• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bambaska bir dert , gecim derdi

valla oyle offf. bakiyorum arzu sabancinin hayatin a insan ozeniyor ya . he p rahat buyumus he p refah icinde yasamis . hic dertleri yokki adamlarin para cozer herseyi

Para çözmüyor herşeyi. Bakın Sakıp sabancının bir oğlu vardı oda engelliydi. Hangi para bu acıyı geçirir

Ankara’dan bildiriyorum hayat çoook pahalı.
Maddi durumumuz iyi fakat gelen para nereye gidiyor anlamak çok zor.
Geliri çok olanın ona göre derdi çok oluyor. İşçisi, iş malzemeleri, vergi, ssk bu liste uzar gider.
Şeyma Subaşı zengin adamı bulup çocuk doğurdu onunki kolay kazanç bu konuda haklısınız.
Acun çocuğu istememiş ayrılmış Şeyma zorla doğurmuş para için bu durumlara düştü.

Hangi ulkedesiniz bilmiyorum ama orta halli olmamiza ragmen bir yildir alisveris yapamiyorum. Bardak bile alamiyorum cok begenmeme ragmen. zira biz burada vergi odemekten bunlara para yetistiremiyoruz. Alacaginiz seyleri indirimi bekleyip alirsaniz daha iyi olur sanki.
+1 ve aynı zamanda sevgili konu sahibesi okurken gözlerim kanadı lütfen biraz daha düZgün yazınız rica edicem, bunun dışında örnek aldığınız kişilere bakınca sanki magazinden fazla etkilenmiş gibisiniz ama adalete gelince mevcut kapital düzende asla adalet Olmaz para para para sı olanların borusu öter sadece bizler de kısmak ve kavgasını yapmakla mecbur tutuluruz malesef durum bu ha bir de Tc vatandaşları olarak bizler burada soy adımız verdi olarak yaşıyoruz çok daha zor durumdayız yani

valla oyle offf. bakiyorum arzu sabancinin hayatin a insan ozeniyor ya . he p rahat buyumus he p refah icinde yasamis . hic dertleri yokki adamlarin para cozer herseyi
Nickinin ruhunla bir olduğunu hissettiriyorsun konu sahibesi lütfen gerçek yaşama dön

düşünüyorum da çok varlıklı olsam ve kolumda 200 milyarlık saatim olsaydı şimdikinden daha mutlu olur muydum? kesinlikle hayır. çünkü dünyanın herhangi bir köşesinde bir damla ekmeğe muhtaç insanları düşününce kolumda o kadar pahalı saatle gezmek beni değil mutlu etmek, kendimden utandırırdı ancak. tabii bu benim düşüncem, duyarlılığım ve hayatı algılayışım. konunuza gelecek olursak, 300 dolar bir avm alışverişi için orda normal bir meblağ olabilir ama türk parasına çevirince burda 1200 tl yapıyo. orta halli bir ailenin bir avm gezmesi ve alışveriş için yüksek bir tutar.

ya Allah aşkına Türkiye den gideli 50 yıl olmadı ki

Ordan bakınca Türkiye nasıl daha ucuz görünüyor

300 liraya giysi almışsın, gıda almışsın, çocuğa bir şeyler artı bardak almışsın

burada neler neler alırdık diyorsun

burada iken böyle demiyordun ama

hayattan çok mu kopuksun bu hayal alemi ile kendini mi kandırmaya çalışıyorsun hala çözemedim
300 lira değil ki 300 dolar o

Şeyma subaşı gibi ahlaktan yoksun (metres kökenli kendisi malum) ve varoluş amacı para yiyip millete hava atmak olan bir vasıfsıza özenmeyin bence. Para çok şey olabilir ama her şey değil. Tanıdığım birkaç çok zengin insan vardı, hepsi de ciddi sorunlarla boğuşuyolar (dı).

Ekonomik rahatlık, refah tabiki önemli ama tutup öyle vasıfsız işi gücü para yemek olan insanlara özenmek değil ekonomik memnuniyetsizliğin doğru ifade ediliş tarzı.

Ayrıca Türkiyede hayat daha kolay minvalinden konuşmuşsunuz ama gülünç olmuş kusura bakmayın. Türkiye gibi gelir dağılımında ciddi eşitsizlikler olan, adam kayırmanın gırla gittiği, insanların sadece temel fizyolojik ihtiyaçlarını karşılasa kendini orta halli olarak etiketlediği bir ülke burası. Daha çok kısa bir süre önce ayrıldığınız ülkeniz hakkında daha çok bilgi sahibi olmanız gerekirdi.

Bahsettiğiniz tüm o zenginlerin bir derdi var. Çoğuna hizmet vermiş biri olarak söylüyorum, kimi evladından çekiyor kimi karısından kocasından anasından babasından. Azıcık aşım dertsiz başım diye eşinize ailenize sarılın, mutlu olmaya bakın. Burada geçen bir kaç ismin özel hayatından bir iki anektod anlatsam halinize şükür edersiniz inanın.

300 lira değil ki 300 dolar o

Orada dolar burada tl

Orada maaş 2500 dolar yani maaş da harcama da dolar

Burada 2500 dolara eşit maaş alırsa harcamasını da dolar olarak yapar ama 2500 dolara 300 dolar harcayana 2500 tl almış 300 tl harcamış gibi değerlendirme yapılır

Sen sabancıya koça özenirsen oooo,ayrıca dolar nerdeyse 4 tl, sizin 300 dolar burda yaklaşık 1200 tl ve benim aylık gıda alışverişimden az fazla

Hangi ülke bilemicem ama avrupada gıda ucuz diye biliyorum kıyafet içinde 2.el butikler falan var

gelir eşitsizliği dünyanın sorunu :(

sadece ülkenize özgü değildir emin olun. çalışıyor musunuz ?

burdan turkiyede hayat daga kolay geliyor insana . bende is bulsam iyi olurdu
.bisey sorucam burda olan bir markayi turkiyeye tanitsam para kazanitmiyimki. burda gyzel seyler gorutodum bayanlarin sevecegi seyler ama nasil yapilir by is hicfikrim yok param da yok

Daha önce Türkiye' de hayat konusunda epey yazışmıştık sizinle. İyisi mi siz gelin burda yaşayın 300 Tl ile neler yapılabilir kendiniz görün:) biz ne kadar anlatsak boş

Biz alışveriş için yurt dışına çıkıyoruz çünkü burada vergiler çok fazla.
300 tl ye AVM den 2-3-4 parça birşey anca alırsınız. Bardak fiyatları zaten ekstra uçuk.

Daha dün sadece bi kaç bişey aldık yemek yedik 830 lira gitmiş
Dışarı çıkmadan önce karttan belli bir miktar çekiyor eşim yoksa herşeye kart çıkartıp ödeyince sanki bedava hissine kapılıp yarı limit doluyor
Ona ragmen karttan bile yüz tl ödedik
Her çıkmamızda en az 1000 tl ye yakın israf ediyoruz
Ama bir kazak bile 70 tl nerdeyse

Bu hasetlikle, bu şükürsüzlükle dünyanın en iyi ülkelerinden birinde yaşıyorsunuz.
Dünya gerçekten adaletsizmiş.

Back
X