bana çocugumun bakıcısı gibi dawranılmasından bıktım :(

16nefes

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
94
0
16
Bursa
4 buçuk aylık kızım war kaynanamla yasıyorum hala tasınamadım biz yunanistanlıyız kızım dogdktn snra yunanistanda babannem öldü dedem de yanlız kaldıgı için buraya geldi bizim yanımıza 3 4 gn gitmedim hoşgelnde burda havalar biraz bozuk çocuk üşür die artık laf yapmaya başlamış işte 7 8 seneden beri dedeini görmedi göreside yok heralde falan demiş.benden dün gittim ama kızım güzelcene giydirdim bana göre üşümesine imkan yok.nese gttm snra akşam ewde otururken eşim hadi gidelim bnede göreym dedii gitik yine iice giydirdim ama bu sabah öksürmeye başladı ama öksürükde çok aşırı deil 2 3 kere öksürdü way senmisin öksüren bir sürü şey saydı bana .işte gezdn de hasta ettn çocugu işte bakamıon sen bu çocuga falan filan eewden çıktı işe gitti yarım ssaat snra arıyo üstüne uzun kollu giydir bak altını al emzir falan demeye başladı bnde sinir oldum kapadım suratına teli nası babası da hep aynı muameleyi yapıo sanki ççocugun anası deilim de bakıcısıyım ( öksürüge ne ii gelir bilen warsa sölesn akşama kadar geçmesi lazım tartışma çıkarır eşim (

Son düzenleme:
Canım çok aşırı değilse sakın öksürük şurubu kullanma daha çok minikmiş 1 yaşını geçmiş olsaydı bıldırcın yumurtası içir derdim geçmiş olsun.

Günaydın canım konunun devamını henuz okumadım
Bende yunanıstanlıyım
nerede oturuyorsun? Hangı kasabadansın?

Konuyu okudumda bu yazın sıcagında ne uzun kollusu gıderken ınce bır hırka gıydırırdın o kadaar dun hava estıgı ıcın onu soyluyorum cocuklar usudugu zamanlarda öksürdüğü hastalandıgı zaman terlediğindede hastalanır

yunanistanda oturmuyorum cnm bursadayım ..gümilcine kasabasnın koylerndenim

Bende iskeceliyim
istanbulda oturuyorum
akraba olabileceğimizi düşünmüştüm
bursada akrabalarımız var ama aynı yerden degılız
oradamı dogdun

çocuk bence üşüdüğü için değil terlediği için öküsüryordur... (

doğal pekmez varsa çay kaşığıyla verebilirsin, birde limonlu ıhlamur verebilirsin yarım çay bardağı, günde 3 kere falan...

Vics varsa cocugun ayak tabanlarina sur, oksurugu hemen keser. Ayrica Temmuz ayinda hava ne kadar serin olabilir anlayamadim. Terliyor ve teri uzerinde kuruyorsa, ya da terliyken ruzgar yedi ise ancak o zaman usutmus olabilir. Cok sarip sarmalama, atesi yukselebilir. Havaya gore giydir.

öksürüge ne ii gelir bilen warsa sölesn akşama kadar geçmesi lazım tartışma çıkarır eşim (

töbe bismillah... yahu 4,5 aylık bebeği akşama kadar iyileştirmek için oradan buradan duyduğunu şeyleri yapmaya kalkmayın, tartışma çıkartırsa sizde çıkartın olur mu böyle saçma şey! Çocuk bu hasta da olur düşer de kalkar da... Belki başka derdi var, diş sancıları başladığında ne yapacaksınız! saçmalamayın sizde bu kadar kendinizi strese çok sokmayın!

4,5 aylık bebeğe hiç bir şey verilmez, sadece burnu açık tutulur (okyanus suyu ile) emzirilir bol bol. 6 aylık olana kadar da hiç bir ek gıda verilmez!!! bunu aklınıza yazın önce. Eşinize de selamlarımı iletin kendisi pamuk tarlasında sarılarak mı büyümüş?? Siz de yok tartışma çıkar aman geçirmem lazım diye bu adamı ciddiye almayın bi silkeleyin o sizin de çocuğunuz ister misiniz kötü bir şey olsun.

not: boğazında gıcık varsa muhtemelen geniz akıntısı vardır al çocuğunu sağlık ocağına götür baktır için rahat etsin, burnunu açık tut, evinde coldmix doğal damla bulundur yastığına bi damla sık (çocuğa değil) nefesi açık tutar, öksürmez.

Son düzenleme:
çocuk büyük ihtimal terlediğinden hasta olmuştur bu havada üşürmü ya.biraz rüzgar olsa ne olur. ona da alışmalı.bizim doktorumuz üşüyen değil terleyen bebk hasta olur demişti.

bu arada sizde azıcık öksüren bebeğin öksürüğünü geçirmeliyim die kaygıya düşmüşsünüz şu anda tam bir bakıcı gibi davranıyorsunuz farkındamısınız??

böyle bir durumla karşılaşsam eşimi dinlemem bile. bol bol emzirirm.eşim bi şey diyecek olursada lafı ağzına tıkarım.''süs bebeği mi bu tabiki dışarı çıkacak karıda görecek sıcağı da.alışacak.ben onun annesiyim ona en iyi ben bakarım'' derim diyorumda....

Anneler lütfen şu çocukları uzaylı gıbı yaz sıcağında bıle gıydırıp sarıp sarmalamayın. Korkmayın çocuklar usuyunce degıl terleyince hasta oluyor. Avrupa da ınsanlar 18 derecede çocukları çorapsız çıkarıyor. Sıcak soğuktan cok hasta yapıyor!!!

bnde ki kaynNyla kayınpeder sizde olsaydı sizde kaygılanırdınız ...
hem anneme gittim ya bak annene gttn hasta oldu çocuk diolar her defasında hiç bişeyi olmasa bile..

o kocana Allah akıl fikir versin kara kış olmadığına göre sana sıkı sıkı giydir dye tembihlemiş kendisi sayesinde çocuk terlemiş ondan öksürüyor. söyle o şuursuz adama akşam çıngar çıkarmaya çalışırsa

gecen hastaneye gtmem gerekti kızımı bi saatliğine kaynanam baktı geldiğimde baktım uzun kollu giydirmiş örme yelek giydirmiş bide battaniyeye sarmış.neymiş onlarda bi damla kan varmış kuş kanadının altında yel alır hasta olurmuş öle diolar hep hasta oluncada sölemediklerini bırakıolar bi kere kayınpederim alırım o çocugu senden dedi aşıdan snra ateşi çıktı onun sebebei de ben oldumm eşimde onlar bna mızınca bişi demiyo odaya çekilince nie bişi demion dio yaşlı onlar nasıl kırayım dio bni paramparça edio ama o yaşlılar

cnm ben eşimden deil kaynanayla kayın pederden korkuom kawga çıkarcaklar die eksik yazmışım sanırım

eşimde onlardan cekinio ondan hep giydir deyip duruyo .kaynanam bu sabah öksürdüğünü duydu da ne o hastamı ettn gene dedi çok dokunuo artık bzen kayınpederm bn odada olunca gelio vuruyo emzir sılayı dio sanki ben yavrumu aç bırakıcam bnm aklım ermio sanki artık 5nci ayım kızımla ağlamasa bile acıktıgını anlayabiliyorum hiç güwenmiolar bana tasıncam bayrama kadar kayınpederim dioki kaynanmda bizle gelcekmiş ben yanlız bakamazmışım bende dedim sizinle yasamaktan memnun olsaydım tasınmak istemezdm bni kocamla başbaşa bırakın dedim 2 senelik ewliyim daha eşimle başbaşa yemek yemedim çok zor dayanıyorum artık yapılanlara

canım ben bakıcıyım ama bana kimse böyle muamele yapamaz ,çocuk bu hasta olması iyi bakılmadığı anlamına gelmez,bence bu kişilik çocuk olmasa başka bir şey bulurlardı size,biraz sabr edin ,kafayada takmayın derim,sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…