bana 5 aylik hamilemisin dedi

merhaba resmen bu göbekte bana dert oldu.sizden egzersiz onerisi , yardim istiyorum.
gelelim konumun detayina dogumdan sonra gerek zor bir bebegim oldugundan, gerekse asiri buanlimda oldugumdan yemek yiyemiyordum haliyle cok zayiflamistim hamile kalmadan onceki kilomdan bile daha zayiftim. ama su anda 64 kiloyu bulmusum bile.oldum olasi gobekli olmaya cok yatkinim zaten.bugun
bugun terziye gideyim dedim. kadin bana 5 aylik hamilemisin dedi.resmen utandim, uzuldum.bana yardimci olun lutfen onerilerinizi bekliyorum.
Saçmalamış. 64 kiloda olsa olsa ne kadar göbek olabilir

Geçen mart ayına kadar bende seninle aynı kilodaydım. geçen 2 ay öncesi 52ye indim, erimez dediğim göbeğim eridi. Bu süre zarfında 2 öğün beslendim ekmek paketli gıdalar ve hamur işinden zayıf durdum birde işe giderken günlük yarım saat yürüdüm

55 kilodayım inanın beş aylık hamile gibiyim ki daha fazla kilodayken 6-7 aylık gibi duruyordum.kendimi bildim bileli hep göbekliydim onun dışında zayıf sayılırım.yıllarca denemediğim karın egzersizi kalmadı rejim yapmadıysam en fazla iki üç santim inceldim

ama bunun yanlış olduğunu yeni öğrendim,o göbeğin gitmesini istiyorsanız zayıflamanız gerekiyor. mesela benim bu göbeğimin tamamen gitmesi için bi 4 kg vermem gerek ve iki haftadır bunun için ciddi rejime girdim üstüne ip de atlıyorum.

geçen gün bir antrenör de aynısını dedi "mekik çekerek göbek gitmez,göbeğinizin erimesini istiyorsanız kardiyo yapacaksınız"diye çünkü kardiyo yaparak vücuttaki fazla yağı yakarız ama mekik çekerek çok az yağ yakılır daha çok kas yapma odaklıdır.

size tavsiyem yemenizi kısın ve kardiyo yapın(tempolu yürüyüş, yüzme,ip atlama)kilo vermeden o göbek gitmiyor maalesef.ne zamanki göbek kalmaz ama sarkıklık olur o zaman bölgesel egzersiz yapın

Hamile misiniz diye sormak başka, 5 aylık hamile misiniz diye sormak başka manaya gelir.
1. Terziyi değiştirin.
2. Youtube üzerinden göbek eritme hareketleri bulup yapın.

Terziye bak be... Bir daha asla muhattap olsa.
O göbek varya o göbek sana Allah'ın mucizesini verdi, sana bı bebek verdi, sana bı melek verdi, sana bı can verdi, sana anne dedirtti.
Benim dunya standartlarında fiziğim vardı, boyum da var. Ben %700 ölüm riski ve her gün birbirinden zor günler geçirdim. Bı gün artık öyle hale geldim ki doktorum 17 gün vardı doğumuma acil sezeryana aldı.
Ve ben 90 kilo ya yakın doğuma girdim.
O 53 kilo kadın nerde şimdi ben neredeyim.
Hiç umrum değil bu güzel günlerimin tadını çıkarıyorum. Boyunun kaldıracağı kiloya hemen indim ama inan ki o çatlaklar o kocaman olmuş göbek deligim hafif göbeğimi çok seviyorum.
Verirsin kilonu, herşey düzelir kafana takma luften.

