Merhabalar hanımlar. Ben üniversite öğrenciyim. Üniversitede tanıştığım ve yakın arkadaş olduğum kızlı erkekli bir grup var. Bu gruptaki bir erkekle daha bir yakındık eskiden. Ama bu arkadaşım son sene çok fazla gözüme batmaya başladı. Sürekli ortamlarda beni küçümsüyor, bunu şaka adı altında yapıyor, benim sınavlarım ondna iyi gelince seni zaten ben çalıştırdım diyor, ondan yüksek aldığımda hak etmeyenler geçti diye ulu orta söylüyor. Bu sene benim 2 katım daha fazla büte kaldı, her derse hep en fazla onun çalıştığını, ne zaman sorsam “ben o konuyu en ince ayrıntısına kadar ezberledim” diyerek beni kötü hissettiriyordu. Ben ise hep ondan yüksek aldığımda “ben tüm bu sınıftakilerden daha iyiyim, hepinizden çok ben çalıştım” diyebiliyor. Durduk yere hem de.
Bir grubumuz var. O grupta iki erkek hep benim hakkımda “hilal’i de yanımızda çalıştırırız, en fazla asgari ücret alabilir, nasıl olsa biz daha iyiyiz zuhahahaah” yazıp duruyorlardı. Ben de hahaha çok komiksiniz ya falan yazıp geçiyordum. En son bu olay 1-2 değil sürekli benim onlardan kötü olduğumu şaka üzerinden söylerek devam ettiler. Bugün de hilal ancak kavanoz olabilir işyerinde diyip bana en fazla kaç lira vereceklerini tartıştılar. Ortalamam da onlardan yüksek bu arada. Ben bir kere bile onların bu tribine girmedim. Hiçvir zaman çok iyiyim demedim. Bu arkadaşım her sınavdan çıktıktan sonra en iyi sınavının o olduğunu söyleyip büte kalıyordu. Hoca bıraktı hoca hak etmeyenleri geçirdi diyip de üste çıkıyordu.
Ben de bugünkü olaydan sonra dayanamayıp gruptan çıktım. Arkadaşım bana yazdı şakaya mı alındın diye, ben de direkt bana kimsenin böyke diyemeyeceğini, artık rahatsız olduğumu söyledim. Arkadaşım daha da sinirlendi, saçma sapan tavır alıyorsun, gruptan çıkmak ne demek, üslubunu bozuyorsun dedi (üslubumu da bana şaka yapamazsınız dediğim için bozmuşum)
Üste çıkıp bir de beni suçladı. Ben sınır çiziyorum diyince daha da zoruna gitti.
Manipüle etmeye çalıştı ama başarılı oldu. Kendimi kötü hissediyorum ve bu arkadaşımla samimiyeti o kadar da devam ettirmek istemiyorum. Başka şeylerde çok yakındık ama bu tarz akademik konularda çok hırslı ve tuhaf davranıyor. Siz olsanız ne yapardınız? Bağımı silemiyorum direkt. Sanki arkadaşlığımız boyunca ona anlattığım şeyleri birilerine dermiş gibi mi bilmiyorum ama korkuyorum. Biriyle görüştüğüm halde bağımı silmek çok zor benim için