Bana yardımcı olun , lütfen.

ozNuur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2018
74
146
8
31
Merhabalar ben iibf mezunuyum.Mezun olalı iki sene oldu , hala işsizim.İlk sene memleketime döndüm.Memleketim küçük bir yer , iş bulamadım malesef.İkinci sene Ankaraya geldim kpss hazırlandım , aldığım puan atanmaya yetmez.Şimdi kendime bir rota çizmeye çalışıyorum.İş arıyorum ama yok gerçekten.Artık yoruldum.Siz ilk işinizi nasıl buldunuz? Gerçekten deneyimsiz eleman kimse istemiyor gibi.Bana bir kardeşiniz/akranınız/ablanız olarak tavsiyede bulunun lütfen.İngilizcem başlangıç seviyesi malesef.Eğer Ankarada uygun fiyatlı dil kursu biliyorsanız onu da önerebilirsiniz bu arada.Bir de son olarak ön muhasebe kursuna gitmeyi düşünüyorum.Sizce işe yarar mı?Çok fazla ön muhasebe ilanı görüyorum.Karışık anlattım ama kısaca ilk işinizi nasıl buldunuz , dil kursu mu muhasebe kursu mu?

işkur ile görüşebilirsiniz aslında. meslek kursları vs oluyor.

Öncelikle ülke ekonomisi vs derken işsizlik oranı gerçekten yüksek . Ne iş yapmak istiyorsun , önce buna karar ver. Muhasebe kursuna gitmek yerine ( bu işi yapsan bile herkes deneyim isteyecek) dil kursuna gitmelisin ki her alanda lazım oluyor .

Ben çevremdeki insanlar sayesinde buldum. Sizde çevre edinmeye başlayın sonra her ortamda iş aradığınızı belirtin mutlaka birisi birisini tanıyıp yardımcı olur.

Sizce dil bilen iibf mezununun daha mı çok şansı olur?

İşsizlik %11'lerden %20'lere yükselmiş, hızla kapanan firmalar var kapanmayanlar da küçülme yolunda. Nüfus desen sürekli artıyor, bir de misafirlerimiz de artık işlerimizi elimizden alıyor.
Böyle bir ortamda üzgünüm ama tek önerebileceğim bir yerden tanıdık vasıtası ile iş bulmanız. İş bulduktan sonra da dil kursuna gidersiniz. İşe başlamadan önce ingilizceniz advanced olsa bile iş aradığınız alanda size çok fazla fayda sağlamayacaktır.

Keşke tanıdığı olan şanslılardan olsaydım.Malesef çevrem yok Ankarada.

Keşke tanıdığı olan şanslılardan olsaydım.Malesef çevrem yok Ankarada.

O zaman çevresi olan birileri ile tanışın. Üzgünüm ama gerçek bu ne yazık ki.
Ben 10 sene oldu mezun olalı, ilk iş görüşmesi yaptığım yabancı bir firmadan kabul aldım. Çok profesyonel bir işe alım süreciydi, torpilim yoktu, ama yapılan çoklu mülakatlarda kişisel özelliklerim işe uygun görüldüğünden işe alındım. O zamanlar torpil gerekmiyordu.
Bugün açılan ilanların bir kısmı yalandan açılıyor. Firmalar hayatta kaldıklarını göstermek ya da piyasadan data toplamak için vb sebeplerden eleman ilanı veriyor. Diğerleri de zaten ilanı açmadan işe alacağı kişiyi belirlemiş oluyor, formalite olarak ilan açıyor.

Haklısınız birkaç kez başıma geldi bu durum.

Bende İİBF mezunuyum kpssden yuksek puan almama ragmen yetmedi yıllarca mulakatlara hazırlandım.En son mali musavirlik denemeliyim dedim.Mali musavirligi denemelisin.

Bende İİBF mezunuyum kpssden yuksek puan almama ragmen yetmedi yıllarca mulakatlara hazırlandım.En son mali musavirlik denemeliyim dedim.Mali musavirligi denemelisin.
Öylemi diyorsunuz?Çok bilgim yok süreç nasıl işliyor mali müşavirlikte?

dil daima sizi bir adım öteye atar. yapabilirseniz eş zamanlı kurs alın hem muhasebe hem dil.
ankara da tavsiye edebileceğim kurs var ancak fiyatlarını bilmiyorum isterseniz özelden yazarım. bana çok faydası oldu.
özel sektörde en dipten başlarsınız iş beğenmemezlik yapmayın çünkü bu normal. özel bankalara cv bırakabilirsiniz. inşallah bir kaç yıllık deneyimden sonra da daha iyi noktalara gelirsiniz.
işsizlik zordur bilirim. Allah hayrlı kapılar açsın.

Çok teşekkür ederim.Hangi dil kursuna gittiğinizi özelden yazarsanız gidip fiyat bilgisi alabilirim.

Öylemi diyorsunuz?Çok bilgim yok süreç nasıl işliyor mali müşavirlikte?
Yılda 4 kere sınaw oluyor.Saglam bir temeliniz var ise bi kitap seti ile bile hazirlanip kazanirsnz.staj baslatma sınavı icin 1100 lira civari gidio.9kere girme hakkın var.kazanırsan 3 yıl staj yapıosn tabi maaslı olarak mali musavir ofisinde.Öyle yani canm cok detay var sen bi arastır.Ama inanılmaz şeyler ogreniosn ve kendini gelistiriosn.Ünide ögretilenler bi hic benceHem aylik getirisi yuksek hem kariyer olarak cok iyi bir meslek.Uniye ilk basladgmda asla mali musavir olmam diodum.Cok yanlis yapmsm.ilk bastan bu meslegi dusunmeliymisim diorm ben.

Teşekkür ederim , zaten üniversite eğitiminin en azından iibf eğitiminin bir işe yaradığını düşünmüyorum.Araştırıcam mutlaka.

Teşekkür ederim , zaten üniversite eğitiminin en azından iibf eğitiminin bir işe yaradığını düşünmüyorum.Araştırıcam mutlaka.
Ben iyi bir üniversitede İİBF eğitimi aldım.Ona ragmen uygulama ile teori arasında cok fark oldugunu anladm.Basarılar diliyorum size❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…