. Bedenimi ve dogumu daha iyi tanıdım. Bu bilinclenmenin de verdigi bir gucle mumkun olması durumunda tamamen kendi akısında ve dogasında epiduralsiz, epizyotomisiz( kesisiz) ve suni sancı almadan bir normal dogum hayal ettim ve istedim. Kendisi de bunları destekledi ve 2. Dogumum "epizyotomisiz, epiduralsiz ve suni sancı almadan gerçekleşti. Damar yolu bile acılmadı." Dogumumdan 1 saat sonra telefondan islerimi halletmeye basladım, maillerime cevap verdim ve yatagımdan kendim kalkıp,odamdan dısarı cıkıp rahatlıkla yuruyup tum ihtiyaclarımı kendi basıma giderebiliyordum. Agrı kesiciye bile cok gerek duymadım. Kanama sıkıntısı yasamadım. Oyle ki hastanede beni gorenler dogum yaptıgınızı bilmesek sizi refakatci sanıcaz dediler. Dogumdan sonra 2-3 gun icinde yuruyuse cıktıgımı goren annem dur nazar deger diye engellemek istedi, beni dısarda yuruyuste goren komsularımız ise inanamadı;) Inanın bunların her biri cok kıymetli ve essiz deneyimlerdi.

Özetle Aydan Hoca ile tanışmasam durduk yere sezaryen olan ve keskeler icinde kalan binlerce kadından biri olacaktım. Koru hastanesinin yukarda bahsettiğim odalarında dogum yapmasam "dogum" hafızamızda bu kadar güzel ve hoş bir yer edinemiyecekti. Bebeklerimi emzirmek konusunda bu kadar destek görmesem belki de bir çok ebeveyn gibi mamaya teslim olacaktık. Normal dogumdan ve bebeğimi anne sütüyle besleyebilmekten dolayı hayatımızda paha biçilemez hazinelerimiz oldu. Daha saglıklı ve ilaçsız günler gecirdik ve gecircez de.

Türkiye'de her 2 kadından birinin dogumunu sezaryen ile yaparken ve emzirme oranı bu kadar dusmusken vajinal dogumu ve anne sutunu destekleyen Anne-bebek dostu bir hastanenin her gecen gun daha iyiyi gitmesi, gelismesi ve daha cok kisiye ulaşması, benim ve ailemin yasadığı eşsiz deneyimlerimi daha birçok ailenin yaşamasını büyük bir içtenlikle diliyor Aydan Hoca ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Ayrıntılı ultrason için gittim kendisine.Muayenede bebeğimin kalbinde bi parıltı gördü ve kardiolojiye gitmem gerektiğini amniyosentez önerdiğini kromozom bozukluğu olabiliceğini söyledi.O anda bi anne adayı olarak şok oldum tabiki ve beynim dondu resmen teleşlandım her annenin yapabileceği gibi çünkü kim bekleyebilirki bu durumu ayrıntılı bilgi vermesini istedim dilimden 'nasıl yani' cümlesi çıktı kendisinin bana söylediği 'söylediklerim gayet açık ve net neyi anlamıyosun' oldu.Prof.Dr.Aydan Biri KADIN doğum uzmanı sanırım bunu çok normal bişey söylüyomuş gibi karşılamamı bekledi. Üslubunu hiç hiç hoş değildi bi doktor önce hasta psikolojisinden anlamalı ben hamileyim anne adayıyım tabiki telaşlanmam ve açıklama beklemem çok normal.”Sen bile böyle yapıyorsan cahil insanlara nasıl anlatıyım?Akşama kadar nelerle uğraşıyorum ded”i..!!Bi doktor anlatmalı açıklamalı tabiki sonuçta biz tıp okumadık ve doktora neden gidiyoruz teşhis koysun bize anlatsın çaresi ne diye gidiyoruz..Aydan Biri kalbimin çarparak girdiğim bebeğimi göreceğim diye heyecanladığım randevudan ağlayarak çıktım.Doktorlardan beklediğimiz bu değil önce anlayış!!!

Merhaba. Oncelikle ne guzel ki bebeginizi saglıkla kucagınıza almıssınız. Sizi cok iyi anlıyorum cunku benim de ilk hamileligimde 18. Haftada bebeğimin beyninde 2 tane 10mm üzerinde koroid pleksus kisti gozukmustu. İnsan neye ugradıgını sasırıyor. Bir anne adayı olarak iyi seyler duymak istiyoruz, haliyle en ufak bir risk duymaya cok da hazırlıklı olamıyoruz;(

Ben de Bu kistler ve myomlu gebelik yuzunden cok Kadın Dogum doktoruna gittim ve malesef bebegin beynindeki kistler buyuk die gebeligi sonlandırmamı bile oneren doktor oldu. Ki bu kistlerin genelde bebeginizde baska bir risk yoksa bir anlam ifade etmiyor ve kendiliginden geciyor olması cok bilinen bir durumken ya da uzmanlarınca yapılabilecek bir amniyosentez gibi en net sonucu verecek bir test varken bebegin alınması teklif edilmesi etik degildi.

Aydan Biri sizinle gorduğu riski paylasmıs, acıklamıs ve gerek duyarsanız bir ilgili uzmana daha gidebileceginizi açıklamış olarak algıladım yazdıklarınızdan. Bu detaylı ultrason ve tarama testlerinin %100 sonuc vermedigini, anomali/kromozom bozuklugu olması durumunda da amniyosentezin daha net sonuc verdiginin altını ciZip icinizi rahatlatmaya calısmıs gozukuyor ama siz duydugunuz ihtimalin size yasattıgı duygular icersinde bu enerjiyi alamamıssınızdır diye dusunuyorum.

