• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bambaska bir dert , gecim derdi

Turkiyemi ucuz?Sizin orada yasayan bircok insanin ne kadar geliri oldugundan ve ihtiyaclarin bile ne kadar pahali oldugundan haberiniz olduguna eminim bildigim kadariyla daha cok yeni cikmissiniz yurt disina?
Nerede yasarsaniz yasayin eger gelirinize ve ihtiyaclariniza gore yasamazsaniz zorlanirsiniz.
Siz sizden cok daha zengin insanlarin hayatina bakip ic gecireceginize,sokakta çöpten evladina yiyecek bulmaya calisan insanların hayatina bakin.Hayatiniz boyunca mutlu olamazsiniz yoksa.

yurtdisindsyim soylemistim . bugun av gittik yaklasik 300 dolar gitti . ve esm baya kizdi niye dikkat etmiyosun biriktirelim vs vs vs diye cok kizdi eve gelene kadsr . aldiklarmi atasim geldi. birikim yapalim sonra alirdik falan dedi. gelir aylik iki bin bazen ilk bin besyuz dolar. Nasil dikkat ediyorsunuz? nelerden kisiyorsunuz? gercekten hic sevmiyorum birikimi. bikac parca kiyafet aldim bardak aldim col begenmistim cocga biseylr aldim ama cok dgl ve gida ile bukada r tuttu. of cok pahali buralar. turkiyede 300 tlye neler alinirki? moralim bozuldu. keske zengin olsaydim biraz diye cok dusundum . bakiyorum seyma subasi veya sabancilar koclar 200 milyarlik saat takiyo adamla r. biz uc kurusa muhtac. bilmiyotu m adaleti anlamiyorum bu dunyadaki. bisey alirken onnkez dusunuyorum. netten arakadaslarima bakiyorum turkiyede sanki yasamak daha kolay .
Nick ve mesaj uyumu.

yurtdisindsyim soylemistim . bugun av gittik yaklasik 300 dolar gitti . ve esm baya kizdi niye dikkat etmiyosun biriktirelim vs vs vs diye cok kizdi eve gelene kadsr . aldiklarmi atasim geldi. birikim yapalim sonra alirdik falan dedi. gelir aylik iki bin bazen ilk bin besyuz dolar. Nasil dikkat ediyorsunuz? nelerden kisiyorsunuz? gercekten hic sevmiyorum birikimi. bikac parca kiyafet aldim bardak aldim col begenmistim cocga biseylr aldim ama cok dgl ve gida ile bukada r tuttu. of cok pahali buralar. turkiyede 300 tlye neler alinirki? moralim bozuldu. keske zengin olsaydim biraz diye cok dusundum . bakiyorum seyma subasi veya sabancilar koclar 200 milyarlik saat takiyo adamla r. biz uc kurusa muhtac. bilmiyotu m adaleti anlamiyorum bu dunyadaki. bisey alirken onnkez dusunuyorum. netten arakadaslarima bakiyorum turkiyede sanki yasamak daha kolay .
Yaşantınizi genellikle şeymalar sabancilarla falan mı kiyaslarsiniz? enteresan!hani böyle birşey yapmam da yapacak olsam çok çok durumu benden daha hallice tanidiklarimla kiyaslarim.sabanci,koç falan sizin çıta baya yüksek ama hayatın gerçeği denen birşey var.sizi bir konunuzdan daha hatırlıyorum,keşke zengin biriyle evlenseydim demiştiniz.sanirim paraya fazlaca önem veriyorsunuz.mutsuz olursunuz böyle.elinizdekilerin kıymetini bilin.kiyas yaparkende sizden daha zor durumda olan insanları düşünün şükredin.

Bende yurt disindayimnkizlar, konu sahibi cokta haksiz degil. Burda tek odali kucucuk apartman katinin kirasi 1200 dolar den basliyor.
Size faturalari mizi soyleyim az cok fikir sahibi olabilirsiniz

Kira 2000
Arabalarin sigortasi 350
Su 100( yaz olunca 200)
Elektrik gaz 250
Mutfak 1000
Telefon 220 dolar
Unuversite parasini hic yazmiyayim dudaginiz ucuklar...

