Bana akıl verın lutfen

ekin3509

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
135
69
73
Erzurum
Eşimin aılesı yuzunden cok sorunlar yasamaya basladık son zamanlarda ben psıkolıjık olarak çökuntudeyım bu aralar hersey ustume gelıyor gıbı 1 düşük,1 dıs gebelık gecırdım cok cökmüş durumdayım 2 aydır kendıme gelemedım.neyse konumuza geleyım benım görumcem var 1 tane aıle el bebek gul bebek buyutmus ben ne yaparsam yapayım yaranamıyorum en son bana yaptıgı hareket cok ama cok kırdı benı gönulden zaten dedıgım gıbı kırılmaya hazırım belkı baska bırı olsa kırılmazdı bılemıyorum,görumcem dogum yaptı 40 gun basında kaldım hızmetını yaptım eşim istedı dıye,cocugu olduktan bır süre sonra işe basladı görumcem memur kendısı ve cocuguna bakıcı bulamadıgından dolayı 20 gun ben baktım evınde,bakıcı bulundu,bakıcıyla anlasamadılar cocugu bıraktı bakıcı gıttı 1 ay yıne ben baktım emek verdım idare ettım sankı ben görumcemın evınde calısan hızmetcı gıbıydım arkadasları gelıyordu görumcem onlarla oturuyor ben cay servısı yapıyorum bulasıkları yıkıyorum eşimde hıc sesını cıkarmıyordu,ben sesımı cıkarmadım kımseyle kotu olmak ıstemıyorum.hel hele huzurumuz bozulsun hıc ıstemıyorum.gecen ay gorumcemın dogum gunuydu dogum gununu kutlamak amaclı evlerıne gıttık ben gorumceme iş yerındede gıyebılecegı cok şık bır elbıse aldım 100tl verdım.gorumcem cok begendıgını söyleyerek dolabına astı bende gercekten ebgendı dıye memnun oldum.ama hıc gıymedı bız görmedık yanı ,gecen hafta cocugun bakıcısının üstünde benım aldıgım elbıseyı görunce şok oldum cok uzuldum ınanamadım benım aldıgım degıldır dıye eşim benı ıkna etmeye calıstı nede olsa kardesı dıymı ama ben aldıgımı bılmem mı.belkı aynısından almıstır dıye dusunerek gorumceme sordum aynı elbıseden gordum ustunde dıye hıc cevap vermedı duymamıs gıbı yaptı.sız olsanız sıze yapılsa böyle bır ayıp ne dusunursunuz.atalarımız ne demiş hatır ıcın cıg tabuk yenır demıs,sonucta hedıye bu begenmedıyse degıstırebılırdık teklıf etmıstım begendım demıstı.bana gelen hedıyeyı begenmesem bıle karsımdakı kırmmaak ıcın 2 kezde olsa gıyerım en azından onun gorecegı zamanlarda gıyerım budur bence ınsanlık yanlıs mı dusunuyorum.sızce bırsey demelımıyım? Ne yapmalıyım.

'ben sesımı cıkarmadım kımseyle kotu olmak ıstemıyorum.'
Sıkıntı burada zaten.. kötü olmak ietemeyen tek taraflı olursa durum değişmez. :50:

Son düzenleme:
Valla çok şaşırdım,nasıl bi iş bu ya
Sen yardıma ihtiyacı olduğu zaman yanında ol,mecbur olmadığın halde çocuğuna bak,
arkadaşlarını ağırla, hanfendi otursun ayağına çay kahve beklesin.
Siz iyi dayanmışsınız

Mesafe koyun,nasıl olsa bir gün işi düşer size
O zaman bu kırgınlığınızı dile getirin.

Sana sadece şunu söylemeliyim hiç kimseye hakettiğinden fazla değer verme...

Benim çok sevdiğim bir söz var...İki kuruşluk insana üç kuruşluk değer verirsen aradaki bir kuruşa seni satar diye çok doğru bir söz....