Terziye bak be... Bir daha asla muhattap olsa.
O göbek varya o göbek sana Allah'ın mucizesini verdi, sana bı bebek verdi, sana bı melek verdi, sana bı can verdi, sana anne dedirtti.
Benim dunya standartlarında fiziğim vardı, boyum da var. Ben %700 ölüm riski ve her gün birbirinden zor günler geçirdim. Bı gün artık öyle hale geldim ki doktorum 17 gün vardı doğumuma acil sezeryana aldı.
Ve ben 90 kilo ya yakın doğuma girdim.
O 53 kilo kadın nerde şimdi ben neredeyim.
Hiç umrum değil bu güzel günlerimin tadını çıkarıyorum. Boyunun kaldıracağı kiloya hemen indim ama inan ki o çatlaklar o kocaman olmuş göbek deligim hafif göbeğimi çok seviyorum.
Verirsin kilonu, herşey düzelir kafana takma luften.
cok zor zamanlar gecirmissinizdir anliyorum sizi oncelikle gecmis olsun bebeginize sagsalim kavustugunuz icin. ama cok sinirlendim o kadinin pervasizca konusmasina. zaten spora basladim. tesekkur ederim cevabiniz icin.

Benim oğlum 3 aylık falanken, bana da hamile misin demisti kadının biri 😂😂
Yani zaten daha çocuk küçücuk, ne zaman hamile olacağım da bir de karnım çıkacak..

Canım öncelikle seni iyi hissettirmeyen insanlarla mümkünse görüşme. Bazı insanlar densiz oluyor işte terzi demese bakkal bişeyler der komşu teyze der çok da kulak asma herkesin her dediğine. E çocuk doğurdun illa ki bedeninde değişiklikler olacak bunu kabullen kendini kötü hissetme. Öte yandan vaktinin geldiğini düşünüyorsan ve görüntünden rahatsızsan işe koyulma vaktin gelmiş. İlk yapman gereken beslenmeni düzenlemek yani sağlıklı beslenmek. @nscckts danışabilirsin veya konusuna bakabilirsin mesela, hem çok tarif bilir hem de 40 kilo verdiğinden bu işler nasıldır bilgi sahibidir. Bölgesel zayıflama diye bişey yok emin ol, pilatesle mekikle o karın gitmez uğraştıkça sonuç alamazsın moralini bozduğunla kalırsın. İncelmenin öncelikli yolu sağlıklı beslenmek ve ağzımızı tutmak her canımız istediğinde istediğimizi yememek. Bol bol yürü tabi, çocuktan fırsat olursa. Senin durumunda en çok verim alacağın sağlıklı beslenme ve yürüyüş ama daha çok sağlıklı beslenme.

Doktor kendisi sanırım hatta gözlerinde ultrason cihazıda olabilir zira gözleriyle hoptadanak 5 ayı cözmüş
Hani gebemisin hamilemisin dese gene neysede 5 aylık hamile ne ya densiz

30 gün fit diye bi uygulama var onu indirebilirsin. Tüm vücut, bacak, basen vs ayrı ayrı çok ağır olmayan programları var zaten hareketlere alışınca sayılarını otomatik olarak kendin artırıyosun işine yarayabilir :KK16: ben sadece o programla birlikte ekmek,makarna, pilav gibi şeyleri bırakmıştım baya etki etmişti

Bence utanılacak kırılacak bir durum yok.Sonuçta siz bir annesiniz çocuk çıkmış o karından göbeğiniz de olabilir ve utanmamalısınız.Ben otobüste bir kadın görmüştüm hamile mi değil mi anlayamamıştım.Yanımdakine acaba hamile mi yer versem mi diye sorarken kadın duydu ve gülümseyerek dedi ki hamile değilim geçen sene kızımı doğurdum ondan kaldı bu ve ben o kadının anneliğine güler yüzüne hayran kaldım.Yani siz insansınız zaman zaman bu tip kilo problemi yaşayabilirsiniz(ki 64 kilo fazla bile değil)Bir insanın gafıyla kendinizi üzmeyin

Youtube da fitness blender diye bir sayfa var. Onun karın egzersizlerini ve hatta tüm vücut egzersizlerini yapabilirsiniz. Ben çok faydasını görmüştüm.

Back
X