bana yardım edın lutfen

DERILSU

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
20
0
36
İzmir
Merhaba arkadaşlar ben 34 haftalık hamileyim dün doktor kontrolum vardı ve bebeğim kilo almamış 1 955 gr olmuş 2 kiloyu gecmesı gerekmış ve suyu azmış dünden beri cok üzgünüm sizce neler yapmam gerekki kilosuda suyuda cogalsın bır caresi varmı bilen varsa lütfen yardımcı olsun bana cok üzgünüm :a015::a015::a015:

canım geçmiş olsun, doktorun en doğrusunu söyler sana ama sola yatarak istirahat etmek bebeğe kan akışını en iyi sağlayan duruş, böyle uzan bundan sonra, neden beslenememiş söylemedi m i?

ben de muz ve pekmezin bebeğe kilo yaptığını duymuştum dene istersen
arkadaşında dediği gibi hep sola dönüp yat
geçmiş olsun

doktorunuz yemek konusunda birşeyler söylemiştir mutlaka.suyu çok içmeniz gerekiyo heleki bu sıcaklarda su kaybı daha çok oluyor.pekmezli tahin ye demişti doktorum bana

saolun arkadaslar valla bu zaman kadar hersey cok ıyı gıdıyodu ıste dun kontrolde bunları soyleyınce cok uzuldum bol sebze meyve ye ve bol su ıc dedı ama ya erken dogum falan olursa yada ona bırsey olursa cok korkuyorum yeme konusunda falan daha neler onerırsınız

semizotu, somon balığı, haftada 2 kez kırmızı et ,süt muz, her sabah aç karnına pekmez ye (yiyebilirsen keçiboynuzu pekmezi) ceviz, fıstık, barbunya, taze fasülye
aklıma bunlar geldi

protein ve sebze meyve ağırlıklı beslenip bolca süt için, bebişlerin kilolanma döneminde en çok ihtiyaç bunlara oluyor, karbonhidrat az diğerleri özellikle kalsiyum bol....ve dediğm gibi sola yatmak kanı en iyi şekilde bebeğe ilettiğinden besin alımında artış sağlanıyor.... dilerim minişiniz kilosuna kavuşur

ikinizede cok tesekkur ederım Allah razı olsun sızden ve bunları ınanın yapıcam aslında cok dıkkat edıyodum ama suara cok sıcaklarda ne yemek nede su ıcesım gelıyo hareketlerım kısıklasmaya basladı galıba o sırada bebegımı ıhmal etmısım 19 agustosta kontorulum var tekrar ıns o zaman kadar bunlarıda yaparsam ıyı haber alırım

pekmez ye bol bol banada bebeğin kilosu az gelmişti 3 hafta kendime çok iyi baktım oğlum 800 gram almıştı bolbol pekmez ve yeşillik ye çok faydası oluyor

benim dr um en az sabah akşam 1 er bardak süt içmelisin demişti öğğ gelmişti sütten bi de suyu az tüketirsen kasılma fazla olur

bol su iç sabah akşam içbıldıgın kadar sut ıc benımde aynı problemım vardı kılosu cok azdı bebegımın nerdeyse gunde 1 lıtre sut ıcmeye başladım ve tavuk etı dırek kılo aldırıyor bebege ben bunu 1 hafta yaptım sut ve tavuk etı bebegım okadar guzel toparladıkı bende sasırdım dene derım uzulme sakın duzelır inşallah

bol su içmeye basladım zaten sabah aksam içiyodum süt sımdı 3 defa ıcmeye basladım ya bıde şu pekmezi ilk doktoruma gıderken sordum keçi boynuzu pekmezi içsem işe yararmı dıye adam kızdı hatta glikoz yukluymus onda ama benım kanda demır oranım cok dusuktu ıctım ve cok ıse yaradı bebektede ıse yarar yanı demı?

aklıma gelmişken mercimek ye özellikle yeşil mercimek

evet canım yesıl mercımek kırmızı et yerıne gececek sekılde ıse yarıyomus onuda elımden geldıgı kadar yıyıyorum şu pekmezi alıp denicem 12 gunum var bebişimi toparlamam gerek ki:Saruboceq: dr gıdınce ıyı haberler alayım

arkadaslar diğer gebelikle ilgili bölüm var ya op dr bora bey var onada yazmıstım cevap yazmıs 34 haftalıksa en kotu ıhtımalle alınır demış ama erken degılmı daha ya allahım sen yardım etsenağlama

öncelikle geçmiş olsun bebeğin suyunun azalması su içmemeye ve düzenli beslenmemeye bağlıymış yani bebek senden beslenmezse idrarını yapamıyomuş suyuda tüketip üretecemediği için su azalıyo geçen doktorum dedi bebeğin suyu azalırsa içtiğin su miktarın ı arttırman ilk aşamada yeterliymiş yani içebildiğin kadar (5lt falan) içersen seruma gerek kalmadan çözersin çünkü doktorun devam edere sudaki düşme seruma bağlayabilir doğumun başlamaması için bebeğin kilo almasına gelince yemeklerden sonra ve süt içince sola yatarak dinlen canım inşallah kısa sürede iyileşirsini,z

arkadaslar diğer gebelikle ilgili bölüm var ya op dr bora bey var onada yazmıstım cevap yazmıs 34 haftalıksa en kotu ıhtımalle alınır demış ama erken degılmı daha ya allahım sen yardım etsenağlama

36. Haftadan önce doğan bebekelr kuvezze alınıyo 2 hafta en azzından kendine dikkat edersen bebeğin kuvezde kalma ihtimali % 3 diyorlar

bebeğn kilosu çokta az değil benim kızım son ayında çok kilo almıştı geceleri soğuk süt iç meyvayı bol ye sol yanına yat ve suyun çoğalması için bol su iç bişey olmaz allahın iznyle

canım bebişin suyu içinde hergün mutlaka birtane soda iççç.benim bebeğimin suyu o kadar azdıkiii.drum bana belli etmedi ama hiç ümitli değilmiş suyu normale döndüğünde(hergün soda içtim) dr şaşırdı maşşallah bu bebeğe kendini çok güzel toparladı dedi ve her kontrolde şaşırıyor adamm.sende ihmal etme

Back
X