Balığım can çekişiyor elimden bir şey gelmiyor

besleyen kisinin sucu yok ki, her petshopta binlerce japon balıgı satılıyor. sanki onların canı can degilmis gibi seri üretim yapıyorlar. alan kisi ne yapsın, herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya calısıyor imkanları dahilinde.
şanlıurfada husky besleyenler bu dedigime dahil degil tabii :KK70:
Akvaryum da besleme sartlari iyi ama . buyuk akvaryum icindeler su filtresi var isiticisi var herseyi var. Kisi evde bu imkanlari saglayamiyorsa almamali.

Konu sahibine hediye gelmis o ayri ama belki okuyan olur diye yazdim petshoptan gidip bi fanus bide japon alip besleyenlere beslemeye calisip oldurenlere idi sozum.

Alan kisinin imkanlari dahilinde gerekli olan ekipman yoksa almasin, kimse zorla satmiyor ki.
 
Sudan olma ihtimali yoktur,şöyle ki:kızımın japon oğlumun teleskop balığı var. Minik bir fanusta yaşıyorlar.sürekli çeşme suyu kullanıyoruz.Yaklaşık bir yıldır bizimleler. Ömürleri uzun olsun. Sizinkilere de çok üzüldüm.Sudan değildir,hastalanmışlardır. Kendinizi suçlamayın lütfen.
 
Ben elimi suya soktum. Ve balığı yüzdüğü duruma getirip, gezdirdim. Biraz spor gibi düşünün. Bir süre sonra kendisi yüzmeye başladı. İşe yarar mı sizde bilmem.
Ben dürtükleyince yüzmeye çalışıyor ama suda hiç asılı bile kalamıyor ya fanusun dibine çöküyor hemen ya da benim elime yatıyor :(
 
Balıklar,çeşme suyundan öluyorlar, fazla klorlu, bir gün dinlenmesi gerekiyor çeşme suyunun, klor uçucu bir madde, ispanakta gayet yararli balıklar için. Bizim de akvaryum olduğu halde 1.5 yıldır hiç bir şeyi olmayan baliklarimiz öldü, hastalandilar . İnsan çok üzülüyor . İnşallah akvaryum alıp sağlıklı yeni japonlar alır beslersiniz. Unutmayın, çeşme suyu en az 1 gün ağzı açık bir kapta bekletilmelidir, ve akvaryumun suyu asla tamamen değişmez, 4/1 oranında değiştirilmeli. İnşallah yaşar baliginiz. Geçmiş olsun
 
Ben dürtükleyince yüzmeye çalışıyor ama suda hiç asılı bile kalamıyor ya fanusun dibine çöküyor hemen ya da benim elime yatıyor :KK43:
Hemen olmaz ki. Senin bi süre iki parmak arasına alıp, ata biner gibi, gezdirmen Laz'ım. Kaç dakika hatırlamıyorum ama 5er dakika yap derim 3 4 kez.
 
Japon baligi fanusa uygun degildir, ki iki taneymis, SIK su degistirmek veya suyun buyuk kismini drgisgirmek sudaki yararli bkterileri oldurur. 6Klor giderici ilaclar dan kulanmak gerekir
 
Musluktan doldurduğunuz suya direk balıkları koyduysanız şok geçirmiş olabilirler 1 gün dinlenmesi lazım o suyun içme suyunu o yüzden kullanırlar balık bakanlar dinlenmiş su olduğu için.
 
Japon balıkları uygun ortamda 15-20 yıl arası yaşar ve kocaman olur. Fanusa koyulduğu zamansa en iyi ihtimalle bir iki yıl... Yani fanusun içinde balığı yavaş yavaş boğmuş oluyorsunuz. İdeal olan ilk iki balık için 75 litrelik bir akvaryum. Bunun üstüne eklenecek her balıkta 40 litre büyüteceksiniz akvaryumu. Alan ve hava ihtiyacı en fazla olan balıklardan biridır. Umarım elinizde kalan balığı bir an önce nefes alabileceği bir akvaryuma alabilirsiniz de size uzuuun yıllar arkadaşlık eder.
 
Back
X