• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana çocugumun bakıcısı gibi dawranılmasından bıktım :(

Canım kapınpederine alacağım o çocuğu senden dediği zaman kimin çocuğunu kimden alıyorsun sen diye sorsaydın keşke. Öyle şey mi olur çocuk bu hastalacakta tabii ki ileride yürümeye başladığında düşecekte o zaman ne yapacaklar. Sen onlara bakma kendi bildiğin gibi büyüt bebeğini temmuz ayında çocuk kat kat giydirilir mi be tövbe yarabbim. 4 yaşında oğlum var gece bile bizim ev çok sıcak olur ve çok terliyor oğlumu atlet kilotla yatırıyorum o halde bile gece iki kez atlet değiştiriyorum çünkü terliyor. Terlediği için hasta olur çocuklar hele de ter üstünde kurursa. Kayınvalidenle kayınpederine bu kadar sessiz kalırsan bu böyle devam eder. Birazcık sesini çıkarmak zorundasın. Tepkini anında belli et anlasınlar kırarak ya da bağırarak yapmana gerek yok bak sana bir örnek vereyim mesela. Oğlum geçen babaanesinin bahçesinde oynuyor, kayınvalidem de altta atlet tipi badilerden, şort onların üstüne pamuklu uzun kollu altı da uzun eşofman takımı giydirmiş neymiş efendim rüzgar varmış. Gittim oğlumu gördüm oğlum bu ne hal böyle dedim. Kayınvalidem ben giydirdim rüzgarlı üşür çocuk dedi. Temmuz ayında neden üşüsün çocuk Allah aşkına asıl böyle terleyip hasta olacak dedim baktım henüz yeni çıktığı için terlememiş üstündeki eşfomanları çıkardım güzelce şort ve atlet tipi badyle bıraktım. Eşim de oradaydı ama ne eşim ne de kayınvalidem bir şey demedi aksine komşuları vardı orada annesi doğru söylüyor sen bu kadar giydirirsen hasta edersin bu çocuğu bu sıcakta isilik döker çocuk dediler.

aslında eşimde anasından babasından cekindiği için böle dawranıyo ama bnm hç bi şekilde böle aşaglnmaya tahammülüm kalmadı bişi derlerse acıcm bnde agzımı...

walla bir evlat sahibi olmuş adamın anasından babasın çekinmesi çok da normal değil
tamam saygısızlık etmesin de susturmayı bilsin yani çocuk bu hasta olur diyebilmeli
ayrıca ben şuna da kızıyorum alınmayın lütfen sözüm sadece size değil aynı durumdaki herkese
tabi mecbur kalmışsınızdır o ayrı
ama neden aynı evde yaşamayı kabul ediyosunuz arkadaşım
insan yeri geliyo kendi annesine babasına tahammul edemiyo siz ne cesaretle elin (elin diyorum el gibi davranmışlar o yüzden) adamlarıyla aynı evde kalmayı kabul ediyosunuz
madem bu kadar seviyosunuz sabredin her şeyi yoluna sokun evinizi tutun ondan sonra evlenin neyse olan olmuş da siz eşinize akıl vermeye çalışın bence

Kv ve kp abartmışlar .
O senin çocuğun .
Tamam onların torunları ama o çocuk senin .
Hastada olacak öksürecekte bebek bu .
Ayrıca öksürüğü kesmeye çalışma çok ileri gitmediği durumda .
Öksürüklü akciğere zararlı maddeler, virüsler ağız yoluyla dışarı atılmaktadır .
Ayrı eve çık gelip gitmeleri indir neden sizinle yaşayacakmış kayınvaliden ?
Rahatına bak kalmasına müsaade etme :51:

Anamm sinir oldum.. kıyamam sana ya.. ezdirme kendini. o çocuğu 9 ay sen taşıdın , hala bağınız kopmuş değil. ki kopmuyor da. kimse karışmasın anne ile çocuk arasında olanlara.. ne demek yaa.. alırım çocuğu elinden ne demektir bu. zor halin gerçekten. sabırlı ol. saygıyla beraber lafını söyle. ben genelde şakayla karışık söyleyiveririm lafımı. tutamam içimde. 4 yaşında oğlum var onun hakkında hiç bir şeye kimseyi karıştırtmadım. fikirleri dinledim sadece. yeri geldi eşime bile kızdım. karışmasın diye. oku öğren her yerde her türlü bilgi var. hasta mı oldu kap çocuğunu doktora götür. bir şey derlerse doktor böyle yapmamı söyledi dersin. ne o öyle giydirmek ya. ay deli oluyorum böyle durumlara.. kızdım ne yazdığımı da bilmiyorum .. sabır versin Allah sana.

