Bambaşka biri olmak

sangs

good girl gone bad ;)
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2009
1.135
1
116
- Yurtdışı
kendımızı nasıl degıstırebılırız sızce kızlar?kendımde yapmak ıstedıgım köklü degısımler var ornegın bencıl oldugumu dusunuyorum ve bu benı cok uzuyo boyle bırı olmak ıstemıyorum
sakinlıgımı koruyamıyorum ofkem saman alevı gıbı ama sınırlendıgım zaman cıldırıyorum resmen.cok fevrıyım bırden parlıyorum patlıyorum bagrıp cagrıorm herseyı fırlatıyorum sonrada pısman oluyorum bole bırden sınırlenmeme
sızce neler yapabılırım kısısel gelısımıme katkıda bulunmak ıcın?? kısısel gelısım kıtapları okuyorum ama o anlık etkı edıyo.sonra unutuyorum
onumuzdekı sene erasmusla yurt dısına gtcem bunun kısılıgıme katkısı olacagına ınanıyorum ama sımdıden baslamak ıstıyorum sakınlesmeye verıcı bı ınsan olmaya...
tavsıyelerınıze ıhtıyacım var guzeller...

Aslinda karakterlerimiz pe degismez ama, bazi davranislarimiz torpulenir ben buna inaniyorum:)
Kendinde degistirmek istedigin, uzuldugun seyleri bir kagida dok,
Sonra nasil bir davranis sergilemek istiyorsun onlari da yaz,
Yavas yavas her gun kucuk bir adim atmaya calis, uygulamaya calismazsan basarili olamazsin canim.
Mesela bencilligi yenmek istiyorsan, kucuk bir adim ama cok sevdigin bir giysini giymek isteyen kardesine odunc verebilirsin.
Yada kendine bir dondurma aldignda, yaninda duran arkadasina da ismarlayabilirsin.
Zamanla bu manevi seylere de yansiyacaktir bence.

cok tesekkur ederım cnm onerılerın ıcın ama bencıllıgım bu sekılde bısey degıl yanı ben herseyımı paylasırım zaten benım bencıllıgım su yonde ;
mesela sevgılımle herseyı paylasırız herseyı konusurz beraber karar verrz cddı dusunuyoruz
ama o herseyde bana sorarken once benı dusunurken ben onu dusunmuyorm hıc.once kendı ısteklerım kendı cıkarlarım gırıyo ısın ıcıne... bu tarz seyler ıste mafoldumben

Beğenmediğin ve değiştirmek istediğin yönlerini biliyor olman çok güzel. Bence ilk adımı atmışsın bile. Şimdi uygulamaya geçmen gerek. Normalde çok sinirleneceğin birşeyle karşılaştığın ilk seferde tepkilerini ve sinirini kontrol etmeye çalışarak başlayabilirsin. Bir süre sonra kontrollü olarak şekillendirdiğin tepkilerin doğal davranışların haline gelecektir. Daha az sinirlenen daha verici bir insan olabilirsin böylece.

cok tesekkur ederım morrison ilk fırsatta denicem kendımı kontrol etmeyı ınsallah soyledıgın gbı bı ınsan olabılırım cnm a.s.

işin içinde erasmus varsa emin ol her türlü olgunlaşıcak ve sabretmeyi öğreniceksin. 10 ay erasmus yaptım ben. gittiğim günden çok farklı olarak geri döndüm. kendimi çok ii tanıma fırsatım oldu. çok olgunlaştım. sen de inşallah gidersin emin ol çok faydalı olucaktır.

bu huylarının farkında olman ve değişmek istemekle
başka biri olmaya doğru gidiyosun bence benim çevremdede
eski sen:)gibi insanlar var ama farkında bile değiller kendilerinden

işin içinde erasmus varsa emin ol her türlü olgunlaşıcak ve sabretmeyi öğreniceksin. 10 ay erasmus yaptım ben. gittiğim günden çok farklı olarak geri döndüm. kendimi çok ii tanıma fırsatım oldu. çok olgunlaştım. sen de inşallah gidersin emin ol çok faydalı olucaktır.

insallah cnm bende ole olcagını dusunuyorum cok tesekkur ederım

bu huylarının farkında olman ve değişmek istemekle
başka biri olmaya doğru gidiyosun bence benim çevremdede
eski sen:)gibi insanlar var ama farkında bile değiller kendilerinden

ah cnm benım ınsallah dedıgın gıbı olur o kadar cok uzuyokı benı bu huylarım utanıyorum bole bı ınsan oldugum ıcın :kedi: insallah duzelırım cok tesekkurler

Sepetteki çürük elmaları ayırmışsınız.
Şimdi sırada onları sepetten atmak kalmış.

