balıklarım :( yardım edin lütfen

işte balık hastalanınca filtreye yapışıyor hareket edemediği için :KK43:

bunlar da filtrenin olduğu tarafa gelince sanki akıntıya kapılmış gibi yan yan yüzüyorlar:KK57:
Yan yüzüyorlarsa gidicidirler, melek balıkları hassas olur, hele küçük akvaryumda tavsiye etmem.

Yan yüzüyorlarsa gidicidirler, melek balıkları hassas olur, hele küçük akvaryumda tavsiye etmem.

filtreye yaklaştıkça yanlanıyorlar yani normalde düz yüzüyorlar ama filtreye yaklaştıkça akıntıya kapılıyorlar sanki:KK51:

teşekkür ederim o forumlara da baktım tabi ama onlarda bu işi resmen meslek edinmişler 100lt den aşaya akvaryumu olan yok pek bi faydalanamadım ordan oyüzden buraya sorayım dedim fikir amaçlı

soyle diyeyim bende bu işi meslek edindim resmen yani o bahsettiğiniz kişilerdenim ve bizde bir zamanlar bir haberdik bu konulardan ama balıklara verdiğimiz degerlere buralara geldik arastırdık tecrübe ettik kulak verdik bastan dedim ya dekor olsun diye balık beslenmez zaten mutsuz balıklardan dekor olmaz eminim orada size yardım etmek isteyecekler vardır ya vazgecmeyip bu işi ögrenin yada balıklarınızdan vazgecin li su anda bunu yapıyorsunuz aslında

daha alalı bir hafta olmuş az bekle...alışsınlar yeni yuvalarına....hava motorunu çok hızlı çalıştırma strese girmesinler...cama da vurma korkarlar...

yeni baslayanlar kısmı vardır o forumlarda sorunlarınızı oraya yazın

yine o forumlarda kendi balık cinsinizin bölümünü bulun baktıgınız tür hakkında bilgilenin

yine o forumlarda akvaryum kurulumu ile ilgili kısımları okuyun

ne kadar faydasını göreceksiniz dolayısıyla balıklarınızda ama anladıgım kadarıyla zorada gelmek istemiyorsunuz pek

yok zora gelmek değil ama o
yeni baslayanlar kısmı vardır o forumlarda sorunlarınızı oraya yazın

yine o forumlarda kendi balık cinsinizin bölümünü bulun baktıgınız tür hakkında bilgilenin

yine o forumlarda akvaryum kurulumu ile ilgili kısımları okuyun

ne kadar faydasını göreceksiniz dolayısıyla balıklarınızda ama anladıgım kadarıyla zorada gelmek istemiyorsunuz pek
forumlarda herkes en az 100litrelik akvaryumlardan bahsetmiş şu anda maddi durumum ona el vermiyor ben sadece elimde olanla ne yapabilirim diye sormuştum...

daha alalı bir hafta olmuş az bekle...alışsınlar yeni yuvalarına....hava motorunu çok hızlı çalıştırma strese girmesinler...cama da vurma korkarlar...

motor aslında tek ayarda çalışıyor yem verince hemen geliyorlar da pek ortalıkta salınmıyorlar...cama da öyle hafif tıklatıyorum yaa çok değil

yok zora gelmek değil ama o

forumlarda herkes en az 100litrelik akvaryumlardan bahsetmiş şu anda maddi durumum ona el vermiyor ben sadece elimde olanla ne yapabilirim diye sormuştum...

balıkları verin bakmak zorunda değilsiniz eger gerekli sartları saglayamıyorsanız

en az 100 lt diye birşey yok 50-60 litredede bakklacak balıklar var vs ama 12 lt diye birsey yok balıga eziyet bari beta falan alsaydınız

neyse daha fazla cevap yazmicam cünkü siz oğrenmek istemiyorsunuz muhtemelen forumdaki arkadaslarda bu sebepten yardım edememişlerdir

demişsiniz ya bu sartlarda napabilirim diye BAKABILECEK BIRINE VERIN su sartlarda yapacak en iyi sey bu, hoscakalın

öğrenmek istemeseydim zaten buraya derdimi açmazdım.

forumdan niye yazılıp yazılmadığına dair çıkardığınız sonuç da enteresan zaten sanki herkesin evinde akvaryum varmış herkes balık bakmaktan anlıyormuş gibi konuşmuşsunuz.ben kimseye "yazın bana" diye bir sorumluluk yüklemedim zaten başlıktanda belli oluyor konunun içeriği.

burda siteminizi bana ediyorsunuz ama madem 12litre diye birşey yok ozaman piyasadan kaldırsınlar bu akvaryumları.neden piyasada bu akvaryumlar? ve üstelik 12litreden daha düşük akvaryumlarda var...madem öyle o dediğiniz forumlarda birleşin balıkseverler ve bunun için savaşın bakalım....

ben sadece sorumu dile getirdim yardımcı olanlarda oldu sağolsunlar sizin gibi sitem etmeden..ama yinede teşekkür ederim değerli vaktinizi harcadınız.

herkes herşeyi bilmek zorunda değil sorarak öğreniyoruz işte.herşeyi bilmemizin mümkünatı yok zaten ama çok tepkilisiniz bilmeyenlere karşı.

