Bana sormadan yatılı misafir

Genelde bana deli muamelesi yapiyor.tedavi gordugum bir rahatsizligim var anksiyete.keske koz vermeseydim
Görümcenin ve ailesinin gelip kalmasını anlarım. Abisinin evi sonuçta 2 3 gün gelip kalmasında mahsur yok. Yatılı misafire karşı değilim.
Ama sizi şahsen tanımayan adam neden gelip kalıyor. Otel mi yok? Neden ev sahibi hizmet etsin ki?

Adamın "tanımadığım insanlarda kalamam rahatsız olurum otelde kalırım" demeli.
Türk insanı çözemedi gitti şu empati işini..

Eşiniz sık sık hakaret eder mi size? Siz her şeyi büyütür müsünüz?

Bazı erkeklerde yok öyle "dur X e sorayım" demek. Zayıflık olarak görüyorlar.
Ortaya bir tencere yemek çıkaramayacak adamlar misafir için ölüp bitiyorlar.

Misafire izzet-i ikramda bulunacak kişi karınsa sen önce karının gönlünü yap. "Bu sefer idare et geri çeviremedim" falan de dimi. Yok işte insan olamıyorlar. Malzeme bu..[/QUOT

Bence sizin konu başlığınız yatılı misafir değil de eşinizin hakareti olmalıydı. Sorun misafir değil çünkü, eşinizin hakaretleri bence. Her ne olursa olsun hakaret şiddet kabul edilemez.

Misafir konusunda bence siz haksızsınız. Zaten gelecek kişiler belli. Artı bir kişi olması bir şey değiştirmez. Sonuçta önceden aramış haber vermiş. Çat kapı gelmemişler. Ha siz ha eşiniz. Ne fark eder ki. Önce ona sonra size mi danışmalı. Birinizden birinizin aranması yeterli bence.

Bir dönem haftada en az üç gün habersiz gelen yatılı misafire alışınca böyle şeyler sorun olmuyor benim için. Böyle durumlarda beni tek geren şey eğer ev dağınıksa toparlayamamış olmam. Onun dışında beni aramasalar eşimi dahi arasalar o da kabul etse inanın sorun etmem. Bence olmamalı da.

Böyle durumda direk beni neden aramadı şeklinde değil de, misafir gittikten sonra, aslında sakince durum eşe izah edilmeli. Hesap sorar gibi yaklaşımlar kadın-erkek farketmez ters tepkiye neden olur.
Evet hakli olabilirsiniz.
O zaman birsey demeyeyim ben kıza.
Esim maalesef fevri konusuyor sinirlendiginde.
Onunla hala konusmuyorum.
Bu moralle nasil misafir agirlayacagim orasi da meçhul.
Butun gun odaya kapanip battaniyeyi kafama örtüp uyuyasim var.
Ilacta aliyorum antidepresan halsizim.

Genelde bana deli muamelesi yapiyor.tedavi gordugum bir rahatsizligim var anksiyete.keske koz vermeseydim

Cahilin en önde bayrak tutanı bir eşin var demekki. Anksiyete sahibi olmayan insan mı kaldı artık?
Sen bu insana ne anlatırsan anlat vizyon sahibi yapamazsın. Gittiği yere kadar gider evliliğiniz..
Ben olsam o görümceye 2 çift laf etmeden göndermezdim.

Tatilde coluk cocuk baskasinin evinde niye kalinir .Insana kafayi yedirtirler .Gorumce gitsin annesinde tatil yapsin .

zaten hayır demezdim diyorsunuz e bu ev onun da evi. ne olacak ki tamam dediyse. abartmayın bu kadar ya sanki sarayda yaşıyosunuz, sanki kraliçesiniz.

Aynısını ben yapsam eminim kardeşlerim izin vermezdi tanımadıkları görümcenin kardeşi bekar genç bir erkeği kabul etmezlerdi zaten bende hiç kabul etmezdım hangi taraftan olursam olayım doğrusuda bu diye düşünüyorum

zaten hayır demezdim diyorsunuz e bu ev onun da evi. ne olacak ki tamam dediyse. abartmayın bu kadar ya sanki sarayda yaşıyosunuz, sanki kraliçesiniz.
Sarayda yasamiyorum evim kuş kafesi kadar nerede yatircam bunlari onun derdindeyim.kraliçe olmak isterdim ama yalanım yok :)

Ne deseydi kardeşine dur bir lutrana sorayım o tamam derse gelsin mi? Yapmayın bunu nerde bizim misafirperverliğimiz, nerde rızkıyla gelen misafirlerimiz...
Evinizi kemirecek değiller gelsinler, hayırla dönsünler..
Birde bu konuda böyle hakarete başvuran koca kişiside eşine danışmaz hiç birşeyi..

Canım burda suç görümcende ve onun kardeşinde. Benim görümcem de böyle durumlarda eşimi muhatap alsa ben de bozulurum açıkçası. Öncelikle evin hanımına sorulmalı, ayrıca sormaya da gerek yok gitsin kendine kalacak yer bulsun koca adam Allah Allah.

Back
X