BALKONDA SİGARA İÇMEMİZE İZİN VERMEDİLER

Teyzem titizdi evlerine kimseyi almadı eniştem birileri gelsin dediğinde teyzem karşı çıktı evde huzursuzluk başladı sorunlar git gide büyüdü bir zaman sonra aralarındaki en ufak bir tartışma büyük kavgalara dönüştü onlar evine kimseyi almadıkları İçin kimsede onları evine davet etmedi ileriki aşamalarda yalnızlıktan birbirlerine sardılar yazık olan o çocuklara oldu şimdi çocuklarda anneden babadan aynı stresi siniri yalnızlığı aldı şimdi evli olan bir tanesi eşi ile hergün tartışıyor işte bunlar hep geçimişin izi oysa benim annemle babam da tartışırdı bir misafir gelince kapatırlardı konuyu bizde böyle mutlu bir yuvada büyüdük ben ailemin rahatlığından ötürü mutlu idim herkesin kendi hayatı sizde tam tersi mutlusunuz oda sizin tercihiniz yani tercihimi söyledim diye niye bu kadar karşı çıkıp gerginlik yaratıyorsunuz anlamıyorum bende basımdan gecen i anlatıyorum kendi düşüncemi görüşümü anlatıyorum
Teyzeniz titizlikten daha çok okb si olabilir, gereken yardımı almadiysa bu tabii ki evliliği etkiler . Çok farklı baglamlariniz var . Ben de misafir sevmem , akrabalarimin çocuğunu sevmem . Sevdiğim arkadaşlarımla da dışarda görüşürüm. Sorun çözümleri var . Eniste bu kadar seviyorsa yazları piknik ayarlasaydi, kışları da organizasyonlar bakın çözüldü

Biz devir aldık şimdi de insanlar sürekli bize gelir bizde ailemizden ne gördü isek öyle de ağırlarız teyzemin çocuklarına üzülürüm kimselerle iletişimi yok gariban gibiler biz ise sülaledeki herkesi tanırız yani benim kaynanam da teyzem gibi çok titiz bir kadın evine kimseyi sokmaz bayramlar da seyranlar da kaynanama giderim evine kimse gelmez çok üzülürüm eşimi bize götürdüğüm de teyzeler amcalar ve gençler bizim eve gelir ve eşim çok keyif alır çok mutlu olur şimdi yavaş yavaş annesine sitem ediyor sen bu zamana kadar niye kimseyi evine sokmadın diye
Bundan övünüyor musunuz gerçekten. Peki bu kadar misafirperver olduğunuz için aile içinde madalyanızı da mı aldınız. Sizin gibi aileler yüzünden yarım eksik, duygusal açıdan sevgiye yoksun bırakılmış değersiz bireyler yetişiyor. Böyle çocuklara çok üzülüyorum

Teyzem titizdi evlerine kimseyi almadı eniştem birileri gelsin dediğinde teyzem karşı çıktı evde huzursuzluk başladı sorunlar git gide büyüdü bir zaman sonra aralarındaki en ufak bir tartışma büyük kavgalara dönüştü onlar evine kimseyi almadıkları İçin kimsede onları evine davet etmedi ileriki aşamalarda yalnızlıktan birbirlerine sardılar yazık olan o çocuklara oldu şimdi çocuklarda anneden babadan aynı stresi siniri yalnızlığı aldı şimdi evli olan bir tanesi eşi ile hergün tartışıyor işte bunlar hep geçimişin izi oysa benim annemle babam da tartışırdı bir misafir gelince kapatırlardı konuyu bizde böyle mutlu bir yuvada büyüdük ben ailemin rahatlığından ötürü mutlu idim herkesin kendi hayatı sizde tam tersi mutlusunuz oda sizin tercihiniz yani tercihimi söyledim diye niye bu kadar karşı çıkıp gerginlik yaratıyorsunuz anlamıyorum bende basımdan gecen i anlatıyorum kendi düşüncemi görüşümü anlatıyorum
Teyzenizin durumunun farklı olduğu ,psikolojik bir durumunun olduğu belli.Sizin durumunuz istisna bu konuyla alakasız apayrı bir hikâye.Kadini eleştirmek yerine keşke bir psikologa yonlendirselermis.