Boyle dusunuyorum cunku Aydan Hocayla 2 dogum yaptım. 2. Gebeligimdeki detaylı ultrason ve diger taramaların hepsini onunla yasadım. Uzun uzun her seyi acıkladı. Bizde bir sey gormemesine ragmen bu testlerin amacına kadar her seyi anlattı Cunku bildigim kadarıyla kendisinin genetik uzerine ihtisası var. Gittigimiz her muayeneden cıkarken ve detaylı ultrason ile ilgili acıklamaları bittikten sonra bile sorusu "sormak istediğiniz bir sey var mı" olmustur. Aydan Hoca tıbbı olarak gereken her acıklamayı ve bilgiyi bizimle uzun uzun paylastı.

SiZe guzel seyler de soylemis aslına bakacak olursanız. Sizi bilincli bir anne adayı olarak gordugunu belirtmeye calısmıs "sen de anlamazsan beni vs diyerek". Herkesin birbirinden aldıgı enerji farklıdır ama UzeriniZde bu stres olmadan karsılassanız enerjinizin daha iyi tutacagı bir hekim olduguna, bir kere daha karsılassanız boyle
dusunmeyeceginize eminim.

Cunku onu tanıyana kadar 12 tane daha kadın dogum uzmanı tanıdım ama kadınları, anneleri ve bebekleri bu kadar dusunen ve onlar icin yasayan bir hekim daha görmedim.

Aynı şey benim de başıma geldi.Aydan biri hocaya detaylı ultrason için gittik ve bebeğin kalbinde parlak cisim gördüğünü ve bu tip vakalarda 100 de 1 ihtimal downsendromlu doğduğunu söyledi. 20 haftalık gebe olarak duruma nasıl ya diye üzgün şekilde tepki verdiğimde hemen kafada kurdu şuna bak diye azarlar vari cevap aldım. Hiçbir şekilde rahatlatıcı tavır sergilemedi. Hamile psikolojisiyle ben ister istemez sorular sordum. Öyle de olsa down çocuğum kabulümdür dedim ama beni amniyosentez yaptırmam konusunda yarım saat ikna etmeye çalıştı (benim tüm tarama testlerim en az riskli iken) ve korudan çocuk kardiyolojisine randevu almamı söyledi 2 hafta sonra boşluk vardı orada. Ben korudan değil Acıbadem den aldım ve Allah yüzümüze baktı profesör mustafa Koray Lenk ile karşılaştırdı. Bebeğimin anne karnında kalbine baktı ve bu parlak cisim falan değil bu bant doğduğunda getirin yine göstereyim size dedi. Down ihtimalini sordum ya bu çocuk fıstık gibi bu down sa her bebek down doğar dedi. Allah ondan razı olsun. Bebeğimizi sağlıkla kucağımıza aldık ve mustafa hoca artık çocuk doktorumuz oldu. Bizi sürekli amniyosentez e yönlendiren 3 günümü gebe halimle stres dolu göz yaşlarıyla geçiren bana ve doğmamış bebeğime bunu yaşatan aydan hocaya hakkımı helal etmiyorum. Lütfen böyle şeyleri bir kardiyoloğa gözükün dedikten sonra bir şey bilmeden hastanıza söylemeyin. Detaylı ultrason güya ama iyi göremiyormuş demek ki.

Aynı şey benim de başıma geldi.Aydan biri hocaya detaylı ultrason için gittik ve bebeğin kalbinde parlak cisim gördüğünü ve bu tip vakalarda 100 de 1 ihtimal downsendromlu doğduğunu söyledi. 20 haftalık gebe olarak duruma nasıl ya diye üzgün şekilde tepki verdiğimde hemen kafada kurdu şuna bak diye azarlar vari cevap aldım. Hiçbir şekilde rahatlatıcı tavır sergilemedi. Hamile psikolojisiyle ben ister istemez sorular sordum. Öyle de olsa down çocuğum kabulümdür dedim ama beni amniyosentez yaptırmam konusunda yarım saat ikna etmeye çalıştı (benim tüm tarama testlerim en az riskli iken) ve korudan çocuk kardiyolojisine randevu almamı söyledi 2 hafta sonra boşluk vardı orada. Ben korudan değil Acıbadem den aldım ve Allah yüzümüze baktı profesör mustafa Koray Lenk ile karşılaştırdı. Bebeğimin anne karnında kalbine baktı ve bu parlak cisim falan değil bu bant doğduğunda getirin yine göstereyim size dedi. Down ihtimalini sordum ya bu çocuk fıstık gibi bu down sa her bebek down doğar dedi. Allah ondan razı olsun. Bebeğimizi sağlıkla kucağımıza aldık ve mustafa hoca artık çocuk doktorumuz oldu. Bizi sürekli amniyosentez e yönlendiren 3 günümü gebe halimle stres dolu göz yaşlarıyla geçiren bana ve doğmamış bebeğime bunu yaşatan aydan hocaya hakkımı helal etmiyorum. Lütfen böyle şeyleri bir kardiyoloğa gözükün dedikten sonra bir şey bilmeden hastanıza söylemeyin. Detaylı ultrason güya ama iyi göremiyormuş demek ki.

Gitmez olaydım 3 yıl önce..Ona da, onun hastanesindeki (Koru Çukurambar) kendini doktor sanan zata da! Ahım hep üzerlerinde, ölene dek!

Back
X