• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana ateistmişim gibi muamele edilmesinden bıktım

merisina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
2.292
1.509
248
39
Dün çok hastaydım Allah razı olsun eşimden kahvaltı hazırlamış , her şey yolunda giderken eşim birden sofra duanı ettin mi dedi . Arapça değil ama Türkçe şükrümü ettim içimden dedim . Ailesi kapalı ben açık olduğum için bana ve anneme hep kafir gözüyle bakarlar. Benim aile görüşüme göre ibadet ve kabahet gizli yapılmalı asla ibadetimi dillendirmem ama onlar ibadeti bağıra bağıra yaparlar. Bir odadan diğerine namaz kılacağım diye bağırırlar. Eşim de hep ailesinin dolduruşuna gelip Besmele çekip çekmediğimi dahi sorar oldu ve bu beni çok rahatsız etmeye başladı. Siz olsanız ne yepki verirdiniz ?

İbadet insanın kendine aittir. Kimseye öyle ısrarlarda bulunmam. Herkes kendinden mesuldur ister dua edersin ister etmezsin günahı da sevabı da kişinin kendine aittir. İleride evlendiğimde eşim de benzer şekilde davransa tavrımı koyarım. Açık olmak kafir olmak değildir, kim biliyor gönlünün onlardan daha imanlı olmadığını? Eşine rahatsızlığını belirt bir kez ciddi bir şekilde, bir daha yapma de sormasın

Sen sensin o da o. Saygılı davranmalı sana inancını nasıl yaşayacağına kimse karışamaz. Zira evlilik kurumu her konuda saygıyla yürür.

islamda gizli ibadet esastir, hatta gosteris munafikliga kadar gidebilir. Ben olsam cok sert ve net bir tepki verir bu konulari tartismaya kapatirdim. Sofra duani etmismis misin. Amel defterini o verecek sanki tovbe hasa en sevmedigim sey insanlara inanc ibadet baskisi yapilmasi

Ben esin gibi insanlari ne kadar kalpten ibadet yapsa bile, millete duyura duyura yaptigi icin gosteris icin ibadet edenler kategorisine koyuyorum kusura bakma.
Kesinlikle bence konus, ibadetin kisisel oldugunu, kimsenin ibadet ozgurlugune karismamak gerektigini anlat. Umarim anlar...

Dua etmezsem gunahmi yazacaksin de. .....belki ozaman anlar ibadetin Allah ile kul arasinda oldugunu,kimseye dua ettinmi namaz kildinmi diye sorulmayacagini
Birde tekrardan bi din dersi almasini oner

Dün çok hastaydım Allah razı olsun eşimden kahvaltı hazırlamış , her şey yolunda giderken eşim birden sofra duanı ettin mi dedi . Arapça değil ama Türkçe şükrümü ettim içimden dedim . Ailesi kapalı ben açık olduğum için bana ve anneme hep kafir gözüyle bakarlar. Benim aile görüşüme göre ibadet ve kabahet gizli yapılmalı asla ibadetimi dillendirmem ama onlar ibadeti bağıra bağıra yaparlar. Bir odadan diğerine namaz kılacağım diye bağırırlar. Eşim de hep ailesinin dolduruşuna gelip Besmele çekip çekmediğimi dahi sorar oldu ve bu beni çok rahatsız etmeye başladı. Siz olsanız ne yepki verirdiniz ?
Bi hikaye vardı. Peygamber Efendimiz zamanında bi adam o kadar çok ibadet edermiş ki. Namazda en ön safta olurmuş . Herşeyi ile çok güzelmiş ibadeti. Herkes bu adam kesin cennetlik diye konuşurken Peygamber Efendimiz o adam Cehennem lik tir demiş. Herkes nasıl olur diye şaşırmış. Bir savaşta da o şahıs aldığı kılıç yarasınin acisına dayanamayıp kılıcıni kalbine saPlayarak intihar etmiş....
Son nefese kadar kimin ne olacağıni kimse bilemez. Esinin bunu anlaması lazım.
Ayrıca pardon da yani eşine ne ?
Bende çok inançlı biri sayılmam eşim maşallah 5 vakit namazını kılar ama bana asla karismaz. KarıştirMAM. B
Ama benim eşimin ailesi ile senin eşinin ailesi çok benziyor birbirine he.
Benim Teyzem var bi tane 45 yaşında bir iş kadını. Düğünümüze mini bir elbise ile geldi. Hoş kadın. Kv hemen dedikoduşunu yapmış tabi Gavur diye. Ki kadinin kocası 2 çocuğu yanında düşün artık. Bi bilseler o kadın her sene 10 fakir öğrenciye karsiliksiz burs veriyor... eşim biliyor Allah tan bizim içimizi de öyle takmiyorjm

Benim de var boyle arkadaslarim.Namaz kilcam,dua etcem,abdest alcam.Ee yap yani kime ne dimi. Madem evlisiniz artik alismissinizdir nasil tepki vereceginize.en iyi siz bilirsiniz.Allah affetsin oyle bagli biri degilim neler hissettiginizi anlayabiliyorum.

