bana bi yol gosterin ne olurr

tubiiss

уαLnιz αcιLαяιм кσnυѕυуσя .. кiiмѕe dυумυуσя.!!
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2014
430
104
Ben ailemden uzak baska sehirde evliyim arkadaslar dun aksam ailemden haber geldi Kız kardesim benim en nefret ettigim hic gormek istemedigim dusmanlarımın ogluyla kactı artık onun yuzunden memleketime kendi ailemin evine gidemicem..
Cunku cevremdeki herkes bizim kotulugumuzu isteyen insanlar beni her goren dalga gecer gibi alaycı knscak artık bu yuzden hic kimseyi
gormek istemiyorum herkesten
kacıyorum hic huzurum kalmadı zaten kendi evimde bir suru maddi manevi sorunlarım vardı bide bu ustune tuz biber oldu hergece aglıyorum sabaha kadar sıkıntıdan oturuyorum eve kapandım kimseyle gorusmek istemiyorum cok farklı biri oidum artık yasam sevincim kaimadı yoruldum bıktım kaldıramıyorum artık hic biseyi ben napıcam bi yol gosterin ne olur

Ben ailemden uzak baska sehirde evliyim arkadaslar dun aksam ailemden haber geldi Kız kardesim benim en nefret ettigim hic gormek istemedigim dusmanlarımın ogluyla kactı artık onun yuzunden memleketime kendi ailemin evine gidemicem..
Cunku cevremdeki herkes bizim kotulugumuzu isteyen insanlar beni her goren dalga gecer gibi alaycı knscak artık bu yuzden hic kimseyi
gormek istemiyorum herkesten
kacıyorum hic huzurum kalmadı zaten kendi evimde bir suru maddi manevi sorunlarım vardı bide bu ustune tuz biber oldu hergece aglıyorum sabaha kadar sıkıntıdan oturuyorum eve kapandım kimseyle gorusmek istemiyorum cok farklı biri oidum artık yasam sevincim kaimadı yoruldum bıktım kaldıramıyorum artık hic biseyi ben napıcam bi yol gosterin ne olur

siz neden dusmansınız?
ayrıca kızkardesiniz ve yeni damat o evde ne kadar söz hakkına sahipse sizin ve eşinizin de eşit şartlarda degerlendirilmesi gerekir.
neden herkes sizinle alay etsin ki?
hem kardesinizin mutlulugundan oncelikli ne olabilir..? aileniz bunu ciddi bir sorun olarak goruyorsa zaten kabul etmez, siz de yine eski duzende devam edersiniz.

siz neden dusmansınız?
ayrıca kızkardesiniz ve yeni damat o evde ne kadar söz hakkına sahipse sizin ve eşinizin de eşit şartlarda degerlendirilmesi gerekir.
neden herkes sizinle alay etsin ki?
hem kardesinizin mutlulugundan oncelikli ne olabilir..? aileniz bunu ciddi bir sorun olarak goruyorsa zaten kabul etmez, siz de yine eski duzende devam edersiniz.
Dusmanlık uzun hikaye esim evlatlık ve ona bakan ailesiyle beraber su an kardesimin kactıgı kiside a esimin kendi ailesinin torunu ve biz onlarla gorusmuyorduk kardesimde kendi cıkmıs gitmis evlerine vu yuzden ailemde bisey yapamıyor
Birde kardesinin mutlulıgundan onemlimi dwmissin ben onay vermedigimi defalarca soyledim ona ve en cok o biliyordu bebim onları nasıl istemedigimi beni cignedi gitti hayat benim icin zaten zordu iyice zora soktu herseyi cıkmazdayım artık...

