BALKONDA SİGARA İÇMEMİZE İZİN VERMEDİLER

Lohusayken kocam su kadar arkamda dursa simdi her halta sinirlenen biri olmazdim aferin kaynına nasil dinlemis esini.Böyle adamlara 5 tane bile dogurulur yeminle.Ayrıca haksizsıniz ne kadar farketmeseniz de o koku üzerinize siniyor.Benim işyerimde yanımda iciliyor diye astımim kötüledi dısarı cıkmaya basladilar bir de hava temizleme makinesiyle cözdüm sorunu ama ufacik bebek nasil korusun kendini daha tazecik cigerleri

Gayet haklı bir talep değil mi ,yeni doğmuş bir bebek savunmasız , daha dünyaya yeni adepte olmaya çalışıyor vücudu , annem baba olarak sigaraya karşı duyarlı davranışları çok yerinde bence

Annem bastonuyla kovalar, çok kibardır. Ben şahsi evimde en azından balkonda içebilirsiniz diyorum, annem evine gelip bilmeden balkona sigara içmeye çıkanı kokuyu taaa odadan alıp gelip bastonuyla dürtüyor :tokat:
Çok tatlıymış 😅 evimde sıgara içmek isteyen misafir olursa annenizi hatırlayıp cesur davranacağım 🤣

Merhabalar;
Eltim doğum yaptı dün bebek hastaneden çıktı eve götürdük eşyalarını falan. Sonra yemek yedik onlar bebeği emzirmeye geçtiler. Bizde eşimle tam sigara içmeye balkona çıkacaktık kaynım içmeyin gidene kadar dayanırsınız vs. dedi saatte geç olmuştu zaten bende iyi birazdan kalkarız öyleyse dedim o da yeğen sevgisine bak dedi ama sinirim bozuldu. çocuğa bu arada elimizi bile sürmedik kıyamadığımız için sigara içsek bile çocuğu ne kucağımıza alıcaz ne dokunucaz. Neyse kaynımda kayboldu içeri gitti biraz zaman geçti eşime hadi kalkalım dedim kalktık eşim de sinir olmuş. biz misafir değiliz hani gittiğimizde maks. 2-3 saat dayanırız sigara içmemeye bazen koca gün oturuyoruz, e nasıl olacak her seferinde anlamadım. hassasiyetlerini anlıyorum ilk çocuk yeni doğmuş.
Çok haklı bir karar ve yorumların hangisini beğeneceğimi şaşırdım hepsi çok mantiklı cevaplar vermiş. Ev onların siz misafirsiniz kurallara uymak zorundasınız bende balkonda dahi olsa sigara içilmesinden hoşlanmıyorum siz içenler anlamıyor ama biz sizler içeri girdiğiniz an üstünüze,ağzınıza sinen kokuyu alıyoruz ki bebek için çok sakıncalı bence. Koca gün sigara içneden duramayacaksanız gitmeyin milletin ev kurallarına karışmaya tavır almaya hakkınız yok.

Boşu boşuna sinirlenip buraya konu acmissiniz. Benim de küçük bebeğim var eşim de ben de sigara kullanmıyoruz. Bebekten önce arada gelenlerden içenler olurdu balkonda leş gibi evime sinerdi kokusu midem bulanirdi. Hamilellikten beri icirtmedim evimde kimseye sigara ve sigara içilen ortamda bulunmadım asla.
Bebeğim varken kim olursa olsun asla mümkün değil evimde arabamda hatta bebeğimle olduğu aynı ortamda sigara içemez kesinlikle. Dışarıdan konuşmak trip atmak kolay ama bir bebeği anne babasından fazla kimse düşünemez. (Emzirirken sigara içen anneler de var onlar ayrı bir konu) gittiğiniz evin kurallarına uymak zorundasınız. Birkaç saat içmeden duramiyorsaniz da lütfen gitmeyin çünkü kimsenin yeni doğan kuzusu sizin iki dakikalık sigara zevkiniz yüzünden zehirlenmek zorunda değil.

