Yerinizde olsam bu mevzuyu açtığında" x neden hep bunu konuşuyorsun, ben boşandım,mutluyum yeni bir sayfa açtım,eski eşimin hali,durumu da ilgimi çekmiyor zira kendi hayatıma odaklandım"vb bir cümle kurar sustururdum.
İnsanın/insanların kendi hayatları,kendi kararları yargılamak kimseye düşmez ki. Affeden de kendine,boşanan da kendine yani,arkadaşınızı ilgilendiren ,sürekli konuşmasını gerektiren bir durum yok ki ortada.
Boşanmasaydınız da x boşanmadı ama eşi yine aldatmış,keşke affetmeseydi diyerek başkası üzerinden yine sizi rahatsız edecek tarzda konuşurdu diye düşünüyorum bu arkadaşınız. Amacı başka zira, kendince sizi küçük düşürmeye,suçlamaya çalışıyor ama inanın onu ilgilendirmez. Bir iki susturun keser sesini.
En kötü şaka yollu "amma dedikoku yaptın he,bizene insanların özel hayatından,herkes kendi hayatını yaşıyor, biz kendimize bakalım" vb şeyler söyleyip püskürtün.
Ha bana kalsa hayatımdan çoktaaan çıkarmıştım ama grubumuz var,bozulsun istemiyorum dediğiniz için verdim yukarıdaki önerileri.