Bana Güzel Giyinmeyi Bir Öğreten Olsa...

leylakruya

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
47
4
6
35
İstanbul
Bir türlü güzel giyinemiyorum.Herşeye kafam basar bi doğru giyinmeye,güzel görünmeye basmaz.Bu da ayrı bir zeka işi gibi geliyor bana.Ve ben bu zekadan yoksunum galiba.Dışarı çıktım bugün,herkes en güzel giysilerini giymiş,saçlar başlar ful yapılı,inanılmaz bakımlı hepsi sanki dizi çekimi varmış gibi. Kendimi çok paspal,bakımsız ve kadınsılıktan uzak hissettim.

Ben de öyle güzel,iddialı giyinmek,güzel görünmek istiyorum.Ama yaptığım şey güzel olan şeyi de çirkin göstermek.Erkek gibi giyindiğimi farkettim.Ne gibi giysiler güzel duruyor?nerelerden alışveriş yapmalıyım?nerelerde güzel giysiler,pantolonlar,ayakkabılar vs satılır?Kızlar açıkçası bana alımlı kadın olmayı öğretin,erkekler beni de farketsin

kendinize yakıştırın yeter.O dediğiniz ayakkabı,pantolonlardan her yerde var.20'ye de var,120'ye de.Bir kaç takıyla daha hoş durabilir.

Merhaba,
Öncelikle giyinirken proporsiyonunu bilmek yani vücudunu tanımak çok önemli bir etken.
Yani fiziki özelliklerinizin nasıl olduğu kıyafeti kendinize yakıştırırken çok önemli. Mesela ben kısa boylu ve üst bedeni alt bedeninden bir beden küçük bir kadın olduğum için genelde tek parça giyemem, çok parçalı şıklık yakalamaya çalışırım. Ama bence önemli olan bir kadının kendini sevmesi. O zaman ne giyersen giy etrafındakiler seni inanılmaz göreceklerdir. Biz kadınız, değerliyiz, sırf bu bile bizi güzelleştirmeye yeter bence canım :) Ben gün gelir kendime çok özenirim, oldukça şık giyinirim, ama gün gelir yorgun olurum,spor takılmak isterim, giyerim eşofmanımı çıkarım her yere. Ama enerjim hep pozitiftir o nedenle ne ben kendimi kötü görürüm ne de başkaları. :) Düşündüğün gibi zeka işi değil bence kendini nasıl hissettiğin önemli. Bir kıyafeti giydiğinde onu kendine yakıştırabiliyor musun önemli olan bu canım..Dilerim kendini hep güzel hissedersin çünkü zaten öylesin :))

aybala çok teşekkür ederim...çok pozitif bir insansın.ben gerçekten senin gibi olamıyorum.sanırım içimde beni kendime ve karşımdakilere güzel gösterecek o enerji yok.vücut preporsiyonu olarak ölçülerden pek anlamam ama şöyle söyleyim; boyum 1.58,kilom 53.hani bazıları kısa boylu oldukları halde bacak boyları bel boylarına oranla daha uzun olur ve orantılı görünürler,benimki öyle değil. bacak boyum kısaya yakın.üst ve alt bedenim eşit uzunlukta gibi. alt giysi bedenim small-medium. üst de öyle olmalı,small veya belki yerine göre medium.

bence ilk once yuzunuze yakisan makyaji bulun.
o kadar cok makyaj denedimki....
sadece uste eyeliner ve rimel sonra eyeline rimel gozun icine kalem bugulu siyah farla beraber falan filan.
dudaklarim ufak oldugu icin acik kahverengi dudak kalemsiz disari dahi cikmam.
daha sonra ustteki bayanin dedigi gibi vucudunuza gore giyinin.ucuzada kıyafet var

moda dergilerini ya da internetten bu konudaki blogları takip edin.çevrenizdekileri gözlemleyin. saç bakımı önemli. yüzde bir göz kalemi bir ruj yeterli bence...

