Bana imdiden tavr almaya baladlar ...

Şimdiden herşeye he dersen böyle devam eder..

Bu evde ben oturucam,keyfim bu şekilde istiyor,lütfen müdahale etmeyin,kendi evinizde nasıl isterseniz öyle düzenleyin eşyalarınızı de ....

çok zor bu işler ya çok zor.Allah kolaylık versin.evlilik iki kişi arasında çok güzel ama ya gerisii...

emin ol o yaşadıkların çok normal sayılabilir çünkü her çeyiz fasılında böyle şeyler yaşanıyor malesef...hepsini sil kafandan büyütme...şu düğünün olsun ve yorgunluğunu at sonra istediğin gibi yerleştirirsin...
mutluluklar

bu yüzden ben çeyizimi kendim serdim kayınvalideyi karıştırmadım hiç annem de zaten rahatsızdı onu da çağırmadım geldiklerinde çok güzel olmuş demekten başka bişi yapamadılar
bıraksam kayınvalde herşeye karışcaktı çünkü hatta beni anneme şikayet etti beni birşeye karıştırmıyor diye annem de ona ben de karışamıyorum sevmez o öyle işine karışılmasını biz onu öyle yetiştirdik kendi kararını hep kendi verir dedi oldu bitti
baştan bu kadar taviz vermesen iyiydi aslında ama mesafe için evlenmeyi bekleme bence boşver cadı desinler kötü desinler ileride sürekli sinir olacağına çünkü ben o kadar mesafe koyduğum halde o kadar karışmaya kalkışıyor ki bi de karıştırsam tuvalete ne zaman gideceğime bile kayınvalide karar verecekti eminim yapısı öyle çünkü ben yapacağım cadılığı düşün önü yaptım zaten sonrasına fazla gerek kalmadı arada ayar veriyorum şimdi bazen gerekiyor

boşver canım.o şimdi heveslidr kendince.o istediğini yapsın sen arkasından kendi istediğini yaparsın.şimdiden kalp kırmaya değmez

Çeyiz sermek nedir bu arada ? Ben çeyiz derken evin eşyasını yerleştirmek gibi algılamıştım bunu..:kedi:

Yani gelen giden görsün diye ortaya halı,masa örtüsü,oyalı şeyler falan bunların konulması mı ? Bizde böyle bir gelenek yok da ondan soruyorum..Bilmediğim ve karşılaşmadığımdan..CADIARZU

Çeyiz sermek nedir bu arada ? Ben çeyiz derken evin eşyasını yerleştirmek gibi algılamıştım bunu..:kedi:

Yani gelen giden görsün diye ortaya halı,masa örtüsü,oyalı şeyler falan bunların konulması mı ? Bizde böyle bir gelenek yok da ondan soruyorum..Bilmediğim ve karşılaşmadığımdan..CADIARZU

kız tarafının aldıgı seylerın bı oda yada odalara serılmesı
tanıdık eş dost gelır hedıye verılır bızde ole yanı

bence en basta hata sizde kına gecesı ıcın nasıl onların begendıgı abıyeyı alıyorsun senın secme hakkın yokmu kendınde bu hakkı görmuyorsun? başkasındanda cok fazla bekleme bence cunkı sen dıyorsun ne aldılarsa güzel olmasada begendım kabul ettım dıyorsun bu kadar sacma bı davranıs olamaz kusura bakma amaa tavız tavızlerı getırır elını verırsen kolunu kurtaramazsın saygı ayrı bısey ama ben asla kısısel haklarıma kımsenın tecavuz etmesıne ızın vermem.........

müdahale eden her kim olursa olsun asla taviz vermeyin...halı sadece bir bahane burda...koskoca insanlara neyse halıdan,vazodan, yünden..bir de lafını sokmuş, senin hakkından ben gelemedim ama oğlum gelsin o gelir gibi...çok ayıppp

ayrıca nasıl bir gelin olacaksanız nolur baştan öyle davranın..evlenince değişti derler, melekti cadı oldu derler, derler de derler...

evet evlenme arefesinde gerginlik ve alınganlık olur ama lütfen herkes de haddini bilecek...özellikle yaşlı insanlar daha yapıcı ve ılımlı olmalılar...

