Bana bir akıl verir misiniz

anka1936

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
24
Puanlar
3
Annemle babam yaklaşık 4 yıl önce boşandı. Babam ilgisiz ve sevgisiz biriydi, ben de boşanmalarını istiyordum. Kafamda boşanırlar, üniversiteye giderim, annemle düzen kurarız diye düşünürken annem düzenini oturtmadan beni yanına almak istemediğini söyledi.

Sınava annemle gidecektim bana bir arkadaşının bizi bırakacağını söyledi. Gelenin erkek olduğunu görünce çok öfkelendim ve o halde sınava girdim. Sonra bana sormadan fikrimi almadan o kişiyle evleneceğini söyledi. Aylarca konuşmadım. Babam zaten hep ilgisizdi, az biraz maddi destek oldu, o şekilde okudum.

O sırada biriyle tanıştım. Çektiğim şeylerin karşılığı gibiydi. Zamanla annemle barıştık, sevgilimle tanıştı, ailesiyle tanıştım. Şimdi atanmayı bekliyorum ama psikolojik olarak o kadar çöktüm ki.

Babam faturaları ödüyor, ekmek vs alıyor o kadar. Maddiyata düşkün biri. Annemin eşi yaşam tarzıma zıt ama yine de kabul etmek zorunda kaldım babamdan da daha ilgili. Ama annemin Instagram’ı bende açık ve bir adamla laubali şekilde reels atıp konuştuğunu görüyorum. Kimseye bir şey diyemiyorum ama çok yıprandım. Evlenmekten, aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Her şeyden tiksinir hale geldim. Sevgilime de bir şey diyemiyorum, üzmek istemiyorum.

Bazen burada boşuna acı çekiyorum, git sevdiğinin yanına diyorum ama ona güvensem de içimde korku var. Evlilik çözüm değil bilincindeyim kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum ama atamalar da berbat psikolojim de .. Ben ne yapacağım bazen ölmek istiyorum ama bu kez bir aptallık etme seni seven sayan biri var kaybetme diye kendimi durduruyorum..

Annemle babam yaklaşık 4 yıl önce boşandı. Babam ilgisiz ve sevgisiz biriydi, ben de boşanmalarını istiyordum. Kafamda boşanırlar, üniversiteye giderim, annemle düzen kurarız diye düşünürken annem düzenini oturtmadan beni yanına almak istemediğini söyledi.

Sınava annemle gidecektim bana bir arkadaşının bizi bırakacağını söyledi. Gelenin erkek olduğunu görünce çok öfkelendim ve o halde sınava girdim. Sonra bana sormadan fikrimi almadan o kişiyle evleneceğini söyledi. Aylarca konuşmadım. Babam zaten hep ilgisizdi, az biraz maddi destek oldu, o şekilde okudum.

O sırada biriyle tanıştım. Çektiğim şeylerin karşılığı gibiydi. Zamanla annemle barıştık, sevgilimle tanıştı, ailesiyle tanıştım. Şimdi atanmayı bekliyorum ama psikolojik olarak o kadar çöktüm ki.

Babam faturaları ödüyor, ekmek vs alıyor o kadar. Maddiyata düşkün biri. Annemin eşi yaşam tarzıma zıt ama yine de kabul etmek zorunda kaldım babamdan da daha ilgili. Ama annemin Instagram’ı bende açık ve bir adamla laubali şekilde reels atıp konuştuğunu görüyorum. Kimseye bir şey diyemiyorum ama çok yıprandım. Evlenmekten, aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Her şeyden tiksinir hale geldim. Sevgilime de bir şey diyemiyorum, üzmek istemiyorum.

