- 23 Kasım 2008
- 5.893
- 7.345
- 723
- Konu Sahibi Schizophrenia
İi yerinde iş arkadaşlarıyla samimi olunmamalı görüşündeyim. Daha önce bu hataya düştüm 2 senedir kafam rahat.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen katılıyorum.Süper tespitler.Çok faydalı bir yprum .tşkler.Birincisi önce kendine saygini arttirmanla oluyor.Cunku jest mimik oturup kalkma vs.aklina gelebilecek her ince ayrıntıyı insan otomatik yapıyor.en derinde kendinle ilgili düşüncelerin neyse bütün hareketler ona göre sekilleniyor.Bunu planlı olarak yapmak seni çok yorar ayarını tutturamazsin samimi olman gereken yerde programlı gibi kaskati kalirsin buyuzden yapay olma yorulursun.İnsanin kendisine saygısı 10 sa diğerleri 10 duyuyor 5 Se 5 bunun kaçarı yok.Kendisine gerçekten saygı duyan seven bi insana kimse saygısız davranamaz yapamaz bu bilincaltindan yönetilir.Buyuzden insanların sana vermek istediklerini önce sen kendine duy bu yönde kendine yatırımlar yap.(bence ruhsal yönden yap yatırımını gerçekten insanlara haksızlık yapmadigina vs.inan gerçekten iyi insan ol ozaman kendine çok saygı duyuyosun.dis gorunusune yatırım yaparakta saygi uyandirabilirsin ama bu çok kısa vadeli olur.)kendine inancın tam olsun.Sınır çizmeye gelince sınır çizmek agzina geleni söylemek insanları kırmak kaşların havada gezmek demek değil.Sen yine böyle naif kal insanlarla korkmadan güzel diyaloglar kur samimi ol vıcık vıcık değil.ve olurda biri seni kıracak bisey söyledi hafiften içine dert olacağını hissettin amaan boşver deme bilki akşam keske şunu deseydim diyeceksin.sakince,gecmisten kalan öfkelerini o insana yansitmadan,gayet normal bi şekilde ne demek istedin anlayamadim,bana bu şekilde davranmana göz yumamam ve bu sözün beni gerçekten çok üzdü yanlış anlamış olabilir miyim veya yapmak istemedigin biseyde sizi kırmak istemem ama ben bunu yapmayacagim kusura bakmayın demen yeterli.Panikle ya hirlayip gurluyoruz ya susup içimize atıyoruz.karsimizdakide bi insan uzaydan gelen farklı varlıklara davranma kılavuzu hazırlamaya hic gerek yok.Sen kendine ve insanlara saygili davrandigin surece kimse sana kaba olamaz olmak içlerinden gelmez.bence doğal ol kendinede bi maske taşıma eziyeti etme.Bu konuda bende coook zorlanmış biri olarak yazıyorum es gecemedim emin ol kararlı olursan çok güzel basariyosun.insanlar senden korkarak değil severek seviyeli davranıyorlar.
Haha hakkaten eşiniz gibiyim bende , benim eşimde çok şikayetci benden ama yapcak bişe yok oda alıştı artık.ve oda bana benzemeye başladı ,dioki en güzelini sen yapıosun aslında dio.hayatıma sadece iyi kalpli,fesat olmayan,içten,iyi zamanda kötü zamanda bizle olcak insanları alıyoruz.hesap kitap yapan görgüsüz insanları evimize dahi sokmuyoruz.bizide öyle gören varsa ,onlarda bize öle yapsın mantığındayız.sizin yükselen farklı ozaman çnkü benim yüksleende başak :)Eşim değil de ben Başak burcuyum ve söylediğiniz gibi istisnayım, eşim memnun halinden ya Bi insandan hoşlanmasın kim olursa olsun, kimin hatrı olursa olsun asla yakın olmaz, duruşunu bozmaz , bu yoruyo beni bnm akrabalarıma karşı da böyle olunca. Diyom ya hiç demez aman Efshanın hatrına görüşeyim fln, yok.
Yine de helal olsun size ne olursa olsun insanın Bi duruşu olmalı.