çeyizim serildi, ama görmeniz lazım herşeyimi aldım ben..fazlasıyla ve en kalitelilerini..onların aldıklarına hiç karışmadım..sunu istiyorum bunuda istiyorum onu beyenmedim falan hiç söylemiyorum..ne aldılarsa beyenmesem bile cok güzel diyorum..
işte çeyiz gittikten sonra halıları serdik.. bende dedim ki biraz daha cekelim masa ortalasın halıyı dedim..kayınvalidemde yok efendim böyle olsun dedi..bende dedimki halıya basılmaz beyaz halı temiz kalır dedim..oda yok iki halı eşit olsun birbirine dedi..sonra kayınpederim de olmaz öyle kızın dedigi gibi olacak dedi..sonra kayınvalidem..neyse oglum gelsin o bildigi gibi yapar demez mi..daha ben evlenmedim..ne bu yaaa böylee..ne olucak bir halı işte alt tarafıı..bilmiyorum ne olacak..ama tek bildigim evleniyim mesafe koymak ilk işim..saygımdan kusur etmiyorum ama, orası artık benım evim olacak...cook sinir oldummm..kına gece kıyafetimi bile onların beyendigi oldu benım degil...sabrediyorm ama ne zaman taşarım belli degil..

Sana sorun çıkacak dedik ama...Benimde çeyiz serdiğimizde kardeşimle evime gelmiştim .kaynanamda gelmiş yatak odasının halısı kaymış biraz .kim bozdu bunu dedi kaş çatarak kadın benim aldığım halının şekline karışıyo.iyice benimsemiş yani evi valla düğün olana kadar sabrettim .sonrada bişeyler oldu evime sokmuyorum.ha bide bizim ev 2 katlı aşağıda kaynana oturuyo .bu ev terlikleriyle ayakkabı basılan merdivenlere bas içeri gir uyardım ne olcakmış diyo halılar battı tabi.sende hiç halı yayma bence yaydıysanda kaldır.sende bundan sonra çok hikaye olur.düğüne kadar sabret.ha düğündede altınları kaptırma şimdiden plan yap benim başıma geldi kurtardım altınları.kolay gelsin sana :hulya:

Sana sorun çıkacak dedik ama...Benimde çeyiz serdiğimizde kardeşimle evime gelmiştim .kaynanamda gelmiş yatak odasının halısı kaymış biraz .kim bozdu bunu dedi kaş çatarak kadın benim aldığım halının şekline karışıyo.iyice benimsemiş yani evi valla düğün olana kadar sabrettim .sonrada bişeyler oldu evime sokmuyorum.ha bide bizim ev 2 katlı aşağıda kaynana oturuyo .bu ev terlikleriyle ayakkabı basılan merdivenlere bas içeri gir uyardım ne olcakmış diyo halılar battı tabi.sende hiç halı yayma bence yaydıysanda kaldır.sende bundan sonra çok hikaye olur.düğüne kadar sabret.ha düğündede altınları kaptırma şimdiden plan yap benim başıma geldi kurtardım altınları.kolay gelsin sana :hulya:

ben istiyorum ki bende biraz alıyım içinden..borçlarım var cunku..
bir bilezik te olsa benım olsun istiyorum...
yani kimse karışmasın nereye gitti bu denmesin istiyorum..
altınlar nasıl olacak, paralar falan kime veriliyoo..
kimde kalıcak onlar..
bilen varsa söyleyebilir mi lütfennnnn...

valla adetler madetler beni hiç ilgilendirmez...yok erkek tarafı alırmış ta bilmemneymiş...
benim ailem herkesin düğününe gidiyor, takı takıyor, o takı taktıkları insanlarda bana taktılar düğünümde..şimdi annemler için gelen altınları ben erkek tarafına mı verseydim yani...