Bazen burada boşuna acı çekiyorum, git sevdiğinin yanına diyorum ama ona güvensem de içimde korku var. Evlilik çözüm değil bilincindeyim kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum ama atamalar da berbat psikolojim de .. Ben ne yapacağım bazen ölmek istiyorum ama bu kez bir aptallık etme seni seven sayan biri var kaybetme diye kendimi durduruyorum..
Siz şuan annenizle mi yaşıyorsunuz ? O kısmını anlamadım. Durumunuz biraz sıkıntılı evet ama siz annenizin annesi değilsiniz. Kimseler duymadan karşınıza alıp konuşabilirsiniz gerisi annenize kalmış. Şunu tavsiye edebilirim lütfen bu durumunuzdan ötürü acele edip evlenmeyin ve ailenizin sorunlarını erkek arkadaşınıza anlatmayın. Biraz sabredin lütfen. İnşallah atamanız olur kendi ayaklarınızın üzerinde durursunuz 🙏

Kusura bakmayın ama anneniz ilgi arsızı. Bu yüzden boşanır boşanmaz evlenmiş. Eşiyle cicim ayları geçince başkasının onu değil meselenin kendini sevmekle ilgili olduğunu anlar umarım.

Size gelince siz de aynı hataya düşmeyin atanınca mesleğinize odaklanın. Acele etmenize gerek yok. Kendi düzeninizi kurarsınız anneniz olmadan da.

İçinde yaşadığın kötü örnek seni aile yaşamından soğutmuş dolayısıyla temkinli yaklaşıyorsun ama temkinli olmanda yarar var sırf annene ve babana duyduğun öfkeden yanlış limanlara sığınma. Okumuşsun önceliğin ayaklarının üzerinde durmak olsun sonrasına bakarsın bı de annenin sosyal medyasına yaşantısına takılma kendi hayatına odaklan

Annen seni ihmal ediyor mu o kısmı pek anlayamadım. Anne babanızın boşanmasını onaylamışsınız demekki elle tutulur bir tarafı kalmamış. Anneniz çalışıyorsa ondan da maddi beklentiniz olduğunu belirtebilirsiniz. Anne baba size destek olmalılar umarım atanırsınız. Erkek arkadaşınıza eminim güveniyorsunuzdur ama bu tarz konuları paylaşmamanızı öneririm

Son düzenleme:
Biraz daha dayan okulunu bitir, sonra kendi evine çıkarsın evliliğe de acele etmezsin. Evlendiği adam kötü biri değil diyorsun , ben olsam biyolojik adamı boşverir bu adamı baba edinirdim. Madem bir süre kalacaksın bu evde anneni bosver toptan o artik iflah olmaz.

Eğer annen mutluysa adam da babandan ilgiliyse annene mutluluğu çok görme bence. Annen seni ihmal ediyor mu o kısmı pek anlayamadım. Anne babanızın boşanmasını onaylamışsınız demekki elle tutulur bir tarafı kalmamış. Anneniz çalışıyorsa ondan da maddi beklentiniz olduğunu belirtebilirsiniz. Anne baba size destek olmalılar umarım atanırsınız. Erkek arkadaşınıza eminim güveniyorsunuzdur ama bu tarz konuları paylaşmamanızı öneririm

annesi üçüncü bir adamla internetten konuşuyor, konu sahibinin midesini bulandıran o. yoksa annesine mutluluğu çok gördüğünden değil.

Atanıncaya kadar bir işe girin, kafanız dağılır.Ters öğrenme metodunu uygulayın.Yani yaşadığınız olumsuz davranışların tam tersini yapın.Siz anne babanızın hayatını yaşamıyorsunuz.Sakın kimselere kapılmayın şu ortamda.Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.Sabredin mutlaka düzelir birgün herşey 🌺

annesi üçüncü bir adamla internetten konuşuyor, konu sahibinin midesini bulandıran o. yoksa annesine mutluluğu çok gördüğünden değil.
Aaa şimdi anladım. Teşekkür ederim düzeltme için. O halde ne denir bilmiyorum 🤷‍♀️

Ne okudunuz meslek iş nedir çalışın ufak ufak hayatınızı planlamaya çalışın anne ofkesinide bı tarafa bırakın ne ölmesi ne evlenmesi geçin bu iki fikride zaten psikolojik olarak tek derdi olan siz degilsiniz derdiniz akılcı olarak çözülür iş varmı bu önemli bir gelir ufakta olsa biraz çevre biraz kendini dinleme hepsi olur gider artilara bakalım yetişkinler dünyasına geldiniz artık yaş olarak aklınızın erdiği dönemler çocuk değilsiniz bir artı daha okumuş olmanız çalışmanızı tavsiye ederim Siz artık anneniz kimle konuşmuş babanız neyi neden yapmış annenizin evliliği geçin bunları bosanmayip eve hergun polis gelen sözde aile çocukları ne yapsın demi .Hayatın bize hem eksisi hem artısı hem sinadigi yerler var fakat hayat bana size hicbirsey borçlu değil hak edip etmemek yok kafayı kullanmak çalışmak mantıklı olmak yada kolay yolu seçip kendine acımak başka seçenek yok kendinize dost olun geçer bu günlerde

Bilemedim annenizin evlenmesine onun adina ben mutlu oldum yazacaktım başkasıyla konuştuğunu okudum.
İnanın her evde türlü türlü sorunlar var kimsenin hayatı öyle gördügünuz gibi pürüzsüz sorunsuz değil.
Sizin evlilikleriniz tamamen sizin ve eşinizin tercih ve yaşam biçimiyle ilerleyecek.
Aldatan erkek ve kadınlae olduğu kadar aldatmayanlarda var vs.
Benim babam alkolikti mesela evlenecegim zaman hep alkolik olmayan bir aday aradım başka hiç bir şeyle ilgilenmedim sizde tercihlerinizi yaparken sadece kendi ailenizle kiyas yaparak aaa bak bunda o yok diyerek hata yapmayın.
Evlenmek kurtuluş değil, yanlış bir evlilikten kurtulmak annenin evinden ayrılmaktan çok daha zor bunu bil.
Umarım bundan sonraki hayatınız bahar bahçe olur 🌺

Biraz daha dayan okulunu bitir, sonra kendi evine çıkarsın evliliğe de acele etmezsin. Evlendiği adam kötü biri değil diyorsun , ben olsam biyolojik adamı boşverir bu adamı baba edinirdim. Madem bir süre kalacaksın bu evde anneni bosver toptan o artik iflah olmaz.
Okulum bitti zaten babamla ve abimle yaşıyorum. Evet ancak dediğim gibi çok zıt yerlerde olmamıza rağmen kabullendim sindirmeye calıstım ama annemşn davranısları bize gerçekten değer vermediğini gösteriyor psikolojik olarak öyle yıprandım ki artık..

Siz şuan annenizle mi yaşıyorsunuz ? O kısmını anlamadım. Durumunuz biraz sıkıntılı evet ama siz annenizin annesi değilsiniz. Kimseler duymadan karşınıza alıp konuşabilirsiniz gerisi annenize kalmış. Şunu tavsiye edebilirim lütfen bu durumunuzdan ötürü acele edip evlenmeyin ve ailenizin sorunlarını erkek arkadaşınıza anlatmayın. Biraz sabredin lütfen. İnşallah atamanız olur kendi ayaklarınızın üzerinde durursunuz 🙏
Yok boşanmadan öncesi babamla aynı sofraya dahi oturmuyordum ve ortamımız iyi değildi beni böyle kötü bir ortamda bırakıp gitti. İnanın ben konuşmaktan utanıyorum neredeyse 50 yaşına gelmiş ancak yaptıkları öyle tutarsız ki.. Beni kaybetme uğruna gitti evlendi düzgünce söylese fikir alsaydı saygı gösterirdim zaman geçti kabullenmek zorunda kaldım ancak bu davranışları.. Erkek arkadaşımla çok paylaşmıyorum bunları o konuda tecrübe ettim ama ister istemez bu saçma sapan şeyler ilişkimize yansıyor onu da üzüyorum. Bu durumdan ötürü de acele etmiyorum aslında hatta atanamamak düşüncesi beni çok geriyor çünkü kendş ayaklarımın üstünde durmalıyım ancak bu sene atanamazsam artık sevdiğim insanla devam etmek o şekilde derslerime odaklanmak istiyorum ama işte kimseye güvenmek istemiyorum

İçinde anneni affet yoluna devam et
Eskiyi unut gitsin
İyi olmak için buna ihtiyacın var
sanırım bunu beceremiyorum.. insanlar böyle salak yerine kovdukça beni artık ben de onları o konuma koyuyorum ama sindiremiyorum babamla yaşıyorum ve berbat bir durumdayım kendi evimde kendimi fazlalık hissediyorum odamdan çıkmıyorum göze görünmemek için yemek yerken babam gelirse o lokma boğazımda kalıyor yiyemiyorum sanki bir yabancının yanındayım gibi her şeyden çekiniyorum anneme de kızmıyorum suçun büyük kısmı babamda..

