balık yağı kullanan varmı?

minik81

cennet kokulum
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2007
186
0
96
44
İstanbul
Günaydın kızlarrr hamilelikte balık çok önemli fakat yiyemeyenler içinde eksiklik oluyor :( doktoru balık yağı veren varmı kullanıyormusun balık yağı kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz? a.s.

Balık yağı, bebeklere yarıyor
Yapılan araştırmalara göre, balık yağı içen hamile kadınların bebeklerinde el ve göz koordinasyonunun diğerlerine oranla daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Batı Avustralya Üniversitesi Pediatri ve Çocuk Sağlığı Bölümü tarafından 98 hamile kadını kapsayan küçük çaplı bir araştırmada; doğumdan önceki 20 hafta boyunca katılımcıların bir kısmına her gün 4 gram balık yağı, diğer kısmına ise 4 gram zeytin yağı içirildi. Doğumdan sonra 72 bebek, 2.5 yaşına dek konuşma, davranış, pratik mantık ve el ve göz koordinasyonu açısından testlerden geçirildi.

Balık yağı grubunda 33, zeytin yağı grubunda ise 39 bebek bulunuyordu. Araştırmanın sonucunda balık yağı içen annelerin bebeklerinin anlama, kavrama ve kelime haznesi bakımından biraz daha üstün olduğu ortaya çıktı. Ancak en önemli fark balık yağı grubundaki bebeklerin çok yüksek puan alması ile el ve göz koordinasyonunda görüldü. Emzirme ve annelerin yaşları gibi faktörler hesaba katıldığında bile, balık yağı grubunun büyük farkla önde olduğu görüldü. Annelerin hamilelik sırasında aldığı balık yağı desteğinin hem fetus hem de bebeğe hiçbir zararının olmadığı belirten araştırmacılar, aksine bebeğin göz ve el koordinasyonu açısından potansiyel faydası olduğunu kaydetti.

henüz doktorum vermedi.yazın ortasında balık yiyemediğim için omega3 eksiğini hergün ceviz yiyerek gidermeye çalışıyorum. arada da ton balıklı salata yiyoruz. amam balık yağı için erken olabilir bilmiyorum.

Günaydııınnn..

Benim de normalde balıkla zaten pek aram yoktu.. Hamilelikte iyice aram açıldı ama tine de zorlaya zorlaya yemeye çalışıyorumm.. Geçen kontrolde doktoruma söyledim, pek balık yiyemiyorum, o yüzden balık yağı mı içsem acaba diye, ama bana hayır dedi.. O tür şeylerin kanıtlanmış hiçbir yararı yok, o yüzden de gerek yok dedi.. Ayrıca şimdi hatırlamıyorum ama geçenlerde internette okumuştum.. Balık yağının baliğın bazı özel yerlerinden çıkarılması gerektiğini, bu bölgeler dışında elde edilenlerin ise faydası olmadığını ve en önemlisi de Türkiye'de satılanların faydalı gruba girmediğini yazıyordu.. ama tabii en önemlisi doktorlarınızın söyledikleri arkadaşlar.. ben doktoruma güveniyprum ve içimiyorum..

Günaydın kızlarrr hamilelikte balık çok önemli fakat yiyemeyenler içinde eksiklik oluyor :( doktoru balık yağı veren varmı kullanıyormusun balık yağı kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz? a.s.

bende balık yiyemiyorum arada ton balığı okadar ama tabi bu yeterli olmuyor.doktorum bana marincap isimli balık yağını verdi sabah akşam 1 tane onu içiyorum.mutlaka bi faydası vardır zararıda olmaz elbet.

canım bende eskiden çok severdim ama hamile kaldığımdan beri balık yiyemiyorum.bende okumuştum nette:biçok balık yağı balıkların ciğerlerinden vs.yapıldığı için hamilelikte faydalı değil zararlıymış.gerçek balıktan yapılanlar faydalıymış ve bunlarda türkiye de yokmuş..ama sana doktorun verdiyse bi bildiği vardır..onlara güvenmeliyiz..yerimseniben

ne hamılelık oncesı ne de sonrası hıc balık yemedıgım ıcın basından berı doktorum seven sea balık yagı hapını verdı ama sık kullanma dedı
haftada bır belkı ıkı olabılır ama gecmesın dedı
semızotu ve cevız de balık kadar etkılıymıs
cevız yıyemıyorum ama semızotu salatası yıyorum duzenlı olarak

balik yiyemedigim icin hamileligimin 3.ayindan buyana kullaniyorum ben.

ama icinde omega-3,folat vitamin,B6,B12 ve E vitaminli olanini almami istedi doktorum..

3 aydir günde iki kez aliyorum..

balik yagi ben kullaniyorum dr bu ay verdi ben 18 haftama girdigimde verdi bu arada halsizlik bel agrisi kasik agrisi cekiyorum sizlerde de oluyomu merak ettim?

halsizlik hat safhada bende.ärada kasiklarimdada agri oluyor özellikle sabah uyaninca..

Ben de uzun zamandır balık yağı kullanıyorum. Günde bir kez alıyorum. Doktorumdan ben istemiştim yazın balık yiyemediğim için. Fakat balığın karaciğerinden yapılmamış olması mı gerekiyormuş onu da sordum doktoruma o da onayladı. Sanırım uygun olanını vermiştir.

Back
X