bir soru daha, kilo verdikçe insülin direncinin azaldığı normale döndüğünden bahsediliyor.
sen kilo verdikten sonra tekrar insülin için ölçüm yaptırdın mı , değişiklik tespit edildi mi ?
kızlar bende de insülin direnci vardı.6 ay seker ılacı kullandım dustu doktorum ılacı kestı ama dıyet ve yuruyus yapman gereklı dedı ben dıyet yapıodum bıraktım bu rahatsızlık daha sonra sekere donuyor degılmı bende guatr ve polikistik over var bunlarda tatıklıodur sanırım
merhaba bendede insülin direnci var lütfen bana diyet listelerinizi yazabilirmisinizSelam kızlar,
4 hafta önce insülin direncim olduğu tespit edildi. Diyetisyenimin bu duruma uygun olarak yazdığı listeyi paylaşıyorum:
Sabah:
1 yumurta
1 kk peynir
Domates, salatalık, biber
2 dilim tam buğday ekmeği
Ara:
1 bardak süt
ya da 1 kase yoğurt
ya da 4 diyet bisküvi
Öğle:
1 porsiyon ızgara et / tavuk / balık
Bol salata
Ara:
1 activia ve 3-4 kaşık yulaf ezmesi
ya da 1 meyve ile birlikte 10-15 tane fındık ( meyveyi tek başına yememek önemli, insülin salınımını dengelemek için yanında mutlaka süt/yoğurt ya da fındık yenmesi gerekiyor.)
ya da 1 paket diyet bisküvi
Akşam:
6 kaşık sebze yemeği
1 kase yoğurt
Bol salata
Ara:
1 meyve ve light kefir ( bağırsakların daha iyi çalışması için diyetisyen kefir önerdi )
Bu bu haftaki listem, diyetisyenim geçen hafta da insülin direncine uygun benzer bir liste yazmıştı, onunla 1 haftada 1,5 kg verdim. Ne kadar diyet yaparsam yapayım veremediğimi düşününce,bu benim içim mucize gibi, tekrar motive oldum, devamını getirebileceğime inancım oluştu.. ( Tabi diyete ek olarak hergün 15-20 hareket etmeye çalıştım ve insülin için 4 haftadır ilaç kullanıyorum. )
İsteyen olursa önceki diyeti de yazabilirim.
Sevgiler,
balonjook
selam kızlar,
4 hafta önce insülin direncim olduğu tespit edildi. Diyetisyenimin bu duruma uygun olarak yazdığı listeyi paylaşıyorum:
sabah:
1 yumurta
1 kk peynir
domates, salatalık, biber
ara:
1 bardak süt
ya da 1 kase yoğurt
ya da 4 diyet bisküvi
öğle:
1 porsiyon ızgara et / tavuk / balık
bol salata
ara:
1 activia ve 3-4 kaşık yulaf ezmesi
ya da 1 meyve ile birlikte 10-15 tane fındık ( meyveyi tek başına yememek önemli, insülin salınımını dengelemek için yanında mutlaka süt/yoğurt ya da fındık yenmesi gerekiyor.)
ya da 1 paket diyet bisküvi
akşam:
6 kaşık sebze yemeği
1 kase yoğurt
bol salata
ara:
1 meyve ve light kefir ( bağırsakların daha iyi çalışması için diyetisyen kefir önerdi )
bu bu haftaki listem, diyetisyenim geçen hafta da insülin direncine uygun benzer bir liste yazmıştı, onunla 1 haftada 1,5 kg verdim. Ne kadar diyet yaparsam yapayım veremediğimi düşününce,bu benim içim mucize gibi, tekrar motive oldum, devamını getirebileceğime inancım oluştu.. ( tabi diyete ek olarak hergün 15-20 hareket etmeye çalıştım ve insülin için 4 haftadır ilaç kullanıyorum. )
isteyen olursa önceki diyeti de yazabilirim.
Sevgiler,
balonjook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?