balık-akvaryum

Limonlu_Cheescake

Ulan İstanbul!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
2.214
864
178
İstanbul
Dert değil aslında ama bilgi alma anlamında açıyorum.

diğer başlıklarda pek yardım eden olmuyor.

ben palyaço balığı almak istiyorum. Kayıp balık nemodaki balık. daha önce ciddi anlamda balık beslemedim.

2 tane almayı istiyorum sanırım tuzlu su balığıymış.

öncelikle ben bu balıkları nereden satın alabilirim? bazı yerler fazla fiyat söylüyormuş? uygun bildiğiniz petshop ya da akvaryumcu falan var mı?

bir de başka nelere ihtiyacım olur? ne kadar büyüklükte bir akvaryum almalıyım?

balıklar hakkında bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.:34:

Tuzlu su akvaryumu kurmak oldukça meşakkatli ve masraflı aslinda. Iyi bir akvaryum sistemi gerekir sumplu akvaryum filtreleme vs. Eğer balıkları kucuk bir akvaryumda ya da fanusta besliceksen yazık olur hayvanlara ölürler hemen. Kucuk bir akvaryum olsa da dis filtre Alman gerekir diye biliyorum. Akvaryumla profesyonel anlamda ilgilenenler var forumları da var aratırsan cikar karşına. Bence onlara danis ya da konuyla ilgili forumları oku. Daha iyi bilgi verirler benim bilgim bu kadar. Tatli su akvaryumu kısmen daha kolay. Kolay gelsin.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Tuzlu su akvaryumu kurmak oldukça meşakkatli ve masraflı aslinda. Iyi bir akvaryum sistemi gerekir sumplu akvaryum filtreleme vs. Eğer balıkları kucuk bir akvaryumda ya da fanusta besliceksen yazık olur hayvanlara ölürler hemen. Kucuk bir akvaryum olsa da dis filtre Alman gerekir diye biliyorum. Akvaryumla profesyonel anlamda ilgilenenler var forumları da var aratırsan cikar karşına. Bence onlara danis ya da konuyla ilgili forumları oku. Daha iyi bilgi verirler benim bilgim bu kadar. Tatli su akvaryumu kısmen daha kolay. Kolay gelsin.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

teşekkürler cevap için.

evet akvaryum forumlarını gördüm onları okudum da karışık geldi. burada belki daha basit anlatan çıkar diye düşündüm.

akvaryum kurmayı düşünüyorum da balıklar da pahalıysa baya masraflı olur tabi.

bir yerde 60 tl diyorlar bir yerde 100 bir yerde 40 tl. hem sağlıklı olsunlar hem de pahalı olmasınlar istiyorum.

nereden alabileceğim konusunda da bilgi isteyeyim dedim.

tekrar teşekkürler.

sizin istediğiniz balık tuzlu su balığı

Öyle herhangi bir akvaryum alıp içine su doldurup bakacağınız balıklardan değil.

Öyle herkesin kullandığı bir akvaryumda herkesin kullandığı aletlerle bu işi yapamazsınız. (özel ekipmanlar gerekiyor)

Daha hiç tecrübeniz de yok bence vazgeçin bu işten yazık hayvana.

sizin istediğiniz balık tuzlu su balığı

Öyle herhangi bir akvaryum alıp içine su doldurup bakacağınız balıklardan değil.

Öyle herkesin kullandığı bir akvaryumda herkesin kullandığı aletlerle bu işi yapamazsınız. (özel ekipmanlar gerekiyor)

Daha hiç tecrübeniz de yok bence vazgeçin bu işten yazık hayvana.

biliyorum tuzlu su balığı olduğunu. gerekli ekipmanları öğrenip akvaryumu kurduktan sonra neden bakamayayım ki?

internette bazı ekipmanlar gördüm ama nereden alırım fiyatları nasıldır onu bilemedim. şimdi bir yere gitsem bilmediğim için beni kazıklarlar diye düşündüm.

burada belki güvenilir yer bilen vardır diye düşündüm.

çok seviyorum bu balıkları. sıkılmasınlar diye 2 tane almayı düşündüm. amacım zaten onlara iyi bakabilmek.

iyi bakabileceğime emin olursam alıcam zaten ondan dolayı fikir almak istedim.

Son düzenleme:
bende çok istemiştim bu balığı ama suyun tuz oranı, ph dengesi ve sıcaklığı çok önemli. bakımı fazlasıyla meşakkatli. gözüm korktu almadım. tanesi 30 tl idi. izmir kemeraltında. çevrenizde birebir tanıdığınız - akvaryumla ilgilenen varsa onlara danışın nerelerden alışveriş yaptıklarını :34:

ayrıca bu balık ışıkla acayip güzel gözüküyor. izlemesi fazlasıyla keyifli ama zahmetli :17:

biliyorum tuzlu su balığı olduğunu. gerekli ekipmanları öğrenip akvaryumu kurduktan sonra neden bakamayayım ki?

internette bazı ekipmanlar gördüm ama nereden alırım fiyatları nasıldır onu bilemedim. şimdi bir yere gitsem bilmediğim için beni kazıklarlar diye düşündüm.

burada belki güvenilir yer bilen vardır diye düşündüm.