Dusmanlık uzun hikaye esim evlatlık ve ona bakan ailesiyle beraber su an kardesimin kactıgı kiside a esimin kendi ailesinin torunu ve biz onlarla gorusmuyorduk kardesimde kendi cıkmıs gitmis evlerine vu yuzden ailemde bisey yapamıyor
Birde kardesinin mutlulıgundan onemlimi dwmissin ben onay vermedigimi defalarca soyledim ona ve en cok o biliyordu bebim onları nasıl istemedigimi beni cignedi gitti hayat benim icin zaten zordu iyice zora soktu herseyi cıkmazdayım artık...

once kardesiniz evlenmis olsaydı ve sizin eşinizle aralarında olan husumetten dolayı size yasak koysalardı ne dusunurdunuz?
herkes kendi hayatına dair kararları vermekte ve iyi/kotu es seciminde ozgur.

siz de o evin kızısınız, o da.
esiniz de damat, kardesinizin sevdigi kisi de.
aynı haklara sahipsiniz.
rezil olunacak bir durum yok.
anne babanız herhangi bir ayrım yaparsa da bu onların ayıbı olur.

Siz evlenirken nasıl tercihinizi kendiniz yaptıysanız, kardeşinizde kendi evleneceği insana karar verme hakkına sahip, abla olarak uyarırsınız, dinleyip dinlememek tamamen kendi tercihi.
Sizin eşinizin düşmanlığı, kardeşinizi bağlamaz ki..
Yapmanız gereken tek şey kardeşinizin yanında olmak.
Yaptıgı tercih butun aileyi etkiliyo hic kimse onay vermiyo kardesimi istemediler bile dugun masraf yapmamak icin oylece goturmusler

Yaptıgı tercih butun aileyi etkiliyo hic kimse onay vermiyo kardesimi istemediler bile dugun masraf yapmamak icin oylece goturmusler
Reşit mi kardeşiniz? Reşitse bitti.. Göre göre adım atmıştır eminim ki, yanlış-doğru kendi kararı, kendi hayatı. Siz istemediğiniz için kararından dönmeyecek. Siz derken genel konuşuyorum ailenizde dahil bu duruma. Evet mutsuz olursa üzüleceksinizdir falan ama olaya bakışınız kardeşinizin mutlu mu mutsuz mu olacağı değil, insanların size nasıl bakacağı. Kimse kimsenin hayatından sorumlu değil, kardeşiniz kendi yolunu çizmiş, ya arkasında duracaksınız yada bağınızı koparacaksınız.

Milleti gectim isi gucu olmayan ickici kendi ayakları ustunde durmayan biri hic mutlu olamıcak defalarca anlattım ona dinlemedi bem niye dusuneyim onu ben onlar yuzunden kac defa agladım ne ler yasadıgımı o biliyo ve beni umursamadan onların icine gidiyo malesef resit bisey yapamıyoruz

Siz subjektif yorum istiyorsunuz gerçi ama alın size bir objektif yorum daha:
Kız, eniştesinin düşmanı diye sevdiğinden vazgeçseydi anormal olurdu asıl.
Evlenecek kadar erişkin yaşa gelmiş bir yetişkin insan, ailesinin problemleri yüzünden aşkından vazgeçmek zorunda değildir, biraz onun yerine koyun kendinizi. O denli seviyor olsanız siz aileniz istemiyor diye vazgeçer miydiniz?

Sizce de eş seçimi, ablanın "Ben istemiyorum" demesiyle vazgeçilmeyecek kadar önemli değil mi? Gerçekten kız kardeşinizin "Ya bu çocuk ablamın kocasının görüşmediği ve sevmediği öz ailesinin torunu; inanamıyorum, hemen terk etmeliyim" demesini beklememişsinizdir muhtemelen. athenenoctua çok güzel sormuş: Ya sizden önce o evlenmiş olsaydı?

Bütün dünya sizin kötülüğünüzü istemiyor ve eminim 7/24 sizi ve ailenizi konuşmuyorlardır arkadaşım. Bir-iki konuşurlar; zamanla sıkılırlar. Gittiğinizde laf çarpan olursa siz de cevabını verirsiniz.

Sizin şu an kardeşinizin ne durumda olduğu ile ilgilenmeniz gerekmiyor mu?

