bana bir çıkış yolu gösterin lütfen

betulzeynep

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
81
5
16
Elazığ
selam herkese. belki çok da zor bir soru değil kimine göre ama ben iki arada bir deredeyim. 27 haziranda kardeşimin mezuniyeti var çanakkalede ve 29 haziranda görümcemin düğünü var aydında. evin tek geliniyim kayınvalidem de yalnız yani düğün konusunda yardımıma ihtiyacı olacak hoş benim 2 çocukla pek yardımım dokunmaz ama neyse. annemler gidecekler ve annem ısrarla benim gitmemin uygun olmayacağını ama büyük kızımı(3.5 yaş) götüreceğini soyluyor. eşim ise kızımı göndermeye yanaşmıyor düğünden sonraki hafta kardeşim henüz dönmemişken ailecek gidebileceğimizi söylüyor ama tabi düğünden hemen sonra annesini ve belki de misafirlerini bırakabileceğinin garantisini de vermiyor pöff. ne yapmalıyım ve nasıl yapmalıyım kiiii

2 yere gidebilme imkanınız yok mu ?
İkiside önemli gibi duruyor çünkü.
Aydın çanakkale arası mesafe ne kadar ?

aslinda herkesin aile yapisi farkli herkes kendi bakis acisindan bakacaktir olaya, ama ben ikisine de giderdim sanirim. nasil bir yardimin olacak bilemiyorum ama eger calismiyorsan 10 gun onceden filan kayinvalideme gider hazirliklara yardim ederdim sonrada 1 geceligine canakkaleye gidip mezuniyet sonrasi aydina donerdim. ikisini de kacirmak istemem. evet biraz yorucu olur ama ikisi de bulunulmasi gerken olaylar bence.

tek bır yere gıdebılıyorsan eger bu gorumcenın dugunu olmalıdır..durumu acıkca kardesıne ızah et bence..
ıkı cocuklada olsa evet yardım edemezsın ama en azından kayınvalıden esın fılan senın varlıgını bılır..
sen o evın gelınısın artık..kendı aılenden cok o aılenın ozel işlerine vakıt ayırmalısın..
bende evlı bırı olarak oncelıgı esımın aılesı tarafına verırım..
hos senınkı gıbı bır durumum olmadı ama eger olsaydı bu gorumcemın dugunu olurdu...

yazmadan gecemeyecegim, herkesin bakis acisi farkli demistim. bir arkadas secim yapilacaksa esimin ailesini secerdim dedi, mesela ben bunu yapamam. elbette durumdan duruma degisse de sartlar esit ise kardesimin yaninda olmayi tercih ederim. oyle bir gunde onu asla yalniz birakmam cunku benden baska kimsesi yok, boynunu bukuk birakamam, diger tarafta gorumcemin yaninda annesi ve abisi olacak, elbette imkanim el verdigince yaninda olmaya calissam da ikisine de yetisemiyorsam kardesimi secerim, buna esimde kayimvalidem de hatta gorumcem de kirilmaz. ama bu benim ailem ve benim ailemin iliskilerinden dolayi bunlari rahat soyleyebiliyorum. esin nasil karsilar gitmezsen neler olur bunu kosullarini bilemedigim icin yorum da yapamam. ama bence ikisine de gidebilirsin. hem aralarin 2 gun var hem de aydin canakkale arasi uzak degil, o kadarlik fedakarlik yapabilirsiniz.

aydın-çanakkale arası 7 saat falan sürüyor hem ailem kendi arabalarıyla 25inde gidip 27sinde törenden sonra dönecekler. kardeşimle konuştum gelmeni çok isterim ama gelmezsen darılmam dedi elbette gönlüm gitmekten yana. ben de çanakkale mezunuyum ve eşimle orda güzel günler geçirmiştik o birlikte gitmemizi istiyor düğün öncesi de aydından ayrılması uygun olmaz ama düğün sonrası kesin gideriz de diyemiyor çünkü kayınvalidem yalnız yaşıyor eşim de annesine karşı hassas. kardeşler arasında bir seçim yapmak gibi birşey olacak bunu da istemiyorum sonucta ikisi de kardeş ben de ikisinin gönlünü almaktan yanayım ama eşimi buna nasıl ikna edebilirim işte onu bilmiyorum :S

önce can, sonra canan. tartıyorum da kardeş mi daha ağır basar görümce mi... elbette kardeş.

Mezuniyet dedigin tas catlasa birkac saat suren ve sonra bitip giden birsey. gunu birligine bile gidilebilir, abartmamak lazim. Dugun daha buyuk bir olay. Hazirligi, misafiri, aileleri, bilmemnesi. Bence bu iki sey kiyaslanacak seyler degil. Ikisine de gitmek gayet mumkun. Ben olsam ikisine de giderdim.

günübirlik gidilip dönülebilecek mesafe Çanakkale- Aydın arası, bu nedenle önce kardeşinizin mezuniyet törenine katılıp daha sonra da görümcenin düğününde bulunabilirsiniz, her ikisi de kardeş mürveti ve bir defa olan şeyler, bence ikisine de katılmalısınız...

kesınlıkle ıkısınede katılmalısınız. sonuçta aynı gun değil. napın edın mezunıyetındede kardeşınızın yanında olun

kesınlıkle bakıs acısıyla alakalı bır durum..evet ben gorumce dugunu dedım.
cunku ılerıde basa kalkmalar fılan olur umursamadın gelmedın gıtmedın bılmem ne dıye laflara karsılık gorumce dedım..

eğer kardeşinin mezuniyetine gitmek zor olacaksa katılmayabilirsiniz.çocuklar olmasa daha kolay olur da çocuklu biri için zor oluyor böyle şeyler.yalnız annenizin illa çocuğunuzu götürme isteğini anlayamadım.ne anlıycak çocuk mezuniyetten.ben anne baba olmadan bir çocuğun şehir dışına çıkmasını doğru bulmuyorum.kendi çocuğum da 4 yaşında.ne kendi ailemle ne de eşimin ailesiyle yollayamam.

Ben şahsen her ikisinde de bulunmayı isterdim o yüzden ikisine de giderdim.Mezuniyetten hemen sonra otobüse atlar düğün yerine gider orda da bulunurdum haliyle.Sen de öyle yapabilirsin bence.

İmkanınız varsa ikisine de gidin bence.
Ama bir tercih yapmaya mecbursam ben elbette kardeşimin mezuniyetini tercih ederdim.
Hem (karşı tarafı esas alarak söylüyorum) fazla tavize karşıyım

Son düzenleme:
ben düğüne katılmama secenegini düşünmüyorum bile çünkü ömür boyu unutulmaz hele ki eşim hiç müsade etmez ben mezuniyete gidebilmek için eşimi nasıl ikna edebilirim onu düşünüyorum daha çok çünkü eşim annesini kırmaktan çok çok çekinen biri. arayı eşimle de kvyle de bozmadan gitmek nasıl olur onun derdindeyim sizin yorumlarınızdan sonra

29 haziran olan dugun tarihi 21 hazirana alındı oley ne guzel diye sevinirken mezuniyet de 20sine alındı. kayınvalidem gelebilecek misiniz die aradıgında kardeşimin mez. var ona gideceğim dedim. dugunden 2-3 gun once misafirler gelir olur mu gitmen dedi. ben de olacaak sonuçta kardeşim için önemli birgun benim için de oyle dedim. hem eşimin izin alıp alamayacagı da belli değil deyince " sen planını çoktan yapmışsın ama" dedi. ah şu hazır cevap olmayışım yok mu diyemedim "sizin gibi" diye. ahh ahh. ama bütün bunlar evimizin sevgili direği yüzünden. lafa gelince oğulcuğu eşi ölünce evin erkeği olmuş ona sormadan bişi yapmazmış ama 5 yıldır içlerindeyim eşimin tek yaptığı alınan karara gevşek bi "olurrrr,uyar,bakarız" demesi. hay ..............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…