eşim önce takılan paraları bizde erkek tarafı alır filan dedi, yapılan masarflar için v.s ben de hemen verdim cevabını ailen ne masarfı yapmış masrafsa o zaman annemler de alır kendi yaptıklarını dedim...konu öylece kapandı

eşimle biz aldık tüm takıları... içinden ne kendi annemlere ne de kayınvalidemlere tek altın dahi vermedik, istemediler de zaten

valla adetler madetler beni hiç ilgilendirmez...yok erkek tarafı alırmış ta bilmemneymiş...
benim ailem herkesin düğününe gidiyor, takı takıyor, o takı taktıkları insanlarda bana taktılar düğünümde..şimdi annemler için gelen altınları ben erkek tarafına mı verseydim yani...

eşim önce takılan paraları bizde erkek tarafı alır filan dedi, yapılan masarflar için v.s ben de hemen verdim cevabını ailen ne masarfı yapmış masrafsa o zaman annemler de alır kendi yaptıklarını dedim...konu öylece kapandı

eşimle biz aldık tüm takıları... içinden ne kendi annemlere ne de kayınvalidemlere tek altın dahi vermedik, istemediler de zaten

inşallah benımde istemezler bilmiyorum ama ben sadece birAaz da olsa yani 5 kucuk altın bile kendimin olmasını istiyorum..harcıyım yanii..bilmiyorum ne olucak...inşallah hayırlısı olur hakkımda...amin

ya ben anlamıyorum.insanlar nasıl kıyafetine bile karısıyor da bişey diyemiyorsun.kendi evinin halısına karışıyor bişey demiyorsun.bence tepkilerini evlendikten sonraki zamanlara saklama şimdiden bilsinler.sana karısmalarından hoşlanmadığını.taviz verme bence.ben açıkçası herşeyimi kendi istediğim gibi yaptım.ama bana öneri sunduklarında da beğendiysem teşekkür ettim yaptım.beğenmediysem de yok öle sevmedim böle istiyorum dedim.oldu bitti.
tavırlarının net olması lazım.şimdi böyle yaparım sonra şöyle yaparım deme sakın.şimdiden tavrını koy.tabi karsıdaki kişiye de bağlı bu benim karsımdakiler iyi insanlardı ben beğenmedim deyince olay çıkarmadılar kabul ettiler.kabul etmeyende olur ama böyle bişey olsaydı ben yine de kendi dediğimi yapardım.sonuçta ben ev kuruyorum.
ha mesela kayınvaldem bana geldi.bişey hosuna gitmedi bunu böyle yapalım dedi ben beğenmedim ama senede bir kere gelebilio kadın istediğini de yapmayayım mı dedim.istediğini yaptım.gönlü oldu o gittikten sonra da değiştirdim.azıcıkta uyumlu olmak lazım.ama öyle zırt pırt herşeye karısan biri olsa tavrım net olurdu...

Altınları kime veriyorsun niye veriyorsun ki içinden 1 bilezik de bana kalsın diyorsun anlamadım....
Hepsi senin o altınların, ne 1 bileziği ne 5 küçük altını... Ne takıldıysa bilezik set yüzük altın para hepsi senin ve eşinin.. Kimsenin bişey almaya hakkı yok...
Ama düğün masrafını falan eşin değil de ailesi yaptıysa ve biz yapamayız durumumuz yok, ama düğün altınlarıyla ödenecek kabul ederseniz yapalım falan gibi bir konuşma geçmediyse altınların hepsi senin hakkındır canım...
Bu konuda hiç taviz verme... Haa masraf yaptık alcaz falan derlerse de siz yaptıysanız masraf biz de yaptık o zaman yarı yarıya bölelim yarısı sizin olsun yarısı benim ailemin deyin bak o zaman nasıl 180 deece dönecekler...
Düğün masrafı masraf da çeyiz masraf değilmi, kız çeyizi parayla düzülmüyor mu???
Sen niye baştan sanki nların alacağını kabullenmişsin de bari içinden 1 bilezik versinler gibi konuşuyorsun ki....

Baştan tavrını koysaydın keşke... Sende biliyorsun zor olacak herşey. O kadar dedik vazgeçme şansın vardı ama sen kabul ettin. Bunlara göğüs germen lazım. Madem bu yolu seçtin hiç birşeyi dert etme kendine..
Bırak bildikleri gibi yapsınlar sen sonra istediğini yaparsın. Dilerim mutlu olursun ben yanlış düşünüyor olurum

Back
X