Merhaba
Canim ben 7-8 yil kadar balik besledim babama da teyit ettirdim simdi bu akvaryumda bariz eksikler var
Direkt olarak isik almamasi lazim
Arka plani da ya koyu renge boyaman ya da koyu renkli bir kagitla kaplaman lazim ki guvende hissetsinler mesela bizim akvaryumun arka plani deniz alti gibiydi bir suru yosun resmi vardi
Baliklar saklanmayi severler bu yuzden saklanabilecekleri otlar ve araclar koyarsan da iyi olur
:)

Birincisi akvaryumunuz çok küçük, filtre o akvaryum için büyük gelmiş olabilir. Hava sirkülasyonu fazla olduğu için balıklar kendilerine güvenli bir ortam arayışında olabilir. 2.si akvaryumunuzdaki o yapay bitkiyi taşları falan çıkarmalı yerine gerçek bitki ve kum koymalısınız. Ben de daha önce lepistes, kılıçkuyruk, japon beslemiştim.

Merhaba
Ben üniversitede yurtta iken heves etmiştim bi fanus aldım bi de japon
Sonra öğrensin ki yanlış yapmışım fanus o balığa işkence.
Öğrenci halim ile 12 lt bi akvaryum aldım
En küçüğünden bi iç filtre çakıl taşları kum ve balığın saklanabileceği objeler. Su düzenleyici bi ürün almıştım. Onu kullandım işte balığı koymadan önce.

Sonra seninle aynı sorunu yaşadım çünkü iç filtre çok akıntı oluşturuyordu
Benimkinde bi ayar vardı en düşüğe getirdim ve suyun yüzeyine yakın yere çıkardım. O zaman sıkıntı kalmadı.
12 lt tek bir japon için bile çok küçük bir hacim.
Bunu far ettiğimde yurttaki ambar görevlisinin ofisindeki 150 lt lik akvaryumundaki japonların yanına koyduk benimkini.
Bence mevcut şartlarında balık sayısını azaltmak ya da türünü değiştirmek daha mantıklı olabilir. Çünkü meleklerin hassas olduğunu ben de duymuştum

forumdan niye yazılıp yazılmadığına dair çıkardığınız sonuç da enteresan zaten sanki herkesin evinde akvaryum varmış herkes balık bakmaktan anlıyormuş gibi konuşmuşsunuz.ben kimseye "yazın bana" diye bir sorumluluk yüklemedim zaten başlıktanda belli oluyor konunun içeriği.

burda siteminizi bana ediyorsunuz ama madem 12litre diye birşey yok ozaman piyasadan kaldırsınlar bu akvaryumları.neden piyasada bu akvaryumlar? ve üstelik 12litreden daha düşük akvaryumlarda var...madem öyle o dediğiniz forumlarda birleşin balıkseverler ve bunun için savaşın bakalım....

ben sadece sorumu dile getirdim yardımcı olanlarda oldu sağolsunlar sizin gibi sitem etmeden..ama yinede teşekkür ederim değerli vaktinizi harcadınız.

herkes herşeyi bilmek zorunda değil sorarak öğreniyoruz işte.herşeyi bilmemizin mümkünatı yok zaten ama çok tepkilisiniz bilmeyenlere karşı.

cevap yazmayacagım dedimde dayanamadım

arkadasım burası balık formumdegil bak ne gğzel demişsin herkes evinde balık mı besliyor diye sence burada kav kadın soruna cevap verecek kadar balıktan anlıyordur bunun yeri burası degil
fazla detay bulamazsın

ayrıca peyshoplar ticarethanedir siz 12 litrede balık bakın daha dogrusu bakamayın ki yenilerini alın bakın simdiden 5 japon 2 melek satmıs daha neler satar size ki zaten biraz evvelki cevpalarınızda kendiniz demişsiniz balıklarınoza üzülüyorum o yani

