Bana yeni bir BEN lazım. .

Merhaba arkadaşlar,başlıktan da anlayacağınız üzere kendimi yenilemek istiyorum.Her anlamda..
Öncelikle fiziksel görünüşüm değişmek zorunda çünkü son zamanlarda çok kilo aldim:işsiz:Kilo alma nedenim (herkesin bir bahanesi vardir)sanırım depresyon.Bu yüzden psikolojimi de yenilemem lazım. Spora başlamayı,sigara zıkkımını bırakmayı ve pozitif düşünceyi geliştirmem lazım. Peki bütün bunları yapabilmek için ne lazım?Motivasyon ve irade!!Kaybettim lanet olsun..gören bilen varsa yerini bana getirsin ödül verecegim:eğlence:Bir kısır döngünün içindeyim. Stres ve üzüntü yüzünden kilo aldım kilo aldıkça strese girdim. Bir ara sigarayı bir sene kadar bırakmayı başarmış ve karşılığında temiz ciğerler ile birlikte 10 kilo kadar almayı becermistim.sonra kilo kaldı sigaraya yeniden başlandı ve daha çok kilo alındı. .
Kendimi hiccc sevmiyorum.Görüntümu de bu iradesiz halimi de..
Yazıklar olsun diyorum kendime.. kendime ettiğim küfürleri yazmıyorum hoş olmaz..tahmin edin artık. İki evlada sahip bir annenin çocuklarının geleceği açısından ilerde onları annesiz bırakmamak için sağlığına dikkat etmesi gerekmezmi?Ahhh benim değişmem lazım. Eski güçlü ve mutlu kadını yeniden canlandirmam lazım.
Benimle aynı durumda olan kimler var ve neler yapıyorsunuz?
Fikirlerinize ihtiyacım var..okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Valla öncelikle kendinizi çok sevin çünkü ben bu konuda, bahaneler ardına sığınmayan gayet farkındalıklı bir insan görüyorum.Kilolu insanların hep bir bahanesi vardır (pko,guatr,hormonlar vs) hiçbiri ben ağzımı tutamadım aldım demez bunu kabul etmez.Sürekli su içse yarıyor modundadırkar bu sebeplede kilo veremezler.Kabullenilmediği sürece verilmese de geri alınır zaten.Siz öyle değilsiniz..

Önce oturup düşünün neden kilo alıyorsunuz? Porsiyonlarınız mı büyük?tatlıyı yada hamurişini mi fazla kaçırıyorsunuz? Geç saatlerde mi yiyorsunuz? Hareketsizmisiniz? Fazla karbonhidrat ağırlıklı mı besleniyorsunuz? Önce sorun olan etmenleri bulun..daha sonrasında çözümlere odaklanalım :)

Valla öncelikle kendinizi çok sevin çünkü ben bu konuda, bahaneler ardına sığınmayan gayet farkındalıklı bir insan görüyorum.Kilolu insanların hep bir bahanesi vardır (pko,guatr,hormonlar vs) hiçbiri ben ağzımı tutamadım aldım demez bunu kabul etmez.Sürekli su içse yarıyor modundadırkar bu sebeplede kilo veremezler.Kabullenilmediği sürece verilmese de geri alınır zaten.Siz öyle değilsiniz..

Önce oturup düşünün neden kilo alıyorsunuz? Porsiyonlarınız mı büyük?tatlıyı yada hamurişini mi fazla kaçırıyorsunuz? Geç saatlerde mi yiyorsunuz? Hareketsizmisiniz? Fazla karbonhidrat ağırlıklı mı besleniyorsunuz? Önce sorun olan etmenleri bulun..daha sonrasında çözümlere odaklanalım :)
Teşekkür ederim..inşallah bu kez başarılı olacağım.
Ben ipin ucunu kaçırdıktan sonra galiba biraz şımardım. Açıkçası ne bulursam yiyorum.yani oyle aman bunu yemeyeyim bu çok kalorili filan demedim.)yani suç tamamıyla bende yiyeceklerde degil:-)
Bugünden itibaren artık bunu yapmayacağım kesin kararlıyım:-):rolleyes:

ayy bunu okumam çok iyi oldu. ben de kilo vermek istiyorum ama çok tembelim. spor yapmak istiyorum faaliyete geçemiyorum. diyet yapmak istiyorum ama şu zıkkım lanet iştahıma engel olamıyorum of :kızgın:

sürekli yemek yemeyi düşünüyorum. film izlemeye karar veriyoruz benim ilk iş abur cuburları çıkarmak oluyor. oturup sohbet edelim diyoruz ben direk mutfağa sütlü şekerli kahve yapmaya gidiyorum. kk ya gireyim diyorum önüme bi kase haşlanmış soslu mısır alıp geliyorum bilgisayara. ya hayatımın her alanında yemek var. ne yaparsam yapayım sanki yiyeceksiz içeceksiz yapamıyomuşum gibi hemen mutfağa koşuyorum :KK12:

daha biraz önce gecenin bu vaktinde kendime küfür ede ede hamburger hazırladım, sonra ''zıkkım ye huzur'' diye diye yedim onu. başka şeye üşenirim ama yemek hazırlamaya hiç üşenmem. ya aklıma çiğ köfte geliyor kalkıp gece çiğ köfte yoğuruyorum düşünün iştahımı :KK43:

benim için zayıflamada en önemli şey iştahımı kesmek. iştahım olmasa ben çok kolay veririm. ben de burayı takip edeceğim bakalım bana da fayda sağlar mı... bi de bu çayın satıldığı eczane aktar vs yerler var mı? internet dışında nasıl alabilirim?
Internet sitesinden ısmaarlaniyor ezanede yok birkac arktasts bunun satisini yapiyor onlar bna getiryor cok iyi gercekten cok yemekten seni geri koyuyor bu cok iyi al mutllaka:KK54:

saliha sen ne diyon benim arabeske, senin anne-çocuk ilişkisi konularındaki yorumlarını beğeniyorum genel olarak.
saol gohacigim
yorumlar adem güneşten geliyor
duyguda ozgur davranista disiplinli çocuklar icin Adem Gunes diyorum .:KK8:

ya hemen kavus yavruna eminim o da seni cok ozlemistir. kac yasindaydi yavrun o da onemli yas cok onemli
0-2yas hic saat bile ayrilmamak gerek
2-4yas da yine onem devam ediyo
4 yas sonrasi biraz daha rahatlik oluyor . cocuk anneden ayriliyo . zaten cocuk psikolojik olarak 4 yasinda dogarmis .

ne zaman gideceksin yanlarina?

Bende öyleyim kendi kendimin saçımı başımı yolasım gelir:kızgın:

ayy bunu okumam çok iyi oldu. ben de kilo vermek istiyorum ama çok tembelim. spor yapmak istiyorum faaliyete geçemiyorum. diyet yapmak istiyorum ama şu zıkkım lanet iştahıma engel olamıyorum of :kızgın:

sürekli yemek yemeyi düşünüyorum. film izlemeye karar veriyoruz benim ilk iş abur cuburları çıkarmak oluyor. oturup sohbet edelim diyoruz ben direk mutfağa sütlü şekerli kahve yapmaya gidiyorum. kk ya gireyim diyorum önüme bi kase haşlanmış soslu mısır alıp geliyorum bilgisayara. ya hayatımın her alanında yemek var. ne yaparsam yapayım sanki yiyeceksiz içeceksiz yapamıyomuşum gibi hemen mutfağa koşuyorum :KK12:

daha biraz önce gecenin bu vaktinde kendime küfür ede ede hamburger hazırladım, sonra ''zıkkım ye huzur'' diye diye yedim onu. başka şeye üşenirim ama yemek hazırlamaya hiç üşenmem. ya aklıma çiğ köfte geliyor kalkıp gece çiğ köfte yoğuruyorum düşünün iştahımı :KK43:

benim için zayıflamada en önemli şey iştahımı kesmek. iştahım olmasa ben çok kolay veririm. ben de burayı takip edeceğim bakalım bana da fayda sağlar mı... bi de bu çayın satıldığı eczane aktar vs yerler var mı? internet dışında nasıl alabilirim?

Bende varim napiyoruz :halay:

Gelin kizlar geliiiinnnn:KK50:

Cogaldikca destek de artiyor ne guzel:halay:
Hep birlikte inceliyoruz:spor:

saol gohacigim
yorumlar adem güneşten geliyor
duyguda ozgur davranista disiplinli çocuklar icin Adem Gunes diyorum .:KK8:

ya hemen kavus yavruna eminim o da seni cok ozlemistir. kac yasindaydi yavrun o da onemli yas cok onemli
0-2yas hic saat bile ayrilmamak gerek
2-4yas da yine onem devam ediyo
4 yas sonrasi biraz daha rahatlik oluyor . cocuk anneden ayriliyo . zaten cocuk psikolojik olarak 4 yasinda dogarmis .

ne zaman gideceksin yanlarina?

bugün iş çıkışı gidiyorum, uyumadan yetişirim muhtemelen.
benimki 3e yaklaştı.
babasının tatili var diye gönderdim ben de, birlikte zaman geçirsinler diye :)

Ama ben bu konudan bayağı çıkarım yapacaktım kendime, sadece zayıflatacakmısınız?bende yeni ben istiyorum ama kilo ideal napacağım şimdi?

Elma sirkesi zayıflatıyor şekerim. Her sabah bir bardak suya bir çay kaşığı sirke..
Tadını sevmiyorum ama olsun :eğlence:
Ay sorma ben salatalarda bile yemezdim sirkeyi ama burnumu tikayip shot yapiyorum:bicak:
Bi de ben 1 yemek kasigi koyuyorum, bi deee sabah ogle aksam 3 posta iciyorum:eek:

Ama ben bu konudan bayağı çıkarım yapacaktım kendime, sadece zayıflatacakmısınız?bende yeni ben istiyorum ama kilo ideal napacağım şimdi?
Yoo sadece kilo değil canım. Psikoji filanda..mesela stresten kurtulmanın yolları,pozitif düşünme,iyilik güzellik vs..her konuda gelişelim işte. .birbirimize fikir verelim.en rahatlatan müzik yada film yada kitap gibi fikirlerde cazip yani))

Back
X