çok seviyorum bu balıkları. sıkılmasınlar diye 2 tane almayı düşündüm. amacım zaten onlara iyi bakabilmek.

iyi bakabileceğime emin olursam alıcam zaten ondan dolayı fikir almak istedim.

daha önce hiç bir deneyimi olmayan birisi tuzlu su akvaryumu kuramaz kursa da o balığı yetiştiremez demek istedim ben ve hala da aynı fikirdeyim. İstediğiniz kadar ben eminim deseniz de öyle emin olmakla olmuyor bu işler kusura bakmayın ama.

Yok ben illa kafama göre takılacağım insanların fikirleri benim için hiç önemli değil diyorsanız zaten ben şu ekipmanlar lazım şöyle bir akvaryum gerekiyor desem de hiç bir şey değiştirmeyecek.

daha önce hiç bir deneyimi olmayan birisi tuzlu su akvaryumu kuramaz kursa da o balığı yetiştiremez demek istedim ben ve hala da aynı fikirdeyim. İstediğiniz kadar ben eminim deseniz de öyle emin olmakla olmuyor bu işler kusura bakmayın ama.

Yok ben illa kafama göre takılacağım insanların fikirleri benim için hiç önemli değil diyorsanız zaten ben şu ekipmanlar lazım şöyle bir akvaryum gerekiyor desem de hiç bir şey değiştirmeyecek.

nerede eminim demişim acaba?

ben yazmışım ki " iyi bakabileceğime emin olursam alıcam "

emin olursam alıcam anladınız mı şimdi?

yani araştırıyorum bakabileceğime güvenirsem alıcam. bundan dolayı fikir almak istedim yazmışım. bir daha bir okuyun.

kusura bakmayın da önce bir okumayı öğrenin sonra insanlara fikir verin lütfen.

gören de kötü bir şey yazmışım zanneder palyaço balıklarını beğendim bakmak istiyorum yazdım bu nasıl sert bir tepki. :20:

ben de hayvanları seviyorum ve elbette düşünüyorum.

köpekleri de çok seviyorum ama bakma konusunda kendime güvenmediğim için almıyorum. bunu da araştırır bakamam dersem almam zaten.

Son düzenleme:
bende çok istemiştim bu balığı ama suyun tuz oranı, ph dengesi ve sıcaklığı çok önemli. bakımı fazlasıyla meşakkatli. gözüm korktu almadım. tanesi 30 tl idi. izmir kemeraltında. çevrenizde birebir tanıdığınız - akvaryumla ilgilenen varsa onlara danışın nerelerden alışveriş yaptıklarını :34:

ben de bayılıyorum bu balıklara. araştırıyorum bakalım da balığı almadan önce akvaryumu kurmak lazım.

ama cidden çok tatlılar.:16:

Benim eşimin 3 tane akvaryumu var ama tatlı su akvaryumu.çok vakit ve para harcıyor tuzlu su akvaryumuna cesaret edemiyor.zormuş ayrıca protein süzücü diye bişey varmış o olmazsa yaşamazmış balıklar.çok masraflıymış.ama tatlı su akvaryumu düşünebilirsiniz bence.bizdeki balklar da çok tatlı :)

bence büyük bir akvaryum alın 200 litrelik baska bir çift balık bakın mesela japon yada prenses olabılır tecrübe edindikce elinizdeki balıgı satıp sistemi kurarak baska balıklar bakabılırsınız...

Benim eşimin 3 tane akvaryumu var ama tatlı su akvaryumu.çok vakit ve para harcıyor tuzlu su akvaryumuna cesaret edemiyor.zormuş ayrıca protein süzücü diye bişey varmış o olmazsa yaşamazmış balıklar.çok masraflıymış.ama tatlı su akvaryumu düşünebilirsiniz bence.bizdeki balklar da çok tatlı :)

bence büyük bir akvaryum alın 200 litrelik baska bir çift balık bakın mesela japon yada prenses olabılır tecrübe edindikce elinizdeki balıgı satıp sistemi kurarak baska balıklar bakabılırsınız...

evet o protein süzücüleri gördüm. fiyatları da az değil bundan dolayı akvaryumu yavaş yavaş kurabilirim diye düşündüm.

belki önce dediğiniz gibi tatlı su balığı alabilirim.:44:

Back
X