Aslında epey yol almışsınız.Sizden daha kötü örnekler tanıyorum.
Ben mesela;henüz elmaların çürük olduğunu bile kabul etmiyorum.

Dilerim,öfkenizi kontrol etmeyi ve bencilliğinizi(ki bahsi geçen tarzda bencilliği iyi bilirim.Sizin hayatınızda sizin planlarınız kusursuz işlemeli,size sorulmadan karar verilmemeli ama siz sormasında olur nasıl olsa en iyisini biliyorsunuz gibi)bastırmayı kısa zamanda başarırsınız.

Benim tavsiyem olamayacak ama size yazılanları takip edeceğim belki benimde işime yarar diye.

bu düşüncelerini kağıtlara yaz ve görebileceğin yerlere yapıştır. heran karsılaş ve aklından cıkmasınlar. kitaplardan okuduğun ve o anlık tesir eden özel cümleleri küçük notlar halınde yaz ve yanında taşı arada bır bak. telefonunda alarm oluştur günün belli saatlerinde sana hatırlatsın. başkaları gibi düşünmeye çalış.kendini onların yerine koy. birşeye çok kızdığında sessiz kalmaya çalış uzkalaş ordan . sinirin geçince konuşmaya çalış.
umarım yapabilirsin önerilerimi

Of of aynı senin gibiydim bi zamanlar, sinirlendiğim zaman gözüm kararır dünyayı görmezdim.
Ağzıma geleni sayar, yıkıp dökerdim.
Elbette bu hareketlerim bana benim için çok çok değerli olan çok şey kaybettirdi.
Bir gün baktım ki kendi elimle sevdiğim şeyleri yok ediyorum, uzaklaştırıyorum, kendime çeki düzen vermeye karar verdim.

ılk işim bir psikoloğa gitmek oldu ve bu bana çok iyi geldi, kendimi törpülemeyi öğrendim.
Şimdi sinirlendiğimi hissettiğim anda hemen daha önce yaşadıklarımı, ardından gelen pişmanlıklarımı, mutsuzluğumu düşünmeye zorluyorum kendimi.
O sinir nöbetlerinden sonra yaşadığım o leş gibi pişmanlık duygusu o kadar korkunç geliyor ki gözüme bir daha yaşamamak için kendimi kontrol ediyorum hemen.
Ve en önemlisi karşımdakine şimdi konuşmayalım, çok sinirliyim kalbini kırmak istemiyorum diyorum ki bu çok etkili oluyor. O da seni kışkırtmayı bırakıyor ve bu sinirlerine hakim olmakta çok etkili oluyor elbette.

Olay sabahın köründe bile olsa o gün hiçbir şey yapmıyorum, konuşmuyorum, mutlaka üzerine bir gece uyuyorum.
Ertesi sabah uyandığımda evvelsi gün deliler gibi sinir yaptığım şeyin aslında ne kadar saçma olduğunu görüyorum... ki bunu daha önce de görüyordum, tek fark o zamanlar yıkıp döktükten sonra fark ediyordum :) şimdi böyle bir şey yok... pişmanlık yok, kalp kırmak yok... yavv ne saçma şeye kızmışım deyip gülüp geçmek var.

Uzun zamandır çok sakin bir insan oldum çıktım.
Ve inan bana yapılmayacak bir şey asla asla değil.
Öyle çok zor da değil... en önemlisi istemek ki bu sende fazlasıyla var.

Ayyy bir de ben çok konuşurum demiş miydim... :) neyse tamam bu kadar.. dağılabilirsiniz :)

kaydirigubbakcemile3 cnm bnm ya ne kadar tatlısın sen oyle
cok tesekkkur ederım deneyımlerını benımle paylastıgın ıcın..bende sessız kalmaya calıscam cunku artık kendımı gercekten kontrol edemez hale geldım delırmıs gbı davranıyorum bunların altında da kendımı haklı cıkartma ıstegım yatıyo sanıyorum
herseyı kırıp dokuyorum elıme ne gecerse fırlatıyorum bagrmazsam rahatlayamıyorum ama dedıklerını yaparak bunları uygulayabılcegıme ınanıyorum
gercekten hıc hos ozellıkler degıl utanc verıcı gucsuz bı ınsanın sergıleyecegı tavırlar benımkıler
cok tesekkur ederım tatlım ban cok guzel yol gosterdın a.s.