Enişteyle teyzenin geçinmeye gönlü yokmuş demek ki, başka sorunlar da varmış misafir gelmiyor diye kimse kavga etmez. Ayrıca misafir geliyor diye tartışma konularını halı altına süpürmek sağlıklı bir iletişim şekli mi? Bana ne yahu ister evinizde sigara içirin ister misafir çocuğuna top oynatın, insanların psikolojik sorunlarını ve kavgalarını saçma sebeplerle açıklamayın yeter, siz onların evinin içini nereden bileceksiniz.

Bundan övünüyor musunuz gerçekten. Peki bu kadar misafirperver olduğunuz için aile içinde madalyanızı da mı aldınız. Sizin gibi aileler yüzünden yarım eksik, duygusal açıdan sevgiye yoksun bırakılmış değersiz bireyler yetişiyor. Böyle çocuklara çok üzülüyorum
Almış belli ki, coşkuyu vermişler, ennn sevilen benim diye kırlarda ayaklarını birbirine vura vura la la la diye koşan çocuklar misali sekiyor.

Almış belli ki, coşkuyu vermişler, ennn sevilen benim diye kırlarda ayaklarını birbirine vura vura la la la diye koşan çocuklar misali sekiyor.

Arada olan el kadar bebeye oluyor . Çok zor sahip olduğu bir canlıya bile zerre acımayan bir kişilik. O çocuk doğduğunda sigaralı elleriyle çocuğu mıncırıp öptüklerinde kendiyle gurur duyar

Tam tersi akrabalari evden cikmiyor diye psikolojisi bozulan cok duydum😂
Mesela annem teyzelerim ve dayılarım. 😂 Dedem köyünü beslemekten 6 çocuğuna zor yetişmiş. Üstünün başının pisliği toprağı ile gelirlermiş öylece beyaz çarşaflara yatarlarmış tabi. Annemin çocukluğu genç kızlığı çarşaf kaynatmak, misafire çay çorba yetiştirmekle geçmiş. Köydeki toprağının yarısını kardeşlerine dağıtmış, kalanını da zor bela sattırdılar hiç olacak diye dayımgil bir olup. Teyzemden aldığı borcu ödemiyordu, o sırada kardeşine imza vermeye çalışıyordu. Aferin deliliği çok kötü ya, her şeyin başı o zaten.

ben bebek görmeye gelenlere maske ve dezenfektan dağıtmayı düşünüyorum konu sahibi yeni doğan bebekli evde sigara içemediği için gerilmiş 😂 eşim bile artık alışsın diye bahçeye inip içmeye başladı bebek değil bebek eşyaları var diye daha yani. öyle misafirin gönlü olsun denecek bir konu da değil, bebeğim her şeyden önemli valla beğenmeyen gelmesin

Merhabalar;
Eltim doğum yaptı dün bebek hastaneden çıktı eve götürdük eşyalarını falan. Sonra yemek yedik onlar bebeği emzirmeye geçtiler. Bizde eşimle tam sigara içmeye balkona çıkacaktık kaynım içmeyin gidene kadar dayanırsınız vs. dedi saatte geç olmuştu zaten bende iyi birazdan kalkarız öyleyse dedim o da yeğen sevgisine bak dedi ama sinirim bozuldu. çocuğa bu arada elimizi bile sürmedik kıyamadığımız için sigara içsek bile çocuğu ne kucağımıza alıcaz ne dokunucaz. Neyse kaynımda kayboldu içeri gitti biraz zaman geçti eşime hadi kalkalım dedim kalktık eşim de sinir olmuş. biz misafir değiliz hani gittiğimizde maks. 2-3 saat dayanırız sigara içmemeye bazen koca gün oturuyoruz, e nasıl olacak her seferinde anlamadım. hassasiyetlerini anlıyorum ilk çocuk yeni doğmuş.
Koca gün otturmayin bi zahmet Yeni dogum yapmis insanin evinde.

