herkese merhabalar arkadaşlar. konuyu nereye açsam bir türlü karar veremedim sonunda burasının doğru yer olduğunu düşündüm. kısaca özet geçmeye çalışacağım. son 2 senedir çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. bu süreçte 1 kimyasal gebelik 2 missed abortus geçirdim. toplamda 4 defa histeroskopi oldum (kısaca bikornat uterus nedeniyle diyelim). tedavi sürecimin artık bittiğini umuyorum. ama son 4 aydır normal yoldan tekrar gebe kalmaya çalışmama rağmen olmuyor. nerede hata yapıyoruz bilemiyoruz. doktor bize 4 ay tanımıştı aslında aşılama veya
tüp bebek için gitmemiz gerekiyor ama ben yılbaşına kadar deneyebileceğimizi düşünüyorum. öte yandan doktorum çok yoğun olduğu için bu süreçte başka doktor ve uygun bir tüp bebek merkezi arayışına da başladım. çünkü başladığım doktor doğumumu da yaptırsın istiyorum. inancım var eninde sonunda tüp bebek veya normal ben hamile kalacağım. ovulasyon testini denedim 2 ay olmadı bu ay sonunda bıraktım testi falan çünkü inanılmaz strese sokuyor. (bu arada doktorlar eşimde bir problem olmadığını düşünüyor spermiyogram yaptırmamıza gerek duymadılar). şimdi size iki sorum olacak cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim. 1. iyi bir tüp bebek merkezi ve doktor olarak siz olsanız kimi önerirsiniz istanbuldayım (forumdaki konuları inceledim daha çok kafam karıştı liv hospital iyi gibi sanki ama emin olamadım) 2. önümüzdeki 5 aylık süreçte neler yapmamı önerirsiniz (soğan kürünü yapamıyorum şimdiden es geçelim lütfen:)) ciddi olarak çöküşe geçmiş durumdayım moral motivasyon sıfır bi yandan olacak diyorum bi yandan ya olmazsa diyorum. aklımda deli sorular araştır araştır çıldırma aşamasına geldim belki tecrübeli arkadaşların faydası dokunabilir diye düşündüm