Bende öyleydim ama doğru beslenmediğim için acıkıyordum,bunu karatay tarzı yani iki öğün beslenmeye geçince anladım ki insülin direnci için en doğru beslenme bu bence.
Sabah 6da uyanıyorum. Sade Türk kahvesi ile güne başliyorum. Yürüyüş öncesi kahve enerji veriyor ve bu beslenme şeklinde serbest zaten. Filtre kahvede içilebilir sütsüz şekersiz.
8-9 gibi kızımı kreşe bırakıp 4km yürüyorum. Eve geldikten 1 yada 1.5 saat sonra kahvaltı yapıyorum (spordan hemen sonra yemek yenmemeli,aynı şekilde yemekten hemen sonra spor yapılmamalı.1,1.5 saat ara olmalı,kendimi ona göre ayarlıyorum)
Kahvaltıyı yapmam 11i buldu benim.
Ne yenebilir,
2 yumurta(haşlama,tereyağı ile tavada çırpılmış,menemen,omlet ne şekikde seviyorsan,ben bu ara yiyemiyorum),10 tane kadar zeytin,mevsime uygun sebzeler (ben domates salatalık yedim sabah) istediğin kadar beyaz peynir,yöresel peynirler yada eski kaşar ekleyebilirsin tabağına,üzerine sızma zeytinyağı ve pul biber ekip salata gibi yiyorum.Ekmek yemiyoruz ben çiģ badem,fındık,fıstık yada ceviz yiyorum 1 çay bardağı kadar. Hangisi varsa evde. Bu karbonhidrat bunu atlamamak lazim ki tok kalalım.
11de yedim en az 5 saat birşey yememem lazim ki yağ yakan leptin hormonu calışsın. 4 saatin sonunda başlıyor çalışmaya. Arada acıkırsam ayran yada soda içebiliyorum.
Akşamda 6 gibi yerim. Sebze yemeģi olur,ızgara et,tavuk,balık olur ne istersem doyana kadar yiyorum ,sadece patates,pişmiş havuç,bezelye olmamalı. Yemeğin yanında 4 kaşık kadar bulgur pilavı yiyebilirim(haftada 1) bol salata zeytinyağlı,istediģim kadar yoğurt yiyebilirim yine. Pirinç,makarna,un yok tabi yemeklerde. Tok şekilde kalkıyorum masadan buda ikinci öğünüm. Sonrasında birşey yemiyorum. Acıkmıyorumda hiç.
Sormak istediğin birsey olursa yardımcı olurum yine. Umarım anlatabilmişimdir.