Turkiyede buyuk sehirleri bilmiyorum, ama benim ailem kucuk bir sehirde akrabalarim hep nemur, hepside bize gore cok daha rahat geciniyir gezip tozuyirlar, ve birikim yapiyorlar. Alis veris nagazalari full dolu, restorantlara yine oyke, bir kac kere yer bulamadik. Ev hanimlari bile evine temizlikci aliyor. Burda temuzlikci almak bir luks, anca dukkan, kendi isinin sahibi cok zengin olanlar alabiliyir..
Bu arada ben 5 aydir calismiyorum mecburiyetten, esim haftanin 7 gunu sabah aksam calisiyor..
Buda iste yurtdisinin gerçek gercekleri :super:

Hiç bişeyden bi ben memnun olamadım,
Bide sen hayalperest...
Daha fazla uçma bence bulutları yerine bırak ve standart hayata dön... :dondurma:

valla oyle offf. bakiyorum arzu sabancinin hayatin a insan ozeniyor ya . he p rahat buyumus he p refah icinde yasamis . hic dertleri yokki adamlarin para cozer herseyi

Onunkisi parayla rezillik ya. Hicbisey mi yakismaz. Bu kadar imreniosan bakma canim :) nereye sacacagini bilemicek kadar para gecse eline emin ol daha mutlu olmazsin. Bekleye bekleye hayalini kura kura emek vererek almak guzel bisey aslinda. Diger turlu hersey cul caput olur gözünde hicbir seyin degeri kalmaz. Züğürt tesellisi oldu ama yanlis da degil.

Para harcamayi da bilmiyoruz zaten ya tarzi degistirmedikten sonra aynı tip kazagin hem mavisi olmus hem yesili hem turuncusu ne fark eder alaskina giyecegin yime bi etek bi bluz veya bi pantolon bi kazak. Dogaya ve icsellige donus yapin biraz kiyafet denilen sacmaligin ihtiyac duyulmadan alinmamasi gerektigini hissedersiniz. On yil once ben de oyleydim ama artik uniforma gibi aynı seyi giyiorum ise giderken kafam da yorulmuyor ve cok daha başarılı oldum is hayatinda. Hic dusunmuyorum geciriorum ustume o kadar rahat ki. Seymaya degil acuna bak bence. Adam bi siyah tshirtle ömrünü gecirdi. Otuzz tane esya almak gorgusuzlerin işi. Birak oyle kalsin.

2500 dolar ama orda herşeyini alıyor
Bizim 2500 lirayla kıyaslamayın herşey ucuz orda birde Şeyma diyor ya kızı bilmesek allasen

alakasi z olacak ama kizlar turkiyede Ardene diye marka varmi kiyafet spor uzerine daha col . yada bilenler kalitelimidir su ara indirimler var d's kalutesini bilemedim

ney 2500 euro kazanip 1000 euro mu biriktiriyorsun her ay? nasil yapiyorsun benim elin cok bol ben niye yapamiyorum kendime sinir oldum simdi. bi yardim etsen

Ay ay degisiyor 2700 de oldugu oluyordur ama genelde 2500 diyorum ikramiyelerde tatil yapiyoruz. Baya harciyoruz aslinda. Bana da daha fazla biriktirirmisim de ben harciyormusum gibime geliyor. 700 euro kiramiz, her hafta da yaklasik 150 euro market desem iste.. Iki de cocuk parasi var o da baya oluyor. Ama iste cocuk beziydi mamasiydi meyvesi sebzesi baya aliyoruz. Bin eurodan fazla da birikir sadece hesap yapmam lazim. Ha alisverise de giderim beyendigim seyi de alirim.
Aslinda cocuk paralari da harcaninca benim baya 1500 kenara atmam lazim.
Evime esya almiyorum. Kirilinca aliyorum. Fuzuli birsey almiyorum ama disarida yiyip iceriz hic kismam.
Bana da ben müsrifmisim hissi olmuyor degil.

Ay ay degisiyor 2700 de oldugu oluyordur ama genelde 2500 diyorum ikramiyelerde tatil yapiyoruz. Baya harciyoruz aslinda. Bana da daha fazla biriktirirmisim de ben harciyormusum gibime geliyor. 700 euro kiramiz, her hafta da yaklasik 150 euro market desem iste.. Iki de cocuk parasi var o da baya oluyor. Ama iste cocuk beziydi mamasiydi meyvesi sebzesi baya aliyoruz. Bin eurodan fazla da birikir sadece hesap yapmam lazim. Ha alisverise de giderim beyendigim seyi de alirim.
Aslinda cocuk paralari da harcaninca benim baya 1500 kenara atmam lazim.
Evime esya almiyorum. Kirilinca aliyorum. Fuzuli birsey almiyorum ama disarida yiyip iceriz hic kismam.
Bana da ben müsrifmisim hissi olmuyor degil.

Sen cok güzel biriktiriyorsun. Maşallah.
Müsrif değilsindir. Olamazsin yani.
Hemen hemen 3000 Euro gelir desek ( cocuk parasi dahil) baya güzel birikim yapiyorsun. 4 kişilik bir aile için süper.

Cocuklarin parasini bir extra hesaba at bence. Güzel birikim olur.

Sen cok güzel biriktiriyorsun. Maşallah.
Müsrif değilsindir. Olamazsin yani.
Hemen hemen 3000 Euro gelir desek ( cocuk parasi dahil) baya güzel birikim yapiyorsun. 4 kişilik bir aile için süper.

Cocuklarin parasini bir extra hesaba at bence. Güzel birikim olur.

Cocuklarin parasini ayri hesaba atmaktansa hepsini tek hesapta biriktirelim dedi esim cünkü bizim paramiz zaten onlarin parasi. Kizim krese basladi onu da ödüyoruz arabamiz var onun masraflari var aslinda böyle böyle farkinda olmadan cok gidiyor.
Üc bin civari bazen üstü bazen alti elimize geciyor buna göre yine de baya harciyoruz. Esimin elektronik esya harcamalari var, tatillerde en iyi otellerde kaliriz.
Benim tek artim sosyal hayatim olmadigi icin kendim icin bir para harcamiyorum. Disari cikinca cocuklara yiyecek icicecek aliyorum. Ne misafirim var ne de disarda bulustugum arkadasim. Ne de sigaram. Esim de ayni böyle. Cevremiz farkli ayda bir kizimizin arkadasinin ailesiyle bulusuruz, ya bize ya onlara gidilir. Hani bireysel olarak disarda harcama yapmiyoruz. Belki oradan birikiyordur. Bizden daha cok biriktirenler var. Ama cok cimrilik yapiyorlar. Yani biz cocuklarin istedigi herseyi aliriz. Oyuncak yiyecek icecek fiyati ne olursa olsun yiyecekten kizmayiz. Kisanlar var. Kendine harcayip cocuklarindan kisanlari görünce hic hosuma gitmiyor.

Cocuklarin parasini ayri hesaba atmaktansa hepsini tek hesapta biriktirelim dedi esim cünkü bizim paramiz zaten onlarin parasi. Kizim krese basladi onu da ödüyoruz arabamiz var onun masraflari var aslinda böyle böyle farkinda olmadan cok gidiyor.
Üc bin civari bazen üstü bazen alti elimize geciyor buna göre yine de baya harciyoruz. Esimin elektronik esya harcamalari var, tatillerde en iyi otellerde kaliriz.
Benim tek artim sosyal hayatim olmadigi icin kendim icin bir para harcamiyorum. Disari cikinca cocuklara yiyecek icicecek aliyorum. Ne misafirim var ne de disarda bulustugum arkadasim. Ne de sigaram. Esim de ayni böyle. Cevremiz farkli ayda bir kizimizin arkadasinin ailesiyle bulusuruz, ya bize ya onlara gidilir. Hani bireysel olarak disarda harcama yapmiyoruz. Belki oradan birikiyordur. Bizden daha cok biriktirenler var. Ama cok cimrilik yapiyorlar. Yani biz cocuklarin istedigi herseyi aliriz. Oyuncak yiyecek icecek fiyati ne olursa olsun yiyecekten kizmayiz. Kisanlar var. Kendine harcayip cocuklarindan kisanlari görünce hic hosuma gitmiyor.

Maşallah canim.
Bizde güzel biriktiriyoruz ama bizim çocuğumuz yok. Tatillere ben cok harcarim. Senede 3 veya 4 kere gideriz biryerlere. Evet, insan dışarda insan cok harcıyor. Gezmek tozmak aşırı zorluyor bütçeyi.
Bir musical bize 400 Euroya patliyor mesela. Her ay yapilan bir etkinlik olmasa bile baya pahalı yani.
Sinema filan ayni şekilde. Bir sinama akşamimiz en az 50 Euro.
Aslinda insan hesapli harcamasini bilince güzel birikimler ortaya cikiyor.
Ben artik dışarda yemiyorum, hem glutamat dolu iğrenç yiyecekler hemde cok pahalı. Kalan parayi direk altina yatiyorum :)

Maşallah canim.
Bizde güzel biriktiriyoruz ama bizim çocuğumuz yok. Tatillere ben cok harcarim. Senede 3 veya 4 kere gideriz biryerlere. Evet, insan dışarda insan cok harcıyor. Gezmek tozmak aşırı zorluyor bütçeyi.
Bir musical bize 400 Euroya patliyor mesela. Her ay yapilan bir etkinlik olmasa bile baya pahalı yani.
Sinema filan ayni şekilde. Bir sinama akşamimiz en az 50 Euro.
Aslinda insan hesapli harcamasini bilince güzel birikimler ortaya cikiyor.
Ben artik dışarda yemiyorum, hem glutamat dolu iğrenç yiyecekler hemde cok pahalı. Kalan parayi direk altina yatiyorum :)

Birlikte gezerken biz de harciyoruz, ama iste yemeye icmeye gidiyor. Cocuksuz aktivitelere mecburen gidemiyoruz =)
Bas basa yemege cikiyoruz nadir, cocuklari birakabilirsek kvlere. Cok nadir oluyor bu da.
Biz de tatili cok severiz iste orada hic kismiyoruz cocuklarla gidiyoruz iyi yerlerde kalmayi tercih ediyoruz. Yani burada kismaya calisiyorum ama tatilde cok da rahat harciyoruz. Tam bir cimri ya da tutumlu sayilmayiz bu yüzden. Para da biriksin hayattan tat da alalim yeter. Dengede gitmeye calisiyoruz.
Ikiniz calisiyorsaniz avrupa da yasiyorsaniz gercekten cok iyi birikir. cocuktan önce de gezin tozun, harcayin. Cocuktan sonra zaten harcayacak alan kisitlamalari oluyor =)

alakasi z olacak ama kizlar turkiyede Ardene diye marka varmi kiyafet spor uzerine daha col . yada bilenler kalitelimidir su ara indirimler var d's kalutesini bilemedim

Daha adamla ettiğiniz kaavga soğumamış hala alışveriş derdindesin. Pes!
İhtiyacım olanı alırım ama olmayana 1 kuruş bile vermem. Çok mu acil x marka spor kıyafet? Para falan biriktiremezsin sen.

Bir mere mantiginiz yanlis ve cirkin. Seyma subasi, koclar sabancilar sizi bizi ilgilendirmez. Sizin elinize gecen bir para var ve birikim yapmanız gerek cocugunuz icin. Almak istediginiz seylere mutlaka ihtiyac var mi yoksa lüks mü diye bakin?

Back
X