Bana açıklayın meraktayım

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.629
22.589
598
Bu kinamayin başınıza gelir mottosunu açıklayın ya hu allah aşkına benim kafam karışık o konuda

her konuda söyleniyor buraya açılan

yani simdi ben birine yaptığının bence yanlis olduğunu söylesem ben öyle yapmazdım desem onun yaptığını mı yapıcam ben de kesin bi şekilde

Hırsızlık yapana çok ayıp desen sen de mi yapıyorsun
arkadaşına iftira atana yaptığın çok adice desen sen de mi iftira atıyosun sonraki dönemde
kocasını aldatana bişe desen Kocanı mı aldatıyosun yani

o konuyu anlayamıyorum da tam olarak aydınlatırsanız sevinirim

Çok derin bir konu ama şöyle mesela "ayy ben asla bunu yapmam, ben asla bu duruma düşmem, işte oda oraya gitmeseymiş başına o gelmezmiş vs vs." bunun gibi şeyler söylenince büyük konuşma denir.
Kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş bu söze inanırım.
Yani kısacası kınamak ve ben bunu asla yapmam demek bu iki kelimeyi pek kullanmam.
Hatta bazen istemdışı yaparım ve anında tövbe deyip dilimi ısırırım (böyle bir takıntım var:)
Benim bildiklerim bu kadar :KK52:

Çok derin bir konu ama şöyle mesela "ayy ben asla bunu yapmam, ben asla bu duruma düşmem, işte oda oraya gitmeseymiş başına o gelmezmiş vs vs." bunun gibi şeyler söylenince büyük konuşma denir.
Kişi kınadığını yaşamadan ölmezmiş bu söze inanırım.
Yani kısacası kınamak ve ben bunu asla yapmam demek bu iki kelimeyi pek kullanmam.
Hatta bazen istemdışı yaparım ve anında tövbe deyip dilimi ısırırım (böyle bir takıntım var:)
Benim bildiklerim bu kadar :KK52:
:D tamam sizi pistten alıp sonraki üyeye uzatalım mikrofonu

O laf bir moda canim
Ozellikle de evli adamlarla takilan kadinlar,imam nikahinin arkasina siginanlar kullanir :KK45: kendileri ahlaksiz ya biz kinayinca biz de ahlaksiz olacaz diye umit ediyorlar herhalde

Olayın iç yüzünü bilmeden anlamadan dinlemeden tepeden bakıp verip veristirmeyin fitil fitil burnunuzdan gelir demek bence :)

Ki doğrudur..

İlla aynısı başınıza gelmese de gün gelir sacmaladiginizi anlar pişman olursunuz..

Özellikle milletin çocuk yetiştirmesine daha çocuğu yokken bin türlü kulp bulanlar ana baba olunca bunu çok yaşar derler..

Ben bu söze inanmıyorum.İnsanlara tabi ki kötü bir şey yapıyorsa yanlışını söylerim.Uyarı yapıyoruz diye neden başımıza gelsin? Ama şuna bende karşıyım; mesela ben asla aldatılmam veya asla parasız kalmam vs.vs bu örnekleri çoğaltabiliriz.Bu gibi cümleler büyük konuşmaktır bana göre ve yanlıştır.İnsanların başına hayatta her şey gelebilir.Ama birinin yanlışını söylemekle,benim asla başıma gelmez demek aynı şeyler değildir.Yanlışını söylerim ama asla başıma gelmez demem.

Ekleme yapayım bu büyük konuşma, kınım kınım kınama işi bir tek milli piyangoda işe yaramıyor.
Yıllardır test edildi, maalesef onaylandı.
"Yılbaşı büyük ödülü bana çıksın, hayatta gidip almam, aha da buraya yazıyorum." ı-ıh yaramıyor. :KK53:

Aynen, bizimkiler piyango çıksın herkese yardım edeceğini söyler, oturur ciddi ciddi konuşuruz bide planlarız kirada olanlara ev, evi olanlara araba alırız falan :KK53:
Bende kınamaya başladım bir çıksın zırnık koklatmıycam sizi bile tanımıcam pılımı pırtımı toplayıp gidecem buralardan diyorum son 1 senedir ama yok, daha büyük konuşmak gerek sanırım
:p

