Bana yardım edin arkadaşlar

esragur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
7
1
Merhaba öncelikle bundan 2yıl önce kendi isteğimle kapandım. Erkek arkadaşım manevi olarak çok güçlü biriydi namaza başladm ve kapanmak istedim oda bu isteğime çok şaşırdı yapabilceksen yapmanı çok isterim diyerek beni destekledi. Fakat şimdi sözlüm askere gidecek gelince nişan yapıcaz. Herkes düğünde nişanda kınada isteğim gibi açık olabilrsin diyo ben kesinlikle açık gelin olmak istiyorum aklımda karışıyor eskisi gibi isteğimde kalmadı özel günlerde günah yokmış gibi ttilde açılıp snra kapanacak biride değilim. İçimdende kapalı olmak gelmiyor bu özel zamnlarda ve aklım iyice karıştı. Sİzce ne yapmalıyım daha daha önemlisi siz hiç isteğinizi kaybeder gibi oldunuz mu ne yaptınız ? Düzgün ve gerçekten yardım amaçlı cevaplar bekliyorum teşekkürler..

ben açıksam düğünde de açık olurdum
kapalıysam düğünde de kapalı
özel gün için açmak ne kadar saçma
düşünsenize siz ne için kapanıyorsunzu inancınız için
e o zaman o gün niye nasıl açabilyorsunuz?

kendi açımdan bakıyorum ben açık bir insanım alkol kullanmam
sadece düğünde alkol alınacak deseler
eğlencem ne var bir gün deyip alkol asla ve asla almam
anlatabilmişimdir umarım?

çok yakın türbanlı bir arkadaşımın tatilde bikinisiyle salındığını biliyorum. Bana ilginç geliyor. Yani dürüst olayım ikiyüzlülük bence. Tabi Herşey Allahla kul arasındadır. Vicdan muhasebesi size kalmış

Cnm bnde kapali bi bayanim sahzen bnm fikrim kapali olup dugunde acilanlar bana cok abest geliyo tamm bi gunun var isteyebilirsin ama suan o kadar guzel tesetturlu gelinlikler var ki kugu gibi duruyosun icinde acik gelinliklarden daha guzel duruyo bnce ben kina gecemde erkk olmadigi icin acilmistim dugunde kapaliydim sende oyle yapabilirsin cnm

NEreye yazacağimi bilmediğim için burada paylaştım canım. Ama aklım çok karışık erkek arkadaşım bu konuda aklın karıştıysa sevabını kapatıyorsun bir şekilde düşünmek yerine açıl ozaman diyo ama ne düşüneeğimi bilmiyorum çokta seviyorum tesettürü ama aklım karışık.

Bende sizin gibi düşünüyorum kızlar ama isteğimde yavaş yavaş azalıyor gibi hayalini kurduğum gelinlik modelleri saçlar hep başka yani

Kınada sadece bayanlar varken açık olsanız olmaz mı? Hem hevesinizi de almış olursunuz. Eğer açık olmak şu an için gelip geçici bir hevesse tabii.

Sizce açılsam bunun vebali çok mu ağır olur. KOrkuyorum açıkçası siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız isteğim azaldı sizce açılmam mı lazım

Merhaba öncelikle bundan 2yıl önce kendi isteğimle kapandım. Erkek arkadaşım manevi olarak çok güçlü biriydi namaza başladm ve kapanmak istedim oda bu isteğime çok şaşırdı yapabilceksen yapmanı çok isterim diyerek beni destekledi. Fakat şimdi sözlüm askere gidecek gelince nişan yapıcaz. Herkes düğünde nişanda kınada isteğim gibi açık olabilrsin diyo ben kesinlikle açık gelin olmak istiyorum aklımda karışıyor eskisi gibi isteğimde kalmadı özel günlerde günah yokmış gibi ttilde açılıp snra kapanacak biride değilim. İçimdende kapalı olmak gelmiyor bu özel zamnlarda ve aklım iyice karıştı. Sİzce ne yapmalıyım daha daha önemlisi siz hiç isteğinizi kaybeder gibi oldunuz mu ne yaptınız ? Düzgün ve gerçekten yardım amaçlı cevaplar bekliyorum teşekkürler..
birincisi konu dinle alakali degil ben bunu anlamiyorum. Herkes biseyleri dert ediyor siz de bunu dert etmissiniz. Dini bir kaideyi degil ruh halinizi yada ruh halimizi sorgulayip sormussunuz. Dini icerik yasak diyip kapatilmasini anlamiyorum ben bir turlu.
ikincisi canim bu donemler cok normal. cunku sen kendince dogru birsey yaptin. Ee bu durumda seytan bos duracak mi. Seytanin gorevi insanlari iyiden guzellikten cevirmek degil mi? Haliyle biraktirmak icin cabalayacak. Bunu gelip basini acarak yapmayacak tabi ki. Sana vesvese verecek
cirkin oldun yakismadi
insanlar simdi kimbilir ne der
eee basortuye uygun kiyafetin de yok takmasan mi
canim ozel gunun bir kere olacak sonra yine kapatirsin
vs vs vs
bir kere taviz verirsen gerisi gelir.
benim basortu konusunda degil de namaz konusunda cok oluyorbu ruhsal durumum. Simdi kilma yarin kilarain yarin baslarsin filan filan
En iyisi neden kapandigini dusunup o duygulari hatirlaman gerekiyor bence

Hep hayalini kurduğunuz tipte bir gelinlik giymek istiyorsanız, giyin gitsin.
Aklınızda kalmasın.
Din işlerinden pek anlamam ama başı açık şekilde evlenmek, kalp kirmaktan, giybet yapmaktan, yalan dolanla iş yapıp insanları somurmekten daha beter bir günah değildir, sanıyorum.
Akıl karışıklığı çok normal.
Hangisi heves, hangisi sizi mutlu ediyor, ne yapsanız iyi olur vs. anlamak için denemek, görmek lazım.

birincisi konu dinle alakali degil ben bunu anlamiyorum. Herkes biseyleri dert ediyor siz de bunu dert etmissiniz. Dini bir kaideyi degil ruh halinizi yada ruh halimizi sorgulayip sormussunuz. Dini icerik yasak diyip kapatilmasini anlamiyorum ben bir turlu.
ikincisi canim bu donemler cok normal. cunku sen kendince dogru birsey yaptin. Ee bu durumda seytan bos duracak mi. Seytanin gorevi insanlari iyiden guzellikten cevirmek degil mi? Haliyle biraktirmak icin cabalayacak. Bunu gelip basini acarak yapmayacak tabi ki. Sana vesvese verecek
cirkin oldun yakismadi
insanlar simdi kimbilir ne der
eee basortuye uygun kiyafetin de yok takmasan mi
canim ozel gunun bir kere olacak sonra yine kapatirsin
vs vs vs
bir kere taviz verirsen gerisi gelir.
benim basortu konusunda degil de namaz konusunda cok oluyorbu ruhsal durumum. Simdi kilma yarin kilarain yarin baslarsin filan filan
En iyisi neden kapandigini dusunup o duygulari hatirlaman gerekiyor bence
bunu görmemişim. bakın kapanmak dini bir olgu değilmidir. konunun ana teması kapanmak değilmi.
dert olabilir ama derdi dinle alakalı. ve yorumlarda ona göre yapılmakta. buna izin vermek dini bütün konulara izin vermek demek.

X