- 15 Aralık 2018
- 8.427
- 20.273
- 348
- Konu Sahibi minik kalp0753
-
Hiç anladığım bir konu değil evli olmadığım için bilmiyorum. Sadece geçmiş olsun demek için yazdım inşallah tekrar aynı sorunu yasamazsiniz. Birde birden fazla doktora gorunseniz daha iyi olur sanki. Ilk doktor ameliyatta almadığına göre gerek görmemiş demekki. Belki gerek kalmaz ameliyat olmaniza
Günaydın canım, bende 7 Eylül de dış gebelikten ameliyat oldum.. Tüp bebek tedavisinde dış gebelik oldu.. Sağ tüpüme yerleşmiş yavrum.. Üzüntünü acını çok iyi anlıyorum.. Ben ameliyata girmeden önce doktorum sağ tüpünü alıcam, istersen sol tüpünü de tıkıyayım bir sonraki tedavide dış gebelik olasılığını ortadan kaldıralım dedi.. Ben belki kendiliğinden olur diye tıkamasını istemedim.. Sen başka bir doktorada görün bence..
Çok geçmiş olsun. Eşimin yeğeni de bir dış gebelik geçirdi, çok zor bir durum. Malesef sonraki gebeliği de başarısız sonuçlandı. Onun doktoru bir süre denemeyin demişti, ama senin doktorun deneyin demiş. Sorun olacağını düşünse demezdi bence. Bizim yeğenimiz çok iyi bir doktor buldu tedavilerni oldu şimdi ikinci bebişini doğurduikisi de sağlıklı gayet. Size tavsiyem çok iyi bir doktor bulun, gidin ona görünün aklınızdaki her şeyi sorun. Ama yaşınız çok genç umutsuzluğa kapılmak için çok erken :)
Öncelikle bebek için stres yapmayın eşinizle doktorunuzun söylediği şekilde korunarak ya da korunmadan birlikte olmaya devam edin, ama zevk almak için, mutlu olmak için. Tekrar çok geçmşş olsun ama bu tarz konularda ben birkaç doktora görünmeyi daha doğru buluyorum
Yaşadıklarınızı en iyi ben anlarım... bende bi dış gebelik bi kimyasal gebelik geçirdim... ben ameliyat olmadım metexlendim ve dr bana en az 6 ay korunmamı söyledi ben 4 ay diye biliyodum sonra cok iyi bi dr a gittim o kesin 6 ay dedi 6 ay bitti hamile kaldım ama kimyasal oldu şükür ki dış gebelik olmadı... bence sende korun sonuçta ameliyat oldun en az iki ay korunsan iyi olur bence.. vücudun kendini toplasın zaten yaşınızda küçük..
Sanada bol geçmiş olsun canım inşallah sağlıklı bebişlerimize biran önce kavuşuruz. bu en son gittiğim doktorda tüp bebk önerdi ama bir tüpün o kadar çok tıkanmış ki tüp bebek yaparsak tutunmasınıda engeller dedi. yaşınızda genç deneyin mayısa kadar dedi. yaşım 23. tek korkum gene dış gebelik olursa
Çok sağol canım.. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah.. Benim anlamadığım tıkalı tüp dış gebelik riskini artırıyorsa, benim doktorum neden açık olan tüpü tıkayalım bir sonraki tedavide dış gebelik riskimiz olmasın dedi ki.. Tıkalı olan yere nasıl tutunacak bebek..??
Bilmem mi.. ben 15 gün hastanede yattım sabah akşam kan ver serum ye başka bişey yok karnım davul gibi olmustu ilacın etkisinden.. bilmiyorum canım sen kendini nasıl hissediyorsan oyle yap bence... ben hsg çekilmedim enfeksiyon kaptığım için dış gebelik oluştu canım benmcanım sanada geçmiş olsun valla çok zor günler sürekli hastanelerde kan tahlilleri sonuçlarını saatlerce beklemek zor gerçekten. inşallah rabbim herkesin kucağını doldurur. ben ameliyat olalı 2 ay geçti 2 ay korunduk. şimdi deneyebilirsiniz dedi ama tekrar bir dış gebelik veya ameliyat gerekirse evet erken olacak bnmde aklım karıştı. doktorada o an sormak aklıma gelmedi hemen hamile kalırsam napcam diye. zatne belli bir duygu karmaşasındasın o an aklıma gelmediama dediğin gibi tekrar bi ameliyat gerekse 6 ay geçmesi lazım doğru diyorsun. bze gel dediği tarihte hesapladım ameliyattan snra 6 ay oluyor. hsg röntgenide 4 ay sonra oluyor. hsg de 4 ayda bir çekilebiliyor. işte böyle :) sen hsg çekildin mi canımm
Bilmem mi.. ben 15 gün hastanede yattım sabah akşam kan ver serum ye başka bişey yok karnım davul gibi olmustu ilacın etkisinden.. bilmiyorum canım sen kendini nasıl hissediyorsan oyle yap bence... ben hsg çekilmedim enfeksiyon kaptığım için dış gebelik oluştu canım benm
Canım ben balayında havuza girdim ordan enfeksiyon kaptım sonra hiç geçmedi mantar oluştu falan bi sürü şey kullandım ama tüplere kadar ulaşmış maalesef.. şükür enfeksiyonu yeni atlattım ama hala daha var gibi tamamen bitmeditüplerin tıkalı olduğu için değilde enfeksiyon kaptığın için mı dış gebelik oldu nasıl kaptın canım enfeksiyon. valla benimde göbeğim davul gibiydi çok garipti ama sonradan indi :)
Canım ben balayında havuza girdim ordan enfeksiyon kaptım sonra hiç geçmedi mantar oluştu falan bi sürü şey kullandım ama tüplere kadar ulaşmış maalesef.. şükür enfeksiyonu yeni atlattım ama hala daha var gibi tamamen bitmedi
1.5 oldu canımÇook geçmiş olsun canım kolay değil valla, yeni evlimisin
1.5 oldu canım
Evet canım sen ne kadarlık evlisin :)yıl mı oldu baya olmuş allah ayırmasın :)
5 AYCIIIKEvet canım sen ne kadarlık evlisin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?