Siz subjektif yorum istiyorsunuz gerçi ama alın size bir objektif yorum daha:
Kız, eniştesinin düşmanı diye sevdiğinden vazgeçseydi anormal olurdu zaten.
Evlenecek kadar erişkin yaşa gelmiş bir yetişkin insan, ailesinin problemleri yüzünden aşkından vazgeçmek zorunda değildir, biraz onun yerine koyun kendinizi. O denli seviyor olsanız siz aileniz istemiyor diye vazgeçer miydiniz?

katılıyorum, hem konu sahibi "vazgecerim" dese bile bir anlamı yok bence,
kızkardesi farklı bir birey, kendi kararlarını da alabilecek yaşta.
ablasının hayatını yasamak zorunda degil ki.

Ozaman aileler niye var mutsuz olacagını bile bile yanlısınımı savunalım herkes istedigiyle evlensin ozaman ickiciymis isi yokmus onemlimi dimi ?anne baba sozunu hic mi sayalım?? duzgun bi yer olsa zaten bu kadar tepki gostermeyiz asla mutlu olamıcak orda degersiz biri gibi gitti oylece iclerine onlar daha seviniyo dugun masraf yapmıcaz diye ben nasıl arkasında durayım boyle
Kardesim hic biseyin farkında degil anne ogul beynini yıkadılar kandırdılar keske duzgun bi yer olsaydı is sadece milletin lafı na kalsaydı ben kardesimin kotulugunumu isticem

Tekrar yazıyorum zaten ickici issiz gucsuz birisi bu kadar tepkili olmamın sebebi sadece dusmanlık degil hayırsızın biri masraftan kacmak icin goturduler kardesimi oda daha hic biseyin farkında degil

Ozaman aileler niye var mutsuz olacagını bile bile yanlısınımı savunalım herkes istedigiyle evlensin ozaman ickiciymis isi yokmus onemlimi dimi ?anne baba sozunu hic mi sayalım?? duzgun bi yer olsa zaten bu kadar tepki gostermeyiz asla mutlu olamıcak orda degersiz biri gibi gitti oylece iclerine onlar daha seviniyo dugun masraf yapmıcaz diye ben nasıl arkasında durayım boyle
Kardesim hic biseyin farkında degil anne ogul beynini yıkadılar kandırdılar keske duzgun bi yer olsaydı is sadece milletin lafı na kalsaydı ben kardesimin kotulugunumu isticem
Kardeşinizin 'kaçtığı' adamın alkolik, tabir-i caizse 'serseri' olması sizin 'düşmanınız' olmasından daha önemli değil mi? Madem kardeşinizin iyiliğini düşünüyorsunuz; neden buraya yazarken düşmanlıktan önce adamla ilgili bu sorunları yazmadınız?

Merak ettim; kardeşiniz ve siz kaç yaşındasınız?

katılıyorum, hem konu sahibi "vazgecerim" dese bile bir anlamı yok bence,
kızkardesi farklı bir birey, kendi kararlarını da alabilecek yaşta.
ablasının hayatını yasamak zorunda degil ki.

Değil, hiç değil. "Sen olsaydın vazgeçer miydin" sorusunu aslında sadece ablayı empatiye davet etmek için soruyoruz. O soruyu kendine sorabilecek kadar empati yaptıktan sonra "gerçi ben vazgeçsem de o başka bi birey sonuçta" cevabına da kendiliğinden ulaşır muhtemelen.
Ama önce bi empati sayın abla.

Aile doğru yetiştirmek, korumak, kollamak için var, aile yetiştirdi, doğru yolu gösterdi, kişi birey oldu ailenin hükmü biter. Birey olduktan sonra vereceği bütün kararlardan kendisi sorumludur, bağlasan tutamazsın.
Yani şuanda oturup ağlamanın yakınmanın hiçbir faydası olmayacak, kardeşin için mutluluk dile, dua et ve yanında ol. Diyelim ki hata yaptı, mutsuz olacak, o zamanda arkasında olacaksınız aile olarak..
Ayrıca her zaman aile doğruyu bilecek diye bir şey de yok, ailesi istemeden evlenip çok mutlu olan insanlarda mevcut.

X