Bide kalabalik ortamda herkese teker teker bakip ben bi namazimi kilayim diye yerinden kalkarken milletten onay alanlar yok mu.
O gösteriş namazı gün geliğ çarpacak onları .Man Suresi ne kadar güzel bir suredir.Ne ihtişamlı ne anlamlıdır anlayana .Amacımız din tartşmak değil tabii ki. Saygı istiyoruz sadece.

İbadet insanın kendine aittir. Kimseye öyle ısrarlarda bulunmam. Herkes kendinden mesuldur ister dua edersin ister etmezsin günahı da sevabı da kişinin kendine aittir. İleride evlendiğimde eşim de benzer şekilde davransa tavrımı koyarım. Açık olmak kafir olmak değildir, kim biliyor gönlünün onlardan daha imanlı olmadığını? Eşine rahatsızlığını belirt bir kez ciddi bir şekilde, bir daha yapma de sormasın
Açıkça söyledim benim aldığım görgü bu yönde benim ibadetimin sana ne faydası ne de zararı var dedim. Hesabını Allah'a vereceğim bu bir borç amma bu dünyada secdede kılarım amma öteki dünyada kızgın sacda dedim epey bir tartışma çıktı

Cübelli ahmet hoca
bir ara teke tek programına konuktu
demişti ki..yemeğin ortasında çekilen besmele cinleri kustururmuş :)
hep takılıyoruz biz cinlerini kusturdun mu diye:):) niye anlattıım ki ben bunu hehe :)
diyceğim o ki
tiye al onu canım....akıllanır

Bi hikaye vardı. Peygamber Efendimiz zamanında bi adam o kadar çok ibadet edermiş ki. Namazda en ön safta olurmuş . Herşeyi ile çok güzelmiş ibadeti. Herkes bu adam kesin cennetlik diye konuşurken Peygamber Efendimiz o adam Cehennem lik tir demiş. Herkes nasıl olur diye şaşırmış. Bir savaşta da o şahıs aldığı kılıç yarasınin acisına dayanamayıp kılıcıni kalbine saPlayarak intihar etmiş....
Son nefese kadar kimin ne olacağıni kimse bilemez. Esinin bunu anlaması lazım.
Ayrıca pardon da yani eşine ne ?
Bende çok inançlı biri sayılmam eşim maşallah 5 vakit namazını kılar ama bana asla karismaz. KarıştirMAM. B
Ama benim eşimin ailesi ile senin eşinin ailesi çok benziyor birbirine he.
Benim Teyzem var bi tane 45 yaşında bir iş kadını. Düğünümüze mini bir elbise ile geldi. Hoş kadın. Kv hemen dedikoduşunu yapmış tabi Gavur diye. Ki kadinin kocası 2 çocuğu yanında düşün artık. Bi bilseler o kadın her sene 10 fakir öğrenciye karsiliksiz burs veriyor... eşim biliyor Allah tan bizim içimizi de öyle takmiyorjm
Haklısın kp ailemle tanışmaya geldiğinde diz kapağımda az yırtmaçlı bi etek giymiştim onu da eşime laf etmişti . Yemin ederim inancımdan soğuttular

Bunları evlenmeden evvel düşünecektin şuan yapabileceğin zamana bırakmak ! He de geç , bu konularda konuşma konuşularsa haklısınız de , yapabileceğin başka bişi yok. İşi iyice inada bindirirler . İki taraf gerilir durduk yere suçlu olursun . Benim patronda ateisti tmm ateistte sürekli bize dinin aslında ne kadar saçma olduğunu iknaya uğraşırdı. 1.2 cevap verdim baktım yok. Sonra hehehe tam 6 yıl . Var dediğin gibi elinde sopayla herkesi terbiye talim . Cehaletlerine ver . Çokta mesele diil

Back
X