gecen hastaneye gtmem gerekti kızımı bi saatliğine kaynanam baktı geldiğimde baktım uzun kollu giydirmiş örme yelek giydirmiş bide battaniyeye sarmış.neymiş onlarda bi damla kan varmış kuş kanadının altında yel alır hasta olurmuş öle diolar hep hasta oluncada sölemediklerini bırakıolar bi kere kayınpederim alırım o çocugu senden dedi aşıdan snra ateşi çıktı onun sebebei de ben oldumm eşimde onlar bna mızınca bişi demiyo odaya çekilince nie bişi demion dio yaşlı onlar nasıl kırayım dio bni paramparça edio ama o yaşlılar

eşimde onlardan cekinio ondan hep giydir deyip duruyo .kaynanam bu sabah öksürdüğünü duydu da ne o hastamı ettn gene dedi çok dokunuo artık bzen kayınpederm bn odada olunca gelio vuruyo emzir sılayı dio sanki ben yavrumu aç bırakıcam bnm aklım ermio sanki artık 5nci ayım kızımla ağlamasa bile acıktıgını anlayabiliyorum hiç güwenmiolar bana tasıncam bayrama kadar kayınpederim dioki kaynanmda bizle gelcekmiş ben yanlız bakamazmışım bende dedim sizinle yasamaktan memnun olsaydım tasınmak istemezdm bni kocamla başbaşa bırakın dedim 2 senelik ewliyim daha eşimle başbaşa yemek yemedim :( çok zor dayanıyorum artık yapılanlara:(

şu 2 mesajın beni çıldırttı
bu nasıl bi eş nasıl kv nasıl kp ya
hele o pısırık kocan bu erkekler neden ailelerine bu kadar önem verip
eşlerini ezerlerki:47::47:
cinlerim tepeme çıktı gene
senin biran evvel o evden ayrılman lazım
hemde kv uzak oturman lazım
hatta görüşme ya sinir oldum gene:47::47:

walla bir evlat sahibi olmuş adamın anasından babasın çekinmesi çok da normal değil
tamam saygısızlık etmesin de susturmayı bilsin yani çocuk bu hasta olur diyebilmeli
ayrıca ben şuna da kızıyorum alınmayın lütfen sözüm sadece size değil aynı durumdaki herkese
tabi mecbur kalmışsınızdır o ayrı
ama neden aynı evde yaşamayı kabul ediyosunuz arkadaşım
insan yeri geliyo kendi annesine babasına tahammul edemiyo siz ne cesaretle elin (elin diyorum el gibi davranmışlar o yüzden) adamlarıyla aynı evde kalmayı kabul ediyosunuz
madem bu kadar seviyosunuz sabredin her şeyi yoluna sokun evinizi tutun ondan sonra evlenin neyse olan olmuş da siz eşinize akıl vermeye çalışın bence

canım evimiz wardı ama inşaat halindeydi bana dediler ki 5 6 ay burda yasayın evinizi güzelce hazırlayalım tasınırsınız 2 sene oldu baktık bi bok yok ortada eşim tek basına yavaş yavaş yaptı herseyimzi eşim mobilyacı bnm mobilyayı mutfak dolabımızı hepsini kendi yaptı şimdi bayrama kadar tasınıcam inş herşeyimiz hazır ewimiz uzak arada 1 bucuk saat mesafe war ama bu insanlar rahat bırakmaz beni
gerliler.bide kp dioki yedek anahtar war bende sabah uyandıgınızda bni ewde görürsenz şaşırmayın dio eşime söledim aldı anahtarı onlardan ama wardır sakladıkları

canım evimiz wardı ama inşaat halindeydi bana dediler ki 5 6 ay burda yasayın evinizi güzelce hazırlayalım tasınırsınız 2 sene oldu baktık bi bok yok ortada eşim tek basına yavaş yavaş yaptı herseyimzi eşim mobilyacı bnm mobilyayı mutfak dolabımızı hepsini kendi yaptı şimdi bayrama kadar tasınıcam inş herşeyimiz hazır ewimiz uzak arada 1 bucuk saat mesafe war ama bu insanlar rahat bırakmaz beni
gerliler.bide kp dioki yedek anahtar war bende sabah uyandıgınızda bni ewde görürsenz şaşırmayın dio eşime söledim aldı anahtarı onlardan ama wardır sakladıkları

dediğim gibi olan olmuş sizde mesafeli durun onlara karşı çocuğunuza da onların demesiyle bişey yapmayın yaz günü örgü yelek giydirmek gibi mesela
benim bildiğim doktorlar bebekleri kendiniz gibi düşünün siz üşüyorsanız onlarda üşür derler genelde sıkı giydirmek çözüm değil görüldüğü gibi terleyip hastalanırlar bu kez de
ha bu arada anahtarı değiştirmek çok zor değil 10 lira falan yeni anahtarlar yüzsüz adam ya dediği lafa terbiyesiz bni ewde görürsenz şaşırmayınmış