Bende hep böyle değildim inan ki zamanla aştım bir şeyleri :) Birbirimize benziyoruz, bende 155 boyunda 50 kiloyum. 3 kilo aldım onu vermeye çalışıyorum bilirsin kısa boylu oldugumuz için hemen belli ederiz kiloyu :) Benimde kilo ile ilgili takıntılarım var mesela. Ama dönüp kendime sen böylede güzelsin diyebiliyorum ve o zaman gerçekten güzelleştiğimi hissediyorum :) Vücut yapım aynı senin ki gibi. Kaç yaşındasın, nasıl bir tarzın var bilmiyorum ama sürekli şıkır şıkır veya kadınsı giyinmek zorunda değilsin. Kendi zevkini yansıttığın sürece güzel ve bakımlı bir kadın olabilirsin bence. Mesela ben hem spor hem şık giyinmeyi çok severim. Salaş tunikler, dar pantolon ve topuklu çizmeler giymeye bayılırım. Kısa oldugumuz ıcın bazen bastan asagıya aynı renk giyinmekte bizi kurtarabilir. Eğer biraz daha bilgilendirirsen zevkinle ve tarzınla ilgili belki yardımcı olabilirim. Pozitif olmak, kendini sevmek senin elinde inan. Hep söylerim; insan kendi kendisinin doktorudur. Seni ancak sen iyi edebilirsin

cnm bende sendenim bakıyorum millet kokoş giyinmiş bide kendime bakıyorum paspalın önde gideniyim dışarı çıkarken en çok da topuklu ayakkabı giymek istiyorum ama yürüyemiyorum bi türlü bende vazgeçiyorum sadece düğüne fln giderken giyiyorum.aynı şekilde elbise giyemem gezmeye giderken etek giyemem.pantolanla çıkıyorum hep tam bu sefer biraz farklı giyineyim diyorum gidiyorum şıkır şıkır takı bakıyorum almak istiyorum deniyorum bakıyorum yakışıyo ama öyle şeylere alışkın olmadığım için vazgeçiyorum gene yaz geliyo gene güzel güzel giyinmek istiyorum alışveriş yapacam diyorum ama gene yapamıycam biliyorum

Giyim tarzımdan bahsedersem daha net olabilir neler giyebileceğim iyi fikir.Öncelikle ben pek klasik giyinmem,kendimi fabrikadan çıkmış gibi hissediyorum o zaman,hani herkesten gördüğümü özenmişim yapmışım gibi.Ama alternatif giyim tarzlarında da albenili,çekici bir tarz yok işte sorun o sanırım. Tarzımı tanımlayacak bir şey bulamadım.Belirli tarzlar vardır mesela onlar üzerinden gideyim, ne türde giyinmediğimi biliyorum galiba en azından.Mesela gotik,rock tarzları değil,lisedeyken öyle giyinirdim ama artık çok uzağım,hatta nasıl giyinmişim böyle diyorum :) grunge değil,salaş değil,bohem değil.galiba hiçbir tarzım yok. ama ne giymeyeceğimi biliyorum galiba.

Ben de aynı sen gibiyim.Alışveriş yapmaya da üşeniyorum işin kötüsü. Özellikle bir şey denemeyi çok zahmetli ve yorucu buluyorum. Ama güzel giyinmek de istiyorum.Sen gibi ben de topuklu giyinemiyorum.Bir de sürekli dersten derse koşturan bir insanım,çok yürüyen bir insanım,topuklu giymek imkansız oluyor öyle olunca.Düztabanla da şık olmak mümkün,şıkır şıkır nasıl giyiniyorlar,ama ben onu da beceremiyorum.Güzel kombinleyemiyorum veya zevksizim anlamadım gitti.

İşin kötüsü benim güzel giyinip gideceğim düğün gibi şeyler de olmuyor hiç:) veya çok asosyalim,düğünü olacak bir tanıdığım yok ondan belki :)

Bence ne kadar giyinirseniz giyinin saç ve makyaj çok önemli.. Bu ikisi düzgünse 2-0 öndesiniz

aynen canm ben de çok yürürüm o yüzden topuklu giymek pek mümkün değil bide hızlı yürüyorum o topuklularla nasıl yürüyim öyle alışveriş yapmak benim hoşuma gidiyo ama sadece ihtiyacım olduğumda :) yoksa öyle gidip mağazalara elbise kıyafet bakmak bana işkence gibi geliyo.biz böyle nasıl şıkır şıkır olacaz hiç bilmiyorum