Bi konuda olumsuz yargıda bulunmak onu yapanı kınadığınız, ayıpladığınız anlamına gelmez. Eğer öyle olsaydı dediğiniz gibi başımıza gelmesin diye bütün kötü durumları olumlamamız, tasvip etmemiz gerekirdi.
Kınamak karşıdaki kişiyi kayıtsız şartsız, empati yapmaksızın ayıplamaktır. Kişiyi etiketlemek bi nevi.
Mesela bir öğretmenin bir öğrencisine, öğrencinin babası adi bir suçla yargılandığı için daha mesafeli, daha az insiyatifli, daha güvensiz davranması durumu.
Burada dikkat edilmesi gereken yapılanın yanlış olduğunun dile getirilmesi değil, aynı duruma düşülebileceğini bilmektir. Hani kibir dediğimiz durum, karşıdakini küçük görmek - kendini yüceltmek.
Asla ben yapmam, böyle şeyler bizim ailede asla olmaz, o yemeği asla öyle yiyemeyiz... gibi söylemler. Farkında olmadan yapıyoruz belki ama dikkat etmek gerekir.

Büyük konuşmak için geçerli olduğuna inanirim kişi kınadığını yaşamadan ölmez lafına.

neye asla dediysem hepsini yaşadım

Sanırım insanlara hata yapabilme payı bırakmadan acımasızca eleştirmenin cezası bir nevi.

Kendi adıma neyi kınadıysam ve hangi konuda büyük konuştuysam aynen başıma geldi.

Aynen, bizimkiler piyango çıksın herkese yardım edeceğini söyler, oturur ciddi ciddi konuşuruz bide planlarız kirada olanlara ev, evi olanlara araba alırız falan :KK53:
Bende kınamaya başladım bir çıksın zırnık koklatmıycam sizi bile tanımıcam pılımı pırtımı toplayıp gidecem buralardan diyorum son 1 senedir ama yok, daha büyük konuşmak gerek sanırım
:p
O zaman ama koklatmıycam falan diye büyük konuşunca tam tersi olacak, herkese koklatılacak mesajı çıkıyor. :D
Piyango çıksın, tabi yılbaşı piyangosu, ne terk edicem ülkeyi ya, ne yerleşicem yurt dışına; hayatta gitmem paşa paşa yaşarım burada. :KK53:
Hadi bismillah :KK53:
Gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim :KK49:

O zaman ama koklatmıycam falan diye büyük konuşunca tam tersi olacak, herkese koklatılacak mesajı çıkıyor. :KK70:
Piyango çıksın, tabi yılbaşı piyangosu, ne terk edicem ülkeyi ya, ne yerleşicem yurt dışına; hayatta gitmem paşa paşa yaşarım burada. :KK53:
Hadi bismillah :KK53:
Gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim :KK49:

Haklısın bir yerde yanlış yaptığımı biliyordum :KK53:
Evrene olumlu mesaj yollmaya devam, yılbaşına kadar kınamaya kuvvet :KK53:
Haberleşelim :KK19:

Bu kinamayin başınıza gelir mottosunu açıklayın ya hu allah aşkına benim kafam karışık o konuda

her konuda söyleniyor buraya açılan

yani simdi ben birine yaptığının bence yanlis olduğunu söylesem ben öyle yapmazdım desem onun yaptığını mı yapıcam ben de kesin bi şekilde

Hırsızlık yapana çok ayıp desen sen de mi yapıyorsun
arkadaşına iftira atana yaptığın çok adice desen sen de mi iftira atıyosun sonraki dönemde
kocasını aldatana bişe desen Kocanı mı aldatıyosun yani

o konuyu anlayamıyorum da tam olarak aydınlatırsanız sevinirim
Bende onu bir türlü anlayamadım

bana beddua gibi geliyor aynısını inşallah siz de yaşayın der gibi

Back
X