Babanızla ilgili detaya girmemişsiniz ama evde sadece fatura ödemesi biraz tuhafıma gitti. Tüm maddi yük abinizde o zaman. İlerleyen zamanlarda mesela abiniz de evlendi diyelim anneden uzaklaşıcam derken babanızın kurtarıcısı olmaya çalışabilirsiniz. Vicdani yük altında kalabilirsiniz. Bir uçtan bir uca. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

1. ailenizin kötü durumunu eş değilken ya da eş iken de karşı tarafa söylemeyin. bazı şeyler anlatılır ama bu aldatma konusu kırmızı çizgi. anasına bak, kızını al deyişi bile var. sakın anlatmayın lütfen bu konuyu. karşı tarafın eline koz vermek olur bence.

2. herkes insan yüzleri ,elleri ,kolları olan ama herkes ayrı. her evlilik ve o evliliğin dinamikleri de böyle ayrı ayrı. siz şimdiden kötü evlilikleri çağırmayın. en iyisi olacak,evlendiğime değecek gibi düşüncelerde olun lütfen, iyilik ve güzellik çağırın.

3. atanıncaya kadar çalışma imkanınız var mı? az da olsa çalışın ya da farklı ama düzenli uğraşlarınız olsun. değişiklik iyidir ve üretmek size iyi gelir bence.

4. baba ile konuşun. belki sizi anlar. anlamazsa da konuşmuş olursunuz. kızını da sevmeli bir baba..

Anne babanın özel hayatını dert etme seni ilgilendirmez. Kendi hayatına bak ne okudun

Babanızla ilgili detaya girmemişsiniz ama evde sadece fatura ödemesi biraz tuhafıma gitti. Tüm maddi yük abinizde o zaman. İlerleyen zamanlarda mesela abiniz de evlendi diyelim anneden uzaklaşıcam derken babanızın kurtarıcısı olmaya çalışabilirsiniz. Vicdani yük altında kalabilirsiniz. Bir uçtan bir uca. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Babam ne cenazeye gider ne düğüne gider ne tatile gider ailecek gittiğimiz hiç bir yer yok babaannemgille aynı binada oturuyoruz saolsun yemektir vs çıkıp orda yiyorlar hakkını inkar edemem vakıf üniversitesine gönderdi kirada evi var abimle bana bölüştürerek veriyor ama bunlar tatmin etmiyor ruhum aç çünkü. Eve aldığı bir şey yok ben dişimi yaptırıyorum her ay ödemem var ve nasıl parayı toplayacağım bilmezken banka hesabı para dolu. Üniversiteye giderken ayağıma bir bot alamadım o soğukta ayakkabıyla gezdim düşünün herkes dışarda yer içerken ben evdeyim bir masrafım yok kiradan 3 bin veriyor normalde ve onunla hem kendime hem eve bakmamı bekliyor sanırım.. Abim de öyle aylık alışveriş yapayım kalsın kafasında değil işten gelir işe gider o zaman bir şeyler alır. Kendime kahvaltı olarak evdeki makarnadır vs onları hazırlıyorum düşünün.. Bunun sorumluluğunu önceden daha çok hissediyordum nasıl bırakıp gideceğim evlenemem gibisinden vicdanen rahatsız oluyordum ama yaşadığımız her şeyi ona bağlıyorum o istedi böyle olmasını onu düşünmek istemiyorum ne anne anne ne baba baba kimsem yok sevgilimin ailesi bile daha çok düşkün bana keza annemin eşi torba torba alışverişler yapar her iş dönüşü arar bir isteğin var mı diye ama kendş ailen olmayınca aksine bu davranışlara üzülüyorum

Back
X