Bana garip geldi sizce

melo34

Duygularıma Esir Oluyorum Seni Görünce
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2013
7.111
6.127
Merhaba kk hatunlari

Benim 1 tane gorumcem var cok iyi arkadas olanasakta saygimizi koruruz bugun hamile oldugunu ogrendim cok sevindim uzun zamandir istiyordu gelelim garip gelen kismina
Bana hamile oldugunun mujdesini verdi ve mujde verdiklerimden para istiyorum dedi ben gecistirdim tabi boyle birseyi ilk defa duydum. Esimide aramis onada mujde vermis sonucta ilk defa dayi olacak. Esim bebek icin kenara para atalim altin ve uzerimize dusenleri yapariz dedi is yerinde oldugum icin sonra konusalim dedim. Altini anlarim uzerimize dusen nedir? Birde benimle alakali olmayan bir mujde icin parami vermem gerekiyor

Aaaa ben ilk kez duyuyorum böyle bişey...Hani yakınısındır, adetten diye durumun da müsaitse gönlünden kopanı bebeğe doğduğunda hediye edersin de, para olayı bende şookkk! Bilmiyodum.

Üzerinize düşen bebe için gerekli olanlardır.
Mesela parası yatak almaya,dolap almaya yetişmez,kardeş olarak size koşar,siz de yardım edersiniz.
Altın zaten takılacak.
Müjde için para istendiğini ilk defa duydum,şakadır herhalde.

Müjde verilince gönlünden ne geçiyorsa alım gücüne bağlı alınır
Para istenmesi oldukça saçma!
Elbette altın takılır belki eşinizde çocuğun ihtiyacı olacak birşey almak ister. .Yatak kıyafet vs. .
Şayet başka düşüncesi varsa tartışılır

Merhaba kk hatunlari

Benim 1 tane gorumcem var cok iyi arkadas olanasakta saygimizi koruruz bugun hamile oldugunu ogrendim cok sevindim uzun zamandir istiyordu gelelim garip gelen kismina
Bana hamile oldugunun mujdesini verdi ve mujde verdiklerimden para istiyorum dedi ben gecistirdim tabi boyle birseyi ilk defa duydum. Esimide aramis onada mujde vermis sonucta ilk defa dayi olacak. Esim bebek icin kenara para atalim altin ve uzerimize dusenleri yapariz dedi is yerinde oldugum icin sonra konusalim dedim. Altini anlarim uzerimize dusen nedir? Birde benimle alakali olmayan bir mujde icin parami vermem gerekiyor

İlk defa böyle bişey duyuyorum ne saçma
üzerinize ne düşüecek sizin ya, bi küçük altın takarsınız bi kaç parça giysi alırsınız, ne bekliyor anlamadım
bence üzerinde durma takın altınınızı geçin

yüzsüzlük, görgüsüzlük herkesin içinden gelir yapar söylenmesi çok abes

Birine güzel bir haber verdiğimizde "müjdemi isterim" deriz ya onun gibi birşey herhalde.
Güzel haberim karşılığı ufak bir hediye galiba :) Bilemedim...
ama üzerinize düşen kısmını anlamadım. Bence eşinize "annesi-babası varken bize pek birşey düşmez, doğunca altınımızı takarız" deyin geçiştirin... Sevinçten ne diyeceğini bilememiş herhalde :)))

saka yapmis olabilir.esindr belki adetleri felan vardir.dayi olarak oyle biseyler demistir.besik gibi felan.kimi yerlerde besigi anne tarafi baba tarafi alir gibi seyler var.

Birine güzel bir haber verdiğimizde "müjdemi isterim" deriz ya onun gibi birşey herhalde.
Güzel haberim karşılığı ufak bir hediye galiba :)
iyi de güzel haber dediğiniz ona güzel. yani konu sahibiyle alakalı bir durum yok ki. görümcesi hamile olsa ne olmasa ne? gitsin kocasına müjde verip müjdesini (parasını) istesin:KK53:

Merhaba kk hatunlari

Galiba ilk torun,görümcenin ailesinde yani görümcenin ilk çocugu,ilk torunun(bizde) bütün masrafını kız tarafı karşılar,beşik,araba,karyola aklınıza ne gelirse eşinde bunun için üzerimize düşeni yapalım demiştir.
Ve ilk kez müjdeli bir haber alan ve bunu çevresiyle paylaşan kişi müjdemi isterim der para değil ama ufak bir hediye gibi.

Merhaba kk hatunlari

Bu durum çok tuhaf geldi bana.Ama görümcenizle aranızın iyi olmasına sevindim.Benimki cazgır, suratsız, sevimsiz olduğu için.Bbek olduktan sonra da çiftin çok masrafı oluyor.Doğumdan sonra altınınızı alıp, yanına da bikaç kıyafet alır gidersiniz...Muhabbetiniz iyiyse ve olgun bir insansa bunlara çok sevinecektir.

Kadın uzun süredir istiyormuş çok sevinmiş öylesine söylemiş olabilir
İlla bana para verin dememiş, şakayla söylemiş geçmiş
Bundan sonra ısrar ederse illa para diye o zaman garip dersiniz
Çocuğun dayısı sonuçta sadece altın da alabilir, altının yanına küçük eşyalar da
Neden altın alıyoruz daha ne alacağız diyorsun ki
Ben bile birinin bebeği olacağında ona bir sürü hediye almak istiyorum
Kendi kardeşiniz aynı şeyi dese, ona da aynı tepkiyi verir miydiniz acaba??
Sadece altınla sınırlı kalmak ister miydiniz? Bence Hayır

Böyle yüzsüzlük hiç görmedim. :KK57:
Müjde verince derken söyle bir şey var, konu seninle alakalı olurda "müjdemi isterim" derler ya hani.
mesela ben bir mülakata girdim, telefonum bozuktu arkadaşımı aramışlar olumlu bize ulaşsın diye oda müjdemi isterim dedi bende ona yemek ısmarladım :)
Ben böylesini duydum. Ayrıca çocuk için üzerinize düşen ne onu anlamadım? Altın olayı tamamda. Bizde adet mesela bebeğin yatağını, karyolasını falan anne tarafı alırdı, onlarda da öyle bir adet mi var acaba?

Bence o kadar büyütülecek bir şey yok, hani siz hamile olsanız test sonucunu o alsa müjdeyi verse tamam, ama sanırım görümceniz heyecandan olsa gerek biraz karıştımış bu durumu. Siz bebek doğunca yaparsınız hediyesini, o olay yaşanmamış gibi davranın.

X