• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana yardımcı olursanız sevinirim

saripapatya77

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
19
2
286
İstanbul
Herkese merhaba 3 yıllık evli ve 1 annesiyim.Eşimin evliliğimizden bu yana doğru dürüst çalışmaması sorumsuz olmasından dolayı boşanmak istiyorum.Çocuk olduğundan dolayı defalarca kendisine katlandım,sabrettim ama maalesef kendisi hiç değişmedi.2 aydır çocuğumla beraber ailemin yanında kalmaktayım.Kendisi bu süre zarfında bile çocuğunu ne aradı ne sordu.Bir işte çalışmadığım daha doğrusu bir mesleğim olmadığı için boşanma davası açamıyorum.(Avukat,mahkeme vs. masrafları açısından) Ailemin maddi durumu fena değil ama bu konuda bana destek çıkmıyorlar.Karşı tarafın dava açmasını bekle diyorlar ama onlarda pintiliklerinden 10 senede geçse böyle bir şeye başvurmazlar.Hem benim başvurmam gerekmez mi? Sonuçta şikayetçi olan benim (eşimin çalışmaması,tembelliği) Ayrıca eşimin ilk olarak benden boşanmayacağını söylemesi daha sonra davayı niye açmıyorsun diye sorması onun bu kararsızlığının beni düşündürmesi...Lütfen bana yardımcı olun! Ne yapmam gerekir? Bir an önce bu adamdan ayrılmak istiyorum.Avukat tutmadan boşanabilirmiyim? Çocuk için nafaka talebinde bulunmak istiyorum.Eşim çalışmadığı için nafaka talebim kabul edilirmi? Eşim boşanmak istemezse ne yapmalıyım?Ona güvenmiyorum bir dediği ertesi günkü dediğini tutmuyor.Ne yapacağımı bilmiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum

Boşanmak için avukat tutmanız gerekmiyor..
Taleplerinizin bulunduğu dilekçenizi hazırlayın,adliyeye başvurun..:delphin:
Pul,harç vs. 40ytl kadar masrafı oluyor sadece..
Hakkınızda hayırlı olsun inşallah:teselli:

adliyeye gittiğinizde avukatlar barosu size ücretsiz avukat tahsiz edecektir ve çok geçmiş olsun bir adam 7 sinde neyse 70 indede odur bir an önce kurtul çocuk için de olsa çekilmez çocukta yıpranır zaten böyle bir aile ortamında elde yok avuçta yok

avukat tutmanıza gerek yok ama illa avukat istiyorsanız ücretsiz avukat için baoya başvuru yapın..ama bunun için muhtardan fakirlik belgesi almanız lazım..öteki belgeleride bulunduğunuz ilin barosundan öğrenin..

İçerik nedeniyle”HUKUK KÖŞESİ “bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da bilgisine

Back
X