Hiçkimse senden değerli değil bunu unutma ve buna göre davran....

elbiseden daha önemli bi sorun var bence
kötü olmamak için neden görümcenin hizmetçiliğini yapıyorsun ki
eşin neden müsade ediyor buna

tamam bakıcı bulamadığı için çocuğuna geçici süre bakarsın
ama arkadaşlarıyla otururken bulaşık yıkamak hizmet etmek de ne demek
varsa bi iş onların evindeyse ortak yaparsınız olur biter

ezdirmeyin bu kadar kendinizi
nasılsa aferin diyen de yok
boşuna kendinizi yormayın bari

herşey bir yere kadar ama siz bu sınırı çoktan aşmıssınız
ne demek kimseyle kötü olmak istemem huzurum bozulmasın
iyi davrandın tepene çıkmış bak
sen sesini çıkarmadıgından eşinde seni hayatından memnun sanıyor
biran önce mesafeni köy tepen aşagı indir şu görümceni
yoksa daha çok konu açarsın

Düşüncelerınız ıcın cok tesekkur ederım haklısınız ben cok sessız kalıp taviz verdım enayı yerıne konuldum sımdı kendıme kızıyorum ama sımdı tepkı gosterınce bır konuda hemen degıstın dıyorlar neden degıstın demıyorlar.eltım var eltım ögretmen daha 8 ay oldu evlenelı eltıme öyle cok saygı duyuyorlar kı anlatamam,eltım bohca getırdı herkeze görumcem uzulmesın dıye bohcanın örtüsünü ütüledı masasına serdı gelınce gelsın görsun sevınsın dedı hemde benım yanımda,eltım kadar olamadım eltım benden kucuk ama benden akıllı aıle yetıstırmesındende kaynaklanıyor sanırım ben cok baskılı buyudum öyle gıdıyorum işte.. Eşime dedım bundan sonra kımseye tavız yok,yeter artık kımse uzulmesın kırılmasın dıye parcalara bölundum gormuyormusun dedım,benı oyuncak gıbı yaptınız oyuncak bebegı ılk aldıgımızda nasıl guzel yepyenıdır ,ama kolunu,bacagını kırarsak ve tekrar takarsak eskısı gıbı yenı ve kusursuz olmaz benıde o duruma getırdınız dedım tek dedıgı kelıme tamam tamam oldu..

Düşüncelerınız ıcın cok tesekkur ederım haklısınız ben cok sessız kalıp taviz verdım enayı yerıne konuldum sımdı kendıme kızıyorum ama sımdı tepkı gosterınce bır konuda hemen degıstın dıyorlar neden degıstın demıyorlar.eltım var eltım ögretmen daha 8 ay oldu evlenelı eltıme öyle cok saygı duyuyorlar kı anlatamam,eltım bohca getırdı herkeze görumcem uzulmesın dıye bohcanın örtüsünü ütüledı masasına serdı gelınce gelsın görsun sevınsın dedı hemde benım yanımda,eltım kadar olamadım eltım benden kucuk ama benden akıllı aıle yetıstırmesındende kaynaklanıyor sanırım ben cok baskılı buyudum öyle gıdıyorum işte.. Eşime dedım bundan sonra kımseye tavız yok,yeter artık kımse uzulmesın kırılmasın dıye parcalara bölundum gormuyormusun dedım,benı oyuncak gıbı yaptınız oyuncak bebegı ılk aldıgımızda nasıl guzel yepyenıdır ,ama kolunu,bacagını kırarsak ve tekrar takarsak eskısı gıbı yenı ve kusursuz olmaz benıde o duruma getırdınız dedım tek dedıgı kelıme tamam tamam oldu..

Ben de yeni evliyim, 6 ay kadar oldu... Ve benzer sorunlari gorumcemle ben de yasadim ... Ve su an gorumcem ve ailesi ile gorusmuyorum.... Esim gorussun umrumda degil bunu ona da soyledim beni zorlamiyor... Valla kendince cok taviz vermissin yazik sana,.. Annen baban seni bu gunler icin buyutmedi... Esin de destek vermiyorsa ailene anlat derim birak buyurse buyusun... Buyuyecek diye sakin anlatmamazlik yapma herseyi bilmeleri hakki... Ya da yakin gordugun birilerine anlat ama icine atma sakin...

Umarim hersey gonlunce olur guzel arkadasim....

arkadaşlarımla paylaşıyorum zaten huzursuz olduğumu aıleden cok eller anlıyor hıssedıyor,degıstıgımı cöktugumu arkadaşlarım anlıyor fakat aılem anlamıyor,yada anlamak ıstemıyorlar bılemıyorum,ben anladım kı hıc ama hıc kimseden hayır yok ,

Back
X