Beni yazma zahmetinden kurtardiniz. Benmle samimi olan herkes ilk gordgmzde burnun havada bi tipe benziyordun der hep. Kesinlikle bu bir karakter. Cok mutluyum. Kiziyorum bazen kendime cok mesafeliyim ilk iliskilerde. Ama ne kmseyle kus um. Ne kimseyle vicik vicik. Yapi bu. Yeri gelmisken yeni ortamlarda susmadan durmadan kendini anlatanlar, bagira bagira baskin tonda tanimadigi insanlarla paylasimda bulunanlar, yeni tanistigi insanlarin ebesine kadar soru soranlar, veee sevgi pitircigi gibi yeni ortaminda dolasanlar.... COOOK iticisiniz... Bizim burun havalarda da sizin hersey yerlerde be yaValla mütevazi olamıcam tamda böle biriyim.ama buyüzden insanlar burnu havada die nitelendiriyor beni(yeni gören ,önyargılı insanlar)...nasıl yapıyorum bilmiyorum sanırım yapı meselesi.etrafımda sadece sevdiğim ve beni seven insnalar var.evime sadece o kişiler gelir gider.kim bana nasıl yaklaşacağını bilir.bu laf delihaya söylenmez derler ,yada deliha bu konuya katılmaz derler.gibi gibi...bende öyleyim çnkü,biri beni sevmediyse hemen anlarım ve uzaklaşırım ,akrabam bile olsa.
Boşver kim ne sanıyosa sansın bizi.biz özümüzü biliyoruz.Beni yazma zahmetinden kurtardiniz. Benmle samimi olan herkes ilk gordgmzde burnun havada bi tipe benziyordun der hep. Kesinlikle bu bir karakter. Cok mutluyum. Kiziyorum bazen kendime cok mesafeliyim ilk iliskilerde. Ama ne kmseyle kus um. Ne kimseyle vicik vicik. Yapi bu. Yeri gelmisken yeni ortamlarda susmadan durmadan kendini anlatanlar, bagira bagira baskin tonda tanimadigi insanlarla paylasimda bulunanlar, yeni tanistigi insanlarin ebesine kadar soru soranlar, veee sevgi pitircigi gibi yeni ortaminda dolasanlar.... COOOK iticisiniz... Bizim burun havalarda da sizin hersey yerlerde be ya![]()
sizli bizli konuşmak mesafeyi ayarlamaya en güzel yer benceİnsanlarla hem samimi hem de sıcak nasıl olunur? Mesafe nasıl ayarlanır? Haddini aşan bir sey denmesi nasıl engellenir?
En önemlisi insanlara duracağı yer nasıl saygılı bir sekilde ogretilir? Hangi üslupla?
Bayılıyorum bunu beceren insanlara. Etrafımda bir kaç örnek var mesela mesafeli olmak istedikleri insanlarla gerekmedikce konusmaz, sohbete cok dalmaz 32 dis gezmezler. Ama samimi oldukları insanlar da yerini bilir. Bunu nasıl beceriyorsunuz? Ornegin yeni tanıştığım insanlara üslubum nasıl olmalı? Onceki işyerimde sınırımı cizemedim yuzgoz oldum bazı insanciklarla ve ayrılmak zorunda kalmıştım bu naifligim yüzündenhala kin doluyum coguna. O an diyeceğimi deseydim ya da sinirlarimi en basta cizseydim ayrilali 1 yil olmasina ragmen düşünüp uzulmeyecektim mesela..
Çok mükemmel tespitler. Cok teşekkür ediyorum. Insanlara fazlasıyla saygılı davranıp fazlasıyla idare etmek ne yazık ki ise yaramıyor. Samimi oluyoruz bi bakmissin garip abuk subuk espriler. Herkesle mi düşman olalım yani nedir?Birincisi önce kendine saygini arttirmanla oluyor.Cunku jest mimik oturup kalkma vs.aklina gelebilecek her ince ayrıntıyı insan otomatik yapıyor.en derinde kendinle ilgili düşüncelerin neyse bütün hareketler ona göre sekilleniyor.Bunu planlı olarak yapmak seni çok yorar ayarını tutturamazsin samimi olman gereken yerde programlı gibi kaskati kalirsin buyuzden yapay olma yorulursun.İnsanin kendisine saygısı 10 sa diğerleri 10 duyuyor 5 Se 5 bunun kaçarı yok.Kendisine gerçekten saygı duyan seven bi insana kimse saygısız davranamaz yapamaz bu bilincaltindan yönetilir.Buyuzden insanların sana vermek istediklerini önce sen kendine duy bu yönde kendine yatırımlar yap.