Canım kapınpederine alacağım o çocuğu senden dediği zaman kimin çocuğunu kimden alıyorsun sen diye sorsaydın keşke. Öyle şey mi olur çocuk bu hastalacakta tabii ki ileride yürümeye başladığında düşecekte o zaman ne yapacaklar. Sen onlara bakma kendi bildiğin gibi büyüt bebeğini temmuz ayında çocuk kat kat giydirilir mi be tövbe yarabbim. 4 yaşında oğlum var gece bile bizim ev çok sıcak olur ve çok terliyor oğlumu atlet kilotla yatırıyorum o halde bile gece iki kez atlet değiştiriyorum çünkü terliyor. Terlediği için hasta olur çocuklar hele de ter üstünde kurursa. Kayınvalidenle kayınpederine bu kadar sessiz kalırsan bu böyle devam eder. Birazcık sesini çıkarmak zorundasın. Tepkini anında belli et anlasınlar kırarak ya da bağırarak yapmana gerek yok bak sana bir örnek vereyim mesela. Oğlum geçen babaanesinin bahçesinde oynuyor, kayınvalidem de altta atlet tipi badilerden, şort onların üstüne pamuklu uzun kollu altı da uzun eşofman takımı giydirmiş neymiş efendim rüzgar varmış. Gittim oğlumu gördüm oğlum bu ne hal böyle dedim. Kayınvalidem ben giydirdim rüzgarlı üşür çocuk dedi. Temmuz ayında neden üşüsün çocuk Allah aşkına asıl böyle terleyip hasta olacak dedim baktım henüz yeni çıktığı için terlememiş üstündeki eşfomanları çıkardım güzelce şort ve atlet tipi badyle bıraktım. Eşim de oradaydı ama ne eşim ne de kayınvalidem bir şey demedi aksine komşuları vardı orada annesi doğru söylüyor sen bu kadar giydirirsen hasta edersin bu çocuğu bu sıcakta isilik döker çocuk dediler.

alcam çocugu deynce canımın alırsında onu alamazsn dedim sen öle san dedi çok tuhaflar oğlunu kıskanıolar benden hep huzurumuzu bozuyolar gecen gn boşanmaya bile karar werdm onlar yüzüden eşime anlatım yaptıklarını daha önce anlatmadım hiçaraları bozulmasn die eşimde hak werdi bana boşanmak yok dei öle vazgeçtm normalde onlar yokken eşimle çok iyiyiz ama onlar olunca bi hal oluyo bnm eşime dolduruyolar sanırım bi şekilde

alcam çocugu deynce canımın alırsında onu alamazsn dedim sen öle san dedi çok tuhaflar oğlunu kıskanıolar benden hep huzurumuzu bozuyolar gecen gn boşanmaya bile karar werdm onlar yüzüden eşime anlatım yaptıklarını daha önce anlatmadım hiçaraları bozulmasn die eşimde hak werdi bana boşanmak yok dei öle vazgeçtm normalde onlar yokken eşimle çok iyiyiz ama onlar olunca bi hal oluyo bnm eşime dolduruyolar sanırım bi şekilde

Canım eğer eşin sana hak verdiyse senin mutsuz olmana göz yummayacak, seni ezdirmeyecek ve gerektiği yerde anne babasına senden önce o verecek cevaplarını.

bu havada asla uzun kollu gıydırme o cocuk bence terden hasta olmustuur sen bı kısa kollu altına da şort gıydır tamam gece falan terlerse havluyu sırtına koy yada terleyen yerlerını sil öksuruk için ıhlamur rezene veya bır cay kasıgı pekmez ver

Konuyla alakasız ama senin ve eşinin yaşlarınızı merak ettim

Bebeklere tuz şeker vs verilmez aman dikkat.
Kimin bebeğini kimden alıyorlar?
Kendinizi ezdirmeyin,mesafeli davranın,kırıcı olmayın.
Yaşlılarmış he he deyin geçin siz bildiğinizi yapın.
Anahtar kilidini değiştirin?
Çocuk gelişimi,bakımı kitapları okuyun.
Doktora danışmadan bebeğinize ilaç ek gıda,doğal besin gibi hiç bir şey yedirmeyin.
Emzirin anne sütü her derde devadır.

Son düzenleme:
eşine gıcık oldum :23:çocuk bu hasta da olur öksürürde ateşi de çıkar düşer de kalkar da yani böyle büyür.bu kadar alttan alma canım bende annesiyim en az senin kadar çocuğumu düşünürüm de.bu arada bebeğin daha çok küçük doktora danışmadan birşey yapma derim:31:

bende eşimin ailesiyle yaşıyorum ve hamileyim....bebeğime karıştırmamak için elimden geleni yapacam....sende kendini ezdirme karışmayın de cevabını ver....sensin annesi bukadar sahiplenmelerine izin verme.....

Benim bebeğim 20 günlük evde kısa kollu giydiriyorum. 2 kez köye kayınpederime gittik. Hava değişikliği dokunur mu dedim ama tam tersi gece gündüz uyumayan bebeğim temiz havayı, oksijeni alınca deli gibi uyudu sakinleşti. Akşamları görümcelerime ablamlara gidip geliyoruz. Ne kadar sakınırsan o kadar hassas bi çocuk olur canım. İki öksürür üç hapşırır alışır. Hastalanmayan bebek mi var...
Eşinle kayınvaliden gereksiz tantana yapıyor başka bişey değil...

Back
X