Merhabalar;
Eltim doğum yaptı dün bebek hastaneden çıktı eve götürdük eşyalarını falan. Sonra yemek yedik onlar bebeği emzirmeye geçtiler. Bizde eşimle tam sigara içmeye balkona çıkacaktık kaynım içmeyin gidene kadar dayanırsınız vs. dedi saatte geç olmuştu zaten bende iyi birazdan kalkarız öyleyse dedim o da yeğen sevgisine bak dedi ama sinirim bozuldu. çocuğa bu arada elimizi bile sürmedik kıyamadığımız için sigara içsek bile çocuğu ne kucağımıza alıcaz ne dokunucaz. Neyse kaynımda kayboldu içeri gitti biraz zaman geçti eşime hadi kalkalım dedim kalktık eşim de sinir olmuş. biz misafir değiliz hani gittiğimizde maks. 2-3 saat dayanırız sigara içmemeye bazen koca gün oturuyoruz, e nasıl olacak her seferinde anlamadım. hassasiyetlerini anlıyorum ilk çocuk yeni doğmuş.
Balkonda da içilse iğrenç bir koku giryor içeri kapı açılınca. O kişi de balkondan atlayıp girmiyor sonuçta, eve giriyor tekrar. Sigara içenler fark etmiyor ama berbat bir koku… ki araştırmalar ani bebek ölümü sendromunda sigara içen kişilerle temas veya yakın mesafe duruşun seveplerden olduğunu gsteriyor. Yani her ne kadar saçma da gelse, balkonda sigara içilmesi bebeğin ölümüne sebep olabilir, ani bebek ölümleri anketlerine göre. Düşük de olsa ben bu riske girmem.
Veee siz yne sigara içtiğiniz için anlamıyorsunuz ancak, biri balkonumda sigara içince, 3 gün balkon ve balkonun açıldığı odadan kokuyu alıyorum midem kalkıyor. Eşim de öyle, kedim de asla o odaya girmiyor 3-4 gün. Kısaca içmeyin gitsin

Sigara içenler de sanıyor ki dışarıda içince koku orada kalıyor 😑

Merhabalar;
Ya aslında olması gereken bu benimde balkonumda gelenler içiyor bazen ama koku ister istemez içeri geliyor ben icmedigim için hemen fark ediyorum onu geçtim üzerlerine sinmiş oluyor o bile bebek için zararli bizlere pek etki etmese bile malum bebisler çok hassas oluyor.

Merhabalar;
Evinde sigara icmenizi istememe hakkı var. Sonuçta bebekli ev. Ama yeğen sevgisine bak falan çok irite edici laflar. Hastaneye bile gitmişsiniz daha ne yapacaksınız. Sigara içen insanlar için ihtiyaç bu. İhtiyacını karşılamak için gitmesi kadar normal ne olabilir ki.

Bu konuya nasıl yorum yapmamışım hayret. Beğenmedime basıp gitmişim.

Evim olmadığı için şimdilik bir şey diyemeyeceğim ama ben eve sigarayı dışarıda bile içeni almak istemeyebilirim. Bazıları yürüyen küllük gibi. Tüm solunum yollarımı mahvediyor. Bir iki hafta ceremesini ben çekiyorum.

Ben de sigara kullanıyorum ama eğer gittiğim evde sigara içen kimse yoksa komşuma sigaramı bile götürmem. Sigaradan hoşlansalar kendileri içerler 😂
Bebekli birine gittiğim zaman da bebek beni kokladığı ya da ona sarıldığım zaman pis pis sigara kokmak istemem.

Back
X