(bence ruhsal yönden yap yatırımını gerçekten insanlara haksızlık yapmadigina vs.inan gerçekten iyi insan ol ozaman kendine çok saygı duyuyosun.dis gorunusune yatırım yaparakta saygi uyandirabilirsin ama bu çok kısa vadeli olur.)kendine inancın tam olsun.Sınır çizmeye gelince sınır çizmek agzina geleni söylemek insanları kırmak kaşların havada gezmek demek değil.Sen yine böyle naif kal insanlarla korkmadan güzel diyaloglar kur samimi ol vıcık vıcık değil.ve olurda biri seni kıracak bisey söyledi hafiften içine dert olacağını hissettin amaan boşver deme bilki akşam keske şunu deseydim diyeceksin.sakince,gecmisten kalan öfkelerini o insana yansitmadan,gayet normal bi şekilde ne demek istedin anlayamadim,bana bu şekilde davranmana göz yumamam ve bu sözün beni gerçekten çok üzdü yanlış anlamış olabilir miyim veya yapmak istemedigin biseyde sizi kırmak istemem ama ben bunu yapmayacagim kusura bakmayın demen yeterli.Panikle ya hirlayip gurluyoruz ya susup içimize atıyoruz.karsimizdakide bi insan uzaydan gelen farklı varlıklara davranma kılavuzu hazırlamaya hic gerek yok.Sen kendine ve insanlara saygili davrandigin surece kimse sana kaba olamaz olmak içlerinden gelmez.bence doğal ol kendinede bi maske taşıma eziyeti etme.Bu konuda bende coook zorlanmış biri olarak yazıyorum es gecemedim emin ol kararlı olursan çok güzel basariyosun.insanlar senden korkarak değil severek seviyeli davranıyorlar.
Ilk intibada soguk ve mesafeliyim. Sonra arkadaş edinmeye, yalnız takilmamaya çalışırken sınırımı cizemiyorum ne yazık ki. Hep yalnız mı takilicaz böyle de. Is ortami mesela yemege beraber gidelim teklifine ne demeli ya da hep yalnız mi yemege gitmeli? Esli arkadaş ortamları mesela nasıl davranmalı?İnsanlarla hem samimi hem sıcak olup da karşı tarafın haddini aşan bir cümle kullanması engellemek diye bir şeye henüz rastlamadım. Ne kadar güler yüzlü, naif olursan o kadar tepene çıkıyorlar, en iyisi soğuk ve mesafeli ol ki karşı taraf seninle ilgili bir cümle kullanırken biraz düşünsün.
Biraz taktik verir misiniz? Mesela bikac bayanla oturdugunuz toplumda tavrınız ne oluyor?Beni yazma zahmetinden kurtardiniz. Benmle samimi olan herkes ilk gordgmzde burnun havada bi tipe benziyordun der hep. Kesinlikle bu bir karakter. Cok mutluyum. Kiziyorum bazen kendime cok mesafeliyim ilk iliskilerde. Ama ne kmseyle kus um. Ne kimseyle vicik vicik. Yapi bu. Yeri gelmisken yeni ortamlarda susmadan durmadan kendini anlatanlar, bagira bagira baskin tonda tanimadigi insanlarla paylasimda bulunanlar, yeni tanistigi insanlarin ebesine kadar soru soranlar, veee sevgi pitircigi gibi yeni ortaminda dolasanlar.... COOOK iticisiniz... Bizim burun havalarda da sizin hersey yerlerde be ya![]()
Merhamet gorduklerinizle sinirlarinizi nasil belirliyosunuz hadlerini astiklari olmuyor mu hic?bir yengeç burcu olarak en ıyı bunu ben ayarlayabılıyorum dıyebilirim,çok şükür hiç yanılmadım,işin sırrı karşı tarafın gözlerinde ,bana göre kişilikler gözlere yansıyor ,herkese karşı buzdolabı gıbı olurum ancak ben ıstersem yaklasırım bazıları çok yalaka yapmacık oluyor onları falan atarım olmasada olur onlar ,daha çok gözünde merhamet gördüklerim var onlara yaklaşırım ,çevrem azdır ama özdür ,
borç para falan vermem ,sırrımı paylaşmam bu ikisi zor durumda bırakır haddini aşan olmadı,şöyle zamanla insan değişir derler ya o merhametli insanların bazılarıda değişebiliyodu ozaman samımıyetı dırek kesıyorum kapıya gelse açmam,mesajlarına telefonuna cevap vermem gerekli dahi olsa muhattap olmam kendısıde anlar zaten öylelık ondan kurtulurumMerhamet gorduklerinizle sinirlarinizi nasil belirliyosunuz hadlerini astiklari olmuyor mu hic?