Bana yeni bir BEN lazım. .

Teşekkür ederim..inşallah bu kez başarılı olacağım.
Ben ipin ucunu kaçırdıktan sonra galiba biraz şımardım. Açıkçası ne bulursam yiyorum.yani oyle aman bunu yemeyeyim bu çok kalorili filan demedim.)yani suç tamamıyla bende yiyeceklerde degil:-)
Bugünden itibaren artık bunu yapmayacağım kesin kararlıyım:-):rolleyes:

Bence bunu yemeyeyim çok kalorili olayını yapmayın çünkü biryerden sonra gerçekten patlıyor insan..en güzeli ortalama bir beslenme düzeni oturtmak..yani canınız istediğinde çok kalorili birşey yiyin ama ertesi günle ya da diğer öğünlerle ya da hareketinizle dengeleyin..
Kilo olayı aslında beynimizde biten bir durum..beyin resmen bizi kandırıyor..Bende 3 kilo falan vermek istiyorum o bile gözümde büyüyor aslında çok saçma değil mi? Gerçi ben zor veririm zor alırım..spor şart

Kızlar ben aslında çok aman aman yemek düşkünü değilim mesela şuan kahvaltı yapmadım hazırlayıp yemek ölüm gibi geliyor. Hazırlamak ayrı yemekten ayrı üşeniyorum Can'ımda istemiyor gel gelelim can sıkıntısından yiyorum midem ağrıyor yemeğince ama işte abur cubur falan istemesemde aklıma Düştümü kalkıp yiyorum. :KK12:
Martta 15 dün diyet, yürüyüş yaptım her yediğimi yazdım. Çok etkisi oldu sonra amaan dedim bıraktım.
69 la başlamıştım 67 ye düştüm diyetle sonra bıraktım şuan 69 um yani yesemde 69dan çıkmıyorum ama diyetle veriyorum. Bende saldım zaten bi basen derdi var naaapsam gitmiyor:bicak:
Bilmiyorum yanı aslında yürüyüş diyet yapınca daha pozitifim erken kalkıyorum daha enerjik oluyorum ama içimden gelmeyince kıçımı kaldıramıyorum işte.

Sizden özenip başlarmıyım bilmiyorum ama size bi kaç yaptığım şeyi yazıyım.
Sabahları kalktığımda 2bardak limonlu ılık su içiyordum. Kahvaltıda tuz yok, şeker yok(diyette bıraktım hala çayıma şeker atmıyorum) alıştım artık şekerli içemiyorum.
Ekmek her öğünde 1 dilim çok açsam 2 (ben ekmeği bi bırakır Ramazan'a kadar hiç Yemem çok bıraktım)
Gün boyu en az 2,5 lt su yeşil çay, çay, ayran onlar hariç. Akşam yemeğim en geç 7 de sonra açlıktan uyuyamayıp hiçbirşey yemiyordum. Gece yine 2 bardak limonlu su. Yani gün boyu içtiğim içicek 4 e yaklaşıyordu su ile birlikte. Hamur işi asla yemedim. Çikolata 1 parça o da 15 günde 2 kere anca.
Türk kahvesinin yanında hergün hurmayla bastırdım tatlı krizimi. Sarı, beyaz leblebiyi hiç eksik etmedim acayip tok tutuyor. Herşey yedim yağlı diye yemek ayırmadım ama mak. Pilav, hamur işi yemedim.
Sabah akşam 2 öğün yedim ara öğünlerde meyve, leblebi, yoğurt gibi atıştırdım. Hergün 1 saat yürüdüm yanında 70 squat yaptım.
Keşke yine başlasam ne kadar pozitiftim şimdi su içmeye üşeniyorum sizi okuyup inş motive olurum ya şu başımı vurun kk duvarlarınada bende sizle başliyim :(

Kendimize sürekli olarak şunu demeliyiz belkide;o vücudumdaki yağların her bir gr mi aslında vücudumda bir zehir gibi..beni yoruyor Hasta ediyor mutsuz ediyor.kurtulmak için çözüm var.eritip yok edeceğim. Sadece doymak için yiyeceğim.:kk77:
Sadece ihtiyacım olan kadarı girecek mideme..
Telkin veriyorum burda kendime..belki işe yarar:halay:

Sizden özenip başlarmıyım bilmiyorum ama size bi kaç yaptığım şeyi yazıyım.
Sabahları kalktığımda 2bardak limonlu ılık su içiyordum. Kahvaltıda tuz yok, şeker yok(diyette bıraktım hala çayıma şeker atmıyorum) alıştım artık şekerli içemiyorum.
Ekmek her öğünde 1 dilim çok açsam 2 (ben ekmeği bi bırakır Ramazan'a kadar hiç Yemem çok bıraktım)
Gün boyu en az 2,5 lt su yeşil çay, çay, ayran onlar hariç. Akşam yemeğim en geç 7 de sonra açlıktan uyuyamayıp hiçbirşey yemiyordum. Gece yine 2 bardak limonlu su. Yani gün boyu içtiğim içicek 4 e yaklaşıyordu su ile birlikte. Hamur işi asla yemedim. Çikolata 1 parça o da 15 günde 2 kere anca.
Türk kahvesinin yanında hergün hurmayla bastırdım tatlı krizimi. Sarı, beyaz leblebiyi hiç eksik etmedim acayip tok tutuyor. Herşey yedim yağlı diye yemek ayırmadım ama mak. Pilav, hamur işi yemedim.
Sabah akşam 2 öğün yedim ara öğünlerde meyve, leblebi, yoğurt gibi atıştırdım. Hergün 1 saat yürüdüm yanında 70 squat yaptım.
Keşke yine başlasam ne kadar pozitiftim şimdi su içmeye üşeniyorum sizi okuyup inş motive olurum ya şu başımı vurun kk duvarlarınada bende sizle başliyim :KK43:
Ay sen resmen harika bir diyet uyguliyormussun..nasıl yeniden baslamazsin?harika fikirler bunlar :KK37:bak bizimle başla yeniden..sağlık bu ihmale gelmez.gerçekten öyle düşün. Bu kilolar bizi sağlığımizdan ediyor.
Hadi baslamani kutlayalım. :KK50:

Bence bunu yemeyeyim çok kalorili olayını yapmayın çünkü biryerden sonra gerçekten patlıyor insan..en güzeli ortalama bir beslenme düzeni oturtmak..yani canınız istediğinde çok kalorili birşey yiyin ama ertesi günle ya da diğer öğünlerle ya da hareketinizle dengeleyin..
Kilo olayı aslında beynimizde biten bir durum..beyin resmen bizi kandırıyor..Bende 3 kilo falan vermek istiyorum o bile gözümde büyüyor aslında çok saçma değil mi? Gerçi ben zor veririm zor alırım..spor şart
İşte sorun da bu ya..irade olayı çok önemli. 3 kilo 5 kilo da eğer yoksa 30 kilo vermek kadar zor.
Spora başlayacağım yakında zaten.onsuz olmaz dediğin gibi..aslında sende sadece sporla verirsin 3 kiloyu ne olacak ki?

İşte sorun da bu ya..irade olayı çok önemli. 3 kilo 5 kilo da eğer yoksa 30 kilo vermek kadar zor.
Spora başlayacağım yakında zaten.onsuz olmaz dediğin gibi..aslında sende sadece sporla verirsin 3 kiloyu ne olacak ki?

Ya aslında inan aynı şey..başkası için 15 kilo vermek neyse o 3 kilo da benim gözümde öyle büyük..birde ideal kiloya ne kadar yakınsan o kadar zor veriliyor ya..aslında beslenme düzenini oturtup,hayal şeklimiz haline getirsek,düzenli sporla asla fazla kilo kalmaz..

Çok ünlü bir plastik cerrah birzamanlar bana günde yarım saat koş bakalım kilo diye birşey kalıyor mu demişti

Merhaba arkadaşlar,başlıktan da anlayacağınız üzere kendimi yenilemek istiyorum.Her anlamda..
Öncelikle fiziksel görünüşüm değişmek zorunda çünkü son zamanlarda çok kilo aldim:işsiz:Kilo alma nedenim (herkesin bir bahanesi vardir)sanırım depresyon.Bu yüzden psikolojimi de yenilemem lazım. Spora başlamayı,sigara zıkkımını bırakmayı ve pozitif düşünceyi geliştirmem lazım. Peki bütün bunları yapabilmek için ne lazım?Motivasyon ve irade!!Kaybettim lanet olsun..gören bilen varsa yerini bana getirsin ödül verecegim:eğlence:Bir kısır döngünün içindeyim. Stres ve üzüntü yüzünden kilo aldım kilo aldıkça strese girdim. Bir ara sigarayı bir sene kadar bırakmayı başarmış ve karşılığında temiz ciğerler ile birlikte 10 kilo kadar almayı becermistim.sonra kilo kaldı sigaraya yeniden başlandı ve daha çok kilo alındı. .
Kendimi hiccc sevmiyorum.Görüntümu de bu iradesiz halimi de..
Yazıklar olsun diyorum kendime.. kendime ettiğim küfürleri yazmıyorum hoş olmaz..tahmin edin artık. İki evlada sahip bir annenin çocuklarının geleceği açısından ilerde onları annesiz bırakmamak için sağlığına dikkat etmesi gerekmezmi?Ahhh benim değişmem lazım. Eski güçlü ve mutlu kadını yeniden canlandirmam lazım.
Benimle aynı durumda olan kimler var ve neler yapıyorsunuz?
Fikirlerinize ihtiyacım var..okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
Kendini o kadar iyi anlatmışsınki bir çırpıda okudum yazdıklarını. Kendin zaten durumu çözmüşsün önce fiziksel değişim şart. Bu insanın kendi için yapacağı en iyi şey ardından zaten herşey geliyor. Fiziksel değişimden kastım kuaföre gidip saç boyamak değil. Bana göre bu bataklık alana bina dikmek gibi birşey. Önce seni rahatsız eden kilolarını ver ardından tatil planı yap kendine bu insanın kilo vermesi için inanılmaz bir motive kaynağı. Ara sıra arkadaşlarınla dışarı çık buda altı çizilesi önemli bir konudur bu sıkıntılı zamanlarda.

Kilomu takıntı yaptığım şu günlerde çok iyi geldