Merhaba arkadaşlar.4 yaşında bir oğlum var.Babasıyla sürekli problem yaşıyor.Sürekli onu sevmediğini söylüyor.Babası da böyle davranınca üzülüyor.Ne yapacağını o da şaşırdı.Onunlaoyunlar oynuyorken iyi, ama özellikle de sabahları, babası ona birşeyler söylediğinde, pat güm vuruyor.Eşim de ne yapacağını şaşırdı artık, sinirleniyor ve o da vuruyor.Bu yaptığının yanlış olduğunu biliyorum.Böyle yapmamasını istediğimde, suçlu ben oluyorum ve tartışıyoruz.Çünkü onu benim şımarttığımı söylüyor.Bazen de hırsımı oğlumdan çıkartıyorum.Eşimin yanında ona bağırıyorum, ardından pişmanlık.Bu arada oğlumla da konuşuyorum.Babasının onu çok sevdiğini, ona vurmaması gerektiğini.Konuşmak çözüm getirmiyor, hep aynı, hep aynı.Eşimle de konuşmak çözüm getirmiyor.Bu duruma nasıl bir çözüm bulacağım, bilemedim.
Bu davranışın bir sebebi olmalı, eşinizin çocuğa yeterli zaman ayıramaması,
sizin aranızda şahit olduğu bir sorun, kavga,
babanın çocuğa şiddet uygulaması, sizi paylaşamaması.
Mutlaka bir sebebi vardır ve çocuk size bir mesaj veriyordur.
Bir pedagogla görüşmenizde fayda var davranışı oturmadan.
Eşim ilgisizbir baba değil, onunla zaman geçirmeye çalışır oyunlar oynar.Sorunlar genelde ben varken oluyor.Ben yanındayken babasına kötü davranıyor.Mesela babasının televizyon izlemesi, kumandayı eline alması ağlaması için bi sebeb.Babasının istediği şeyi yapmadığında hırçınlaşıyor."Anne babam bu evden gitsin " diyor. Vs. Vs.
ilk önce ne eşinizin yanında çocuğunuzu azarlayın,hırpalayın nede çocuğunuzun yanında eşinizle tartışın...
eşiniz dövmesin oğlunuzu sinirlendiği zaman başka odaya gitsin yada dövmeli cezalar yerine oda hapsi gibi cezalar verebilirsiniz..istediği oyuncağı ,gıda maddesini almamak gibi..yada gezmeye gitmicez gibi.. ama dövmeli,hırpalamalı cezalar olmasın..
genelde kötü tü kaka özellikler ne hikmetse anneden bulasır , yada taviz gibi durumları anneler yaratır ! sorumluluktan böylece kendini aklatır babalar..
öncelıkle kendınız vurmayacaksınız cocugunuza .oğlunuz size vurursa oda cezaları gibi cezalar vereceksınız asla vurmayacaksanız..bagırmayacaksınız bide...
sonrada babası vurduğunda o an ses etmeyeceksınız (çocugunuzun yanında kocanızla tartsırsanız ,küçümserseniz vs..,çocuk şımarır gercekten ve baba sözü dinlemez bi zaman sonra ) çocugunuzun etrafınızda olmadığı bi zaman bir daha yapmamasını söyleyeceksınız.. ve eşinizede oda hapsi,,dısarı çıkmama hapsi...istegını almama hapsi gibi cezalar verecegınız soyleyeceksın..
çocugunuz size vurdugunda sınırlenmeyın çok sınırlenırsenız evde bır oda değişikliği yapıverın.. baska biyerdeydenız biyere gideceksenızde gitmeyın eve gerı donun.. bidaha yapmaz umuyorum...
birde sizin yasıtınızdakı tüm çocuklarda (istisnalar var tabıkı) biraz saldırgan olabiliyor .. sonradan düzeliyorlar..
benim anladığım ki en başta yazacaktım aslında...
oğlunuz babasını rakip görüyor.. ve sizi eşinizden kıskanıyor aslında.. o yüzden böyle hırçınlaşıyor..
benım ablamın oğlu eniştem ablam yanyana otursun ağlardı sinirinden o benim annem git derdi... 4 yaşlarında falandı.. şimdi okula gidiyor 7 yasında ve o hallerınden eser kalmadı...
zamanla evdekı babanın baba olduğu kavramını anlayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?