Evet canım sessizlik.. sessizlik... sessizlik.. hayatta her konuda insanın elindeki altın bir anahtardır bu sessiz kalmak. ınan bana bir tek bu konuda değil, her konuda bana çok yardımcı olmuştur. Sessizlik ve sükunet... Sana yemin ediyorum.. öyle anlar oldu ki... ben haksızken benden özür dilendi... sustuğum için, kızılca kıyameti koparmadığım için, ortalığı yıkmadığım için... kısacası uzatmadığım için :)

Dilerim sen de kısa sürede yaşarsın bu duyguyu, inan insan kendini çok daha kıymetli, değerli hissediyor, sanki daha çok seviliyormuşsun gibi, daha çok saygı duyuluyormuşsun gibi... ki gibi de değil hani... öyle aslında.... şu yaşıma geldim halen öğreniyorum, büyüyorum sanırsam, olgunlaşmak dedikleri bu olsa gerek.

Len merdiveni dayamışım 40 yaşıma daha nerem olgunlaşacaksa halen, olgunlaş olgunlaş bitiremedik birader yaaaa :roflol:

kaydirigubbakcemile3 ınanmıyorummmm !!!!
o kadar tatlı konusuosunkı ben senı de 23 24 yasında falan zannedıyorum =)) demekkı bu sukunet ısı genc kalmaya da yarıyo kaydirigubbakcemile3
ınsan sureklı bıseyler ogrenıyo degıl mı?ınsallah bende senın gbı olurum cnm bnm o kadar cok sevndm kı bunların deneyımlerın olduguna..bunu bırının basarabılmıs olmasına..ınsallah bende basarcam vee hep senın gıbı genc kalcammm kaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 ınanmıyorummmm !!!!
o kadar tatlı konusuosunkı ben senı de 23 24 yasında falan zannedıyorum =)) demekkı bu sukunet ısı genc kalmaya da yarıyo kaydirigubbakcemile3
ınsan sureklı bıseyler ogrenıyo degıl mı?ınsallah bende senın gbı olurum cnm bnm o kadar cok sevndm kı bunların deneyımlerın olduguna..bunu bırının basarabılmıs olmasına..ınsallah bende basarcam vee hep senın gıbı genc kalcammm kaydirigubbakcemile3

Tabii ki başarırsın şekercim :delphin: genç kalmanın en büyük sırrı 2 kulağının arası Bolu tüneli gibi olacak... bi yandan girecek bi yandan çıkacak... ortada kalıp kaşıntı parazit yapıp bağırttırmayacak, kızdırmayacak... yerimseniben

Hee bi de neşeli ol ki genç kalasın, şu dünyadan da zevk alasın, sevinçler hep beslenir neşeyle, neşeli ol ki genç kalasın... aklinialirimsmile

Sangs keşke herkes senin gibş olabilse. Sen ne kadar güzel kendini bilmişsin ve değişmek istiyorum diyorsun. En önemli adımı atmışsın ...

Bence en güzel yol empatidir... Mesela ilk mesajında demişsin sevgilime sormuyorum kendi bildiğimi okuyorum diye :P Bence bir dur düşün veya ben böyle yapıyorum ama bana bu yapılsa ne düşünürdüm diye.. ışte o ne düşünürdüm sorusuna karşılık gelen cevapları yapmamaya çalış...Hemn olmaz tabi yavaş yavaş...Ver sinirlendiğinde şöyel dur serin bir nefes al, sakinleş... Keskin sirke küpüne zarar. Ayrıca sinirlenince insnaın beyni donuyor, sağlıklı düşünemiyor, sağlıklı karar veremiyor. Sakinleştikten sonra ah keike şunu deseydim yada şöyle yapmasaydım diye....

Ha sen yapıyor musun dersen her zaman değil tabiki ben de öğreniyorum,geliştiriyorum yavaş yavaş :)) Ben de çok sinirli bir insanım, dan dun konuşurum ama işte gelişim kitapları okuyorum falan, bunları uygulamaya çalışıyorum. Empatiyi öğrendim mesela gerçekten kendimi hep başkasının yerine koyup onun gibi düşünmeye çalışıyorum...

Sinirlerine hakim olma mertebesine henüz gelemedim ama :D

Son düzenleme:
kaydirigubbakcemile3 monapisa cok haklısın cnmm bnm coook tesekkur ederım sana hemen baslıyorum bu dedıklerını yapmaya ınsallah hersey cok guzel olcak
zaten cok neselıyımdır sınırlı olmadıgım zamanlarda kaydirigubbakcemile2
hersey cok guzel olcak sositososito

Back
X