Bebek Beslenmesi BALIK YAĞI VE VİTAMİN SURUBU ÖNERİNIZ VAR MI

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yarem21

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2008
3.695
287
Kızım 10.5 aylık polivit kullanıyordum şimdi başka bir tane alacam bebislerinize kullanıpta memnun kaldığınız balık yağı veya vitamin şurubu var mı tabi dok sorup öyle kullanacaz

merhaba bebeğiniz daha küçük ama vitasanol çok iyi bir vitamin bir doktorunuza sorun ama bildiğim kadarıyla balık yağı 2 yasından önce pek başlatmıyorlar

Kızım 10.5 aylık polivit kullanıyordum şimdi başka bir tane alacam bebislerinize kullanıpta memnun kaldığınız balık yağı veya vitamin şurubu var mı tabi dok sorup öyle kullanacaz

balik yagi kullanmak yerine bebeginze balik yedirmek daha mantikli degil mi. sonucta balik yedigi vakit daha iyi vucut balik yagini alir. Surupta bir kismi idrara karisiyor

Balık yediremiyorum

kucukken bende mamasinin icine katip pure yapiyordum. Bir kac kasik oyle zor yediriyordum ama simdi buyudu 20 aylik yiyor parca seklinde veriyorum. Tavsiyem oyle pure yapip yemegine falan karistirman yoksa o yasta dogru yemiyor cocuklar. Ben somon gibi faydali ama tadi cok yogun olmiyan baliklari tercih ediyordum o zaman fazla anlamiyordu icinde balik oldugunu. Mesela kucuk bir parca somon aliyordum buzluga koyuyordum arada ufak parca cikarip yemegine karistiriyordum.

1 yasindan önce balik verilmiyor diye biliyorum

canim eskiden allerjik olabilicegi yonde oyle bir dusunce vardi ama simdi degil. Artik uzmanlar 8 aydan itibaren baligi tavsiye ediyor. Daha cok levrek dil baligi ve somon gibi baliklar. Civa az ama omega 3 yuksek baliklar. Omega3 bebeklerimiz icin cok onemli beyin gelisimi icin.

kucukken bende mamasinin icine katip pure yapiyordum. Bir kac kasik oyle zor yediriyordum ama simdi buyudu 20 aylik yiyor parca seklinde veriyorum. Tavsiyem oyle pure yapip yemegine falan karistirman yoksa o yasta dogru yemiyor cocuklar. Ben somon gibi faydali ama tadi cok yogun olmiyan baliklari tercih ediyordum o zaman fazla anlamiyordu icinde balik oldugunu. Mesela kucuk bir parca somon aliyordum buzluga koyuyordum arada ufak parca cikarip yemegine karistiriyordum.
Afiyet olsun kuzuya bende somon alıyorum hafta da bir gün vermeye çalışıyorum yeterli gelir miki büyük kızım balık hiç yemez onada arada balık yağı verdim ama şimdi bir çok balık yağı var kararsız kaldım.birde balık verdikten sonra süt veya yoğurt veriyor musunuz balık tazeyse bir şey olmaz balığın taze olduğunu pek anlamam

10 gündür möller kullanıyoruz biraz pahalı ama kızımın iştahını açtı kesinlikle tavsiye ederim

Afiyet olsun kuzuya bende somon alıyorum hafta da bir gün vermeye çalışıyorum yeterli gelir miki büyük kızım balık hiç yemez onada arada balık yağı verdim ama şimdi bir çok balık yağı var kararsız kaldım.birde balık verdikten sonra süt veya yoğurt veriyor musunuz balık tazeyse bir şey olmaz balığın taze olduğunu pek anlamam

bence haftada 1 defa yeter. sonucta bir kac lokma yeterli olacaktir. Ben hic balik yagi vermedim o yuzden bilemicem ama senide anliyabiliyorum. Hic yemiyen bir cocugun varsa tabi care ariyorsun anne olarak. Dedigin gibi cok balik yagi var, bazisi belki vucut daha iyi aliyordur digerlerine gore. Ben zaten mama seklinde verdigim icin sut yogurt arkasindan vermiyordum. 2-3 saat sonra veriyordum. Ben birde genelde markette buzluktan aliyordum somonu. Taze balikcidan alma sansim yoktu cunku.

X