sitem ederim ben bu işegonul verdim yol gosteryorum ama diyorsunuz ki su an akvaryumu büyütemem arkadasım o zaman yapacak birsey yok daha ufak filtre al fitreyi kıs yada selale filtre al daha aZakım yapar ama bunlar gecici cözüm yinede yasamayacak o balıklar orada yazık günah degil mi eziyet ediyorsun seni tıkalım bir arkadasınla 12 metre kare odaya orada yasa diyelim ve içerdedehiç sana iyi hissettirecek birşey olmasın hersey aleyhine olsun işte sen bunu yapıyorsun ver balıkları ver cunku sen onlara yeterli sartları su an saglayamıyormussun bu yuzden de olumleri bekliyor zavallıcıklar

birde ben bilmeyenlere tepkili değilim sizin gibi bildiğinden sasmayanlara ogrenmek istemeyenlere tepkiliyim bu arada o cok güvendiginiz akvaryumcular fanusta satarlar bilincli olacaksın bunun içinde arastıracaksın hayvanların canına eziyet bu baskada birsey degil

Merhaba
Canim ben 7-8 yil kadar balik besledim babama da teyit ettirdim simdi bu akvaryumda bariz eksikler var
Direkt olarak isik almamasi lazim
Arka plani da ya koyu renge boyaman ya da koyu renkli bir kagitla kaplaman lazim ki guvende hissetsinler mesela bizim akvaryumun arka plani deniz alti gibiydi bir suru yosun resmi vardi
Baliklar saklanmayi severler bu yuzden saklanabilecekleri otlar ve araclar koyarsan da iyi olur
:)

evet eksiklerim çok öğrenmeye çalışıyorum işte....bu akvaryumcular hakkaten insanı çok yanlış yönlendiriyorlar yaa :KK62:

sizin dediklerinizin tam tersini dediler bana...

evet eksiklerim çok öğrenmeye çalışıyorum işte....bu akvaryumcular hakkaten insanı çok yanlış yönlendiriyorlar yaa :KK62:

sizin dediklerinizin tam tersini dediler bana...

canım sen beni dinle biz 8 yıl yaşattık o balıkları
akvaryumcu ne bilsin
çok kızdım şu an adamlara ya

Merhaba
Ben üniversitede yurtta iken heves etmiştim bi fanus aldım bi de japon
Sonra öğrensin ki yanlış yapmışım fanus o balığa işkence.
Öğrenci halim ile 12 lt bi akvaryum aldım
En küçüğünden bi iç filtre çakıl taşları kum ve balığın saklanabileceği objeler. Su düzenleyici bi ürün almıştım. Onu kullandım işte balığı koymadan önce.

Sonra seninle aynı sorunu yaşadım çünkü iç filtre çok akıntı oluşturuyordu
Benimkinde bi ayar vardı en düşüğe getirdim ve suyun yüzeyine yakın yere çıkardım. O zaman sıkıntı kalmadı.
12 lt tek bir japon için bile çok küçük bir hacim.
Bunu far ettiğimde yurttaki ambar görevlisinin ofisindeki 150 lt lik akvaryumundaki japonların yanına koyduk benimkini.
Bence mevcut şartlarında balık sayısını azaltmak ya da türünü değiştirmek daha mantıklı olabilir. Çünkü meleklerin hassas olduğunu ben de duymuştum

çok teşekkür ederim yaa çok faydalı oldu dedkleriniz gerçekten....evet hassas olduklarını bende duydum ama adam ısrarla bunu al dedi..dedim vardır bi bildiği...demez olaydım

canım sen beni dinle biz 8 yıl yaşattık o balıkları
akvaryumcu ne bilsin
çok kızdım şu an adamlara ya

yahu kendi melekleri koymuş bi akvaryuma ama kaç tane melek var orda" bak ben koydum hepside gayet güzel yaşıyor diyor " üstelikte akvaryum bembeyaz aydınlatmalı...

işte insan bilirkişi diye yanılıyor! e satıcı yani nihayetinden elinde kaç çeşit balık var insan hiç mi birşey bilmez

yahu kendi melekleri koymuş bi akvaryuma ama kaç tane melek var orda" bak ben koydum hepside gayet güzel yaşıyor diyor " üstelikte akvaryum bembeyaz aydınlatmalı...

işte insan bilirkişi diye yanılıyor! e satıcı yani nihayetinden elinde kaç çeşit balık var insan hiç mi birşey bilmez

ohoo onlara bakarsan petshopcular bile bol keseden sallıyor
tavşana su ne gerekir dedi bana manyak adam
hayvan yahu bu canlı hepsi suya ihtiyaç duyar
satmak için atıyorlar bol keseden işte
bir de erkek koy yanına iyi anlaşırlar diyor
dedim amca çiftlik kurmıcam :KK70:
bazen veterinerler bile cahil kalıyorken satıcılara çok güvenmemek lazım..

Back
X