Bana doktorumuz ; ilk 3 ay ,balkonda da sigara içmesin kimse , dışarıdan içip geldiyse eğer sigara içen kimse üstünü değiştirip elini yüzünü yıkamadan yanına yanaşmasın bebeğin, üstüne sinen duman bile çocuğun ciğerine yeter dedi. Yani doktor da kaynınız gibi diyor yaptıkları haklı.
Benim kayınvalidem çocuk 1 yaşına gelene kadar bizim evde de içmedi, biz onlara gittiğimizde de içmedi. İnşallah arkamdan bana da bir şey dememişlerdir😃

Son düzenleme:
Gayet misafirsin o evde. Ev sahibi bebeği olmasa bile sigara icirmeyebilir

Sigara,alkol ve diğer maddeler temel ihtiyaç falan değil ki. Kişilerin zararlı alışkanlıkları. Evimde içme diyorsa zaten içmezsin ilkokula giden çocuk bile bunun mantığını anlayabilir aslında.

Sigara içemediğim yere gitmiyorum, bu sebeple kendi evime davet ediyorum.
Gayet haklı insanlar, içmiyorlar ve siniyor bir şekilde balkonuna duvarına vs.
Bol bol siz çağırırsınız ilerde, sorun çözülür:)

Bende evımde içirmedim içirmemde
Sizde bence bırakın
O kokuyla nasıl dayanıyorsunuz sacınıza ustunuze heryerınıze siniyor ..
gecen hafta bılac gunlugune kızkardesıme gıttık esı balkonda ıctıgı halde
Butun temız kıyafetlerımız bıle sıgara kokuyordu
Hepsını yenıden yıkadım
Ev sahıbı haklı bosa kendınızı uzmeyın

sigara içen biri olarak gayet haklı buldum kaynınızı.
tüm arkadaşlarım sigara içiyor, tüp bebek zamanında içmeyi kesmiştim bir rahatsızlığım olunca eve ziyarete geldiler, hepsinin içtiğini bildiğim halde ne teklif ettiler, ne yakmaya yeltendiler. kendim içmediğimde ev içindeki kokusuna tahammül dahi edemiyorum. balkonda bile içilse, o koku siniyor insana. açık havada uzun oturmak gibi olmuyor.
belki bu uyarı bebek yeni doğduğu için değil de her zaman evlerine girip çıkan insanlar olduğunuz içindir, bundan sonrasında içilmesini istemedikleri için ilk günden set çekmişlerdir.

Vape için :) nikotin krizi geçer en azından ben öyle yapiyorum :) mis gibi kokuyor ayrıca karpuzlusu fln.

Merhabalar;
Eltim doğum yaptı dün bebek hastaneden çıktı eve götürdük eşyalarını falan. Sonra yemek yedik onlar bebeği emzirmeye geçtiler. Bizde eşimle tam sigara içmeye balkona çıkacaktık kaynım içmeyin gidene kadar dayanırsınız vs. dedi saatte geç olmuştu zaten bende iyi birazdan kalkarız öyleyse dedim o da yeğen sevgisine bak dedi ama sinirim bozuldu. çocuğa bu arada elimizi bile sürmedik kıyamadığımız için sigara içsek bile çocuğu ne kucağımıza alıcaz ne dokunucaz. Neyse kaynımda kayboldu içeri gitti biraz zaman geçti eşime hadi kalkalım dedim kalktık eşim de sinir olmuş. biz misafir değiliz hani gittiğimizde maks. 2-3 saat dayanırız sigara içmemeye bazen koca gün oturuyoruz, e nasıl olacak her seferinde anlamadım. hassasiyetlerini anlıyorum ilk çocuk yeni doğmuş.
Misafirlikte 3 saatten fazla kalinmaz zaten kalkın gidin madem

Back
X