Bana noldu nıye derslerden sogumus olabılırım?

20ysndabrcck

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
24
2
1
21
Okuldakı denemelerde ıkısı 3. sınıfta bırı 8. sınıfta 3 tr genelı 1. lıgım var. Yksye calısmadım ve 188 bıne gırdım esıt agırlıkta.
Lıse neredeyse calısmamakla gectı.
Niye bu kadar gerı dustum?

Pek çok sebebi olabilir fıstığım.
Öncelikle ne istiyorsun amacın ne?ortamın nasıl?elindeki kaynaklar nasıl?
Lisede okulun ve arkadaşlarının kalitesi nasıldı?
Mültifaktöriyel cevabı olan bir soru sormuşsun

Okuldakı denemelerde ıkısı 3. sınıfta bırı 8. sınıfta 3 tr genelı 1. lıgım var. Yksye calısmadım ve 188 bıne gırdım esıt agırlıkta.
Lıse neredeyse calısmamakla gectı.
Niye bu kadar gerı dustum?
Ergenliğe fazla kapılmış olabilirsin.

Hayatı mı kaçırıyorum diye bocalamış olabilirsin. Ama daha 21 yaşındasın derslerine sıkı çalış, çalışki ki mezun ol. Yanlış arkadaşlara kapılma çünkü sen olduğun yerde sayarken onlar başka alemlerde oluyor pişmanlığı tek yaşıyorsun.

Geçmişteki başarılarına guvenmiş olabilirsin. Hala onları sayikliyorsun. Bir cocugun potansiyelini ne kadar köreltebileceğinin iyi bir örneğisin. Dost acı söyler. Sıfırdan başlayacaksın.

ilkokul-ortaokulla lise çok farklı. oradaki başarını lisede ki başarınla yada başarısızlığınla ölçemezsin. Ergenlik ve derslerin farklılığı başarını etkilemiş olabilir. Ama bu başarısız olduğun anlamına da gelmez. İlk başta yavaştan başlayarak kendine bir düzen ve alışkanlık oluşturursun. Sonra yavaş yavaş çalışma saatlerini arttırırsın.

Liseye geçince rahatlamış olabilirsin. Yani insan kendine bir hedef koyar. Senin hedefin eğer iyi bir liseye yerleşmekse ve iyi bir liseye yerleşirsen hedefine ulaşmış oluyorsun. Bu da sana Bir rahatlama sağlıyor. Ancak bu rahatlama uzun sürerse alışıyorsun ve çalışmak zor ve yorucu gelmeye başlıyor. Bu nedenle bir hedefini gerçekleştirince hemen yeni bir hedef belirleme gerek.

Artık üniversiteden mezun olacak yaştasın kafan 3. Sınıfta 8. Sınıfta demek ki çok parlak zekan yok olsa bu netleri yapmazdın ben zamanında teoga girdim baya yüksek puan aldım 490larda şehrin en iyi fen liselerinden birine gittim evime yakın diye istediğim köklü lise olmadı 9 10. Sınıfta okul birincisi oldum sonuç ne oldu 40 bine girdim sayısal çünkü çalışmadım depresyona girdim uyudum kitap açmadım potansiyelim daha yüksekti bilerek mezuna kalmadım istediğim bölümü yarı burslu okudum gerçekten kendini olduğundan daha zeki görme zeka milletin gözlerinden anlaşılıyor çalışmasa bile yüksek sıralama yapıyorlar ben edebiyat çözmeden 15 bine girmiştim ya hala sınava mı çalışıyorsun çevrede kimse yok mu ne yapıyorsun diyecek ne yapıyorsun 21 yaşında evde

Back
X