Bana akıl verin kızlar

minna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
64
0
86
Ankara
Merhaba kızlarr..bnm 1.5 senedir devam eden güzel bi ilşkim var sevgilimi çok ta seviorum fakat annem pek razı gelmior..evde telefonla konuşuorum görüştüümü onu sevdiimi falan herşeyi biliyor kabulleniyor ama ''onunla çok mu ciddisin'' ,''senin bu yanlış seçimlerinden bıktım'' , sen mühendis olucaksın onun mesleği ne'' gibi sorularla beynimi yiyor.erkek arkadaşım da üniversite mezunu ama beendiremiorum okuduğu bölümü.bu sene son senem artk ünversiteden mezun olucam ve bursadan iş bakıorum çnkü ben bursalıyım ama sevgilm de bursalı beni yanında istior hem ben de memleketime dönmek istiorum ama annem ankarada kalıp yüksek lisans yapmam konusunda ısrarlı..zannediorum beni ondan soutmak istiıo..bazen boğulucak gibi oluorum

Annenize erkek arkadaşınızın kim olduğunu,işini,gücünü,ailesini anlattınız mı? CADIARZUTüm bu soruların yanıtını biliyor da ,başka çekinceleri mi var?fisfisfisTanımadığı biri hakkında neden böyle düşünsün ki?yasakkelimeÇoğu zaman bizim göremediğimiz şeyleri onlar tecrübeleri ile önceden fark ediyorlar,ama sevgilinizden eminseniz onu annenize anlatın,tanıtın,zamanı gelince de tanıştırın.

ben anlamıyorum bu kadınları bende üniversite öğrencisiyim..bi sevgilim var daha annemler bilmiyo gerci ama yani konu açılıpta gectiğinde 'evrim sanki kimle evlencek lise mezunuyla mı' diolar:S sevgilim lise mezunu uğraşıorumki yüksekokula git bari diye

canım ailen senin için endişeleniyo anlaşılan..çocukla tanışırdın mı? bunları blmioruz tanıştırdıysan annenin hoşuna gitmeyen yönleri var bahane arıyo işle okulla demektir..tanıştırmadıysan mutlaka tanıştır artık çocuğun ağzından dinlesen işini gücünü..sen istediğin kadar anlat anlatamazsın!

fisfisfis hassas bir konu
ama buyuklerin her söyledigini dikkate almak lazim mutlaka bir bildikleri vardir cunku a.s
sevgilinin bölümü ne merak ettigim icin soruyorum yerimseniben

bu site başta ailesinin sözünü dinlemryip yanliş kararlar veren ve çok pişman olan arkadaşların konularıyla dolu

bilmem anlatabildimmi

canım anneler öle işte çocukları için hep en iyisini isterler benim deyaklaşık 2 buçuk yıllık bi ilişkim var ben uluslarası ilişkiler okuyorum o da aynı bölüm ama başka okulda fakat yine de annem onu istemiyodu en başlarda resmini fln da göstermiştim beğenmemişt. zaten daha önceki erkek arkadaşımı da görmüştü onu da beğenmemişti=)).sürekli daha karşına kimler çıkacak kimbilir,çok kaptırma kendini fln die başımın etini yiyodu.hatta bi gün denizde liseden bi arkadaşımla karşılaştım azcık konuştuk.yakışıklı bi çocuk annemin hoşuna gitmiş,benim erkek arkadaşım olduğunu bildiği halde neden çocukla konuşmuyosun gitsene yanına fln diyo(bu arada çocuğun tıp okuduğunu da ağzımdan kaçırmıştım=)))) ta ki erkek arkadaşımı annemle tanıştırana kadar sürdü bu başkasını bulursunlar. ama artık alıştı sevdi onu..belki de onun beni mutlu edebileceğine inanmıştır tanıyınca.tanıştırmakta yarar var derim ben...artık çok rahatım.annemle beraber çıkıp ona hediye bile aldığımız oluyo hatta geçen ay atkı ördü damadına=))))

Son düzenleme:
Her anne-baba doğru karar veremez.
Aç gözlülük bencilce davranma vs iyi niyetten değil gözlerinin yüksekte olmasındandır.
Sen annenin asıl niyetini bilirsin.
Nokta.

Canim uzgunumz ama okul asklarinin %90i okul bittikten bir sure sonra biter. bizden kimse okul aski ile evlenmedi ki sinifta sevgilisi olmayan yoktu. gerek ayni sinif icinde gerekse baska bolumlerden herkesin ciktigi birileri vardi. ama bitti.

Dur bakalim okul bitsin. askere gitsin. isini bulsun. halen sevginiz tutkunuz askiniz devam ederse annenin karsisina cikar.

Aileler cocuklarinin kotulugunu istemezler, bence acgozlulukle alakasi yok annenin yaptiginin, senin icin en iyisini istiyor. cunku sen bazi seyleri goremeyebilir veya toz pembe gorebilirsin.

her anne dogru karar verir demiyorum ama bence bu sureci bir atlatin bakalim. kim ole kim kala.

Anne babalar bazen bizim için doğru olan kararı veremeyebiliyorlar. Yani her doğru mutlu etmez insanı. Lakin şu an Kibelenin dediği gibi en mantıklı olan beklemek. Aşkın tutkulu olduğu dönemde mantıklı düşünemezsiniz, herşey toz pembe şimdi. Bekleyin bakalım gün ola harman ola...

Bende annemle çok anlaşmazlıga düştüm bu konuda.Onun adını bile duydugunda kavga ediyoduk.Daha ozaman 3 4 aylık beraberliğimiz vardı ve annemle tanıstırmak istedim olmaz dedi.Anne ben seviyorum dedim daha neler cıkıcak karsına dedi.Hep tartıstık.Okadar cok kırdı ki bazen o bile duydu annemin dediklerini( ama sonra ne oldu annemle tanıstırdım (zor da olsa ) en azından bi gör ne düşünürsen devam et dedım zorla kabul etti.Ama ilk dakikalarda herkes gergindi baktım yavas yavas konusuyolar hıc karısmadım.Annem kızımı üzersen diye tehdit etti:):) Askımda sizde üzmeyin dedi resti çekti:):) sanırım o hareketi annemi etkilemiş artık cok iyiler ve inanın annemin destegini almak çok önemliydi benim için.Suan öyle rahatım ki.yani bazen anneler dogruyu dusunemiyorlar.Bence biraz sabret ama annenle çok tartısmaya girme cunku bu ona karsı gıcıklıgını arttırır.Tecrube konusuyorr:):)Artık çok seviyor annemde:):).Yanlıs kararlar verip annene rest cekme derim ben biraz sabret zamanla ya kabullenicek yada sen anne haklıymıssın diyeceksin..Umarım senin için hayırlısı olur.

erkek arkadasının bölümü ne kı merak ettim şimdi:... yanı kolay kolay iş bulamayacağı bir bölüm mü bu çok onemlı bence.senin onun açık sonuçta yüksek lısans yapabilirsin...iyi düşün.iş hayatına girdiğinde kimlerle karsılasırsın.annen haklı olabilir bir yerde...

Bence erkek arkadasinin kim oldugu, ne is yaptigi falan anneni hic ilgilendirmiyor....

Annen suan genel anlamda sevgilin olmasina karsi, cünkü belirli bir müddet kendini tamamiyle derslerine, yüksek lisans yapmana, is ve kariyerini iyi bir dereceye getirmeni istiyor....

Kafani ask mesk islerine verip egtimini kariyerini asacagini düsünüyor muhtemelen....haksizda degil görüyoruz duyuyoruz sevdim asik oldum, okulumu isimi birkatim, sonrada keske birakmasaydim annemi dinleseydim....Yanlis anlama sende öyle yapicaksin falan demiyorum ama annen öyle düsünüyor olabilir...

Konus annenle, ne olursa olsun egtimini tamamlamadan kesinlikle evlilik gibi birsey düsünmedigni anlat....Ayrica Annenin su lafi "Biktim senin bu yanlis secimlerinden"
seni düsündürmeli, demekki gecmiste annenin güvenini sarsacak birseyler olduki böyle söylüyor...

Her ne olursa olsun canim, Annen senin gelecegni düsündügün icin böyle davraniyor....Konusarak cözersiniz insallah.:teselli:

Benimde annem aynı.Yanından ayırmak istemiyor.Elinde olsa kapı komşusuna verecek beni.

Ne diyeyimki Allah gönüllerine yumuşaklık versin.Vardır bir hayır.

Galiba başka bir kullanıcı adıyla aynı konuyu açmıştınız. Ya da benzettim. Neyse merek ettim erkek arkadaşınız hangi bölüm okuyor? Güzeel sanatlar mıydı?
Anne , babalar herkesi yakıştıramıyor evlatlarına. Belki ben de anne olsam öyle düşünebilirdim. Ama diğer taraftan da okuduğu bölümden çok karakterinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bir erkek ayakları üzerinde durabilmeli,eşini ele güne muhtaç etmemeli , gururlu olmalı.. Anneniz sadece okuduğu bölümden ötürü mü istemiyor? Belki rahatsız eden başka birşeyler vardır?

Ayrıca yükseklisans konusunda annenize de hak vermemek elde değil. Annem babam da aynı şekilde düşünüyordu. Fakat nasip kısmet evlendim. Evlendikten sonra yaptım. Üniversitede çalışıyorum şu an.
Eşin desteği de çok önemli tabi.

sevgilm halkla ilşkiler mezunu şmdi askerde..babasının kendi işi vardı bozuldu ailesini fln hepsini tanıo..

bence okul aşkları biter,bizden hiç kimse evlenmedi diyerek örnek göstermek çok yanlış.demek ki onlar birbirlerini tam olarak sevmiyorlarmış.işin içinde sevgi saygı dürüstlük olduktan sonra ömür boyu da sürer ki benim de bir çok arkadaşım tanıdığım kişiler okulda tanışıp evlendiler..insan o kişiyle mutuysa onunla nerde tanıştığı önemli değil ister nete tanışsın ister aynı sınıfta olsun hiç farketmez.

...bende mühendisim ve anneniz gibi düşünenlere sinir oluyorum...hereks ay sen mühendissin onu beğenmezsin bunu beğenemzsin ,sana denk olmaz...Allah aşkına kime ne bana yakışandan....herşeyi anlıyorum ann babaını endişe oalrak ama "resmine bakıp beğendim falan" allah aşkına bu çok saçma geliyor bana ....bu zevk ,kısmet gönül meselesi...hani efend ideğil,terbiyeli değil ...vs eleştirileri anlıyorum ama daha üniversitede okuyan belki kızından çok çok daha iyi işlerde çalışabilecek, çok daha iyi kariyer yapabilcek bir insanı bilmeden etmeden "sen mühendissin yok o ne okumuş" ....bazen o küçümsenen bölümlerde okuyanlar acayip iyi işlerde çalışıyorlar ve biz mühendisler ağzımız açık bakıyoruz....siz karakterine, efendiliğine,ahlaınab akın...annenizin fikirkerini birte k bu seviyede baz alın bence... hereks sonuçta kendi başına kendi seçimleriyle kalıyoru...umarım çok mutlu olursunuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…