Aslında bu giyinmek işi zamanla oturan bir alışkanlık gibi..Üniversitedeki en yakın arkadaşım eskiden hep gotik tarzı giyinirmiş böyle siyahlar içinde. Ama galiba ergenlikten, özenmekten oluyor. Bende aksine hep kokoştum, süslüydüm, dikkat çekici,renkli giyinmeyi severdim. Sonradan çok sadeleşmeye başladım. Arkadaşımda tüm feminenliğini ortaya çıkardı birden. Çok rahat ve şık giyiniyor. Mesela ben salaş severim o nefret eder, rengarenk giyinmeyi sevmez, giydiği renkler hep tatlı ve açık tonlardadır, yada siyah,acı kahve gibi asil renkler giyer, o da asla bohem tarzı giyinmez. Söyleyince dersin bir tarzı yok ama kendine has çok hoş bir görüntüsü var. Kışı kazaklarla, taytlarla ve çizmelerle, şık botlarla geçirdi. Topuklu,topuksuz. Her türlü çok hoş görünüyor. Ve asla öyle elbiseymiş,etekmiş sevmeyen ve giymeyen biri. Ama oldukça dikkat çekicidir. Çok güzel göz makyajı yapar ve saçları her zaman doğaldır, hafif şekillendirir sadece. Ve takıları onun çarpıcı noktasıdır. Direk gözünüz yüzüklerine küpelerine ve gözlerine gider. Çuval giyse umursamaz yani kimse.Ama tayt ve çizme olayı benim çok hoşuma gidiyor,denemelisin. Bende hep ispanyol paça altına dolgu topuk giymeyi severim mesela. Dolgu topuk ayakkabının rahatlık olarak düz tabandan bir farkı yok. Bir siyah dolgu topuk kurtarıcıdır :) Bunun dışında İnternetten kombinler araştırabilirsin, uyduramıyorsun renk uyumlarına ordan göz atabilirsin..

Bence ne kadar giyinirseniz giyinin saç ve makyaj çok önemli.. Bu ikisi düzgünse 2-0 öndesiniz

tam olarak öyle değil aslında. saç ve makyaj konusunda çok iyiyimdir,ama bunlar şık hissetmemi sağlamıyor işte.benim kastettiğim şey giysi şıklığı. şıkır şıkır giyinenler nasıl yapıyor onu merak ediyorum.saç makyaj sorun ettiğim şeyler değil.

aslında tarzım yok da demeyim,galiba kendime has bir tarzım var ki kategori olmuş hiçbir tarza benzetemedim.Diğer türlü benzerdi.biraz protest bir havam var galiba onu söyleyebilirim.dağınık dalgalı saçlar,pek feminen olmamaya özen gösteren bir giyim tarzı...böyle bir şey işte.

Anlaşılan senin o arkadaşın çok güzel,onu boşver o çuval giyse de yakışır.biz normal olanı güzelleştirelim giyimle :)

ben mağazada ihtiyacımı aramaktan,nerde ne var anlamaktan yorgun düşüyorum ki giyecek hal nasıl kalsın sen düşün..oyüzden ihtiyacım olduğunda bile alışveriş işkence haline geliyor.seninle şıkır şıkır olmalıyız biz sosyolog:) zaten branşımız da yakınmış.iki beşeri bilimci beşeri bir şıklığa ihtiyacımız var :)

ayy bence de ya biraz da biz şıkır şıkır olalım ama dimi sen hangi beşeri bilimdensin kız

psikoloji. güzel giyinelim artık.yaşımız da geçiyor :)

aynen canım şu havalar düzelsin çıkıp yürüyüş yapacam saatlerce hem biraz zayıflayım hem de güzel güzel giyinelim yaşımız geçtikten sonra nasıl olsa giyinemicez

Kendi şehirde stil danışmanı neden bulamıyorsanız ?
Istanbul da yaşıyorsanız size yardım etmeye hazırım : ..... Veya on-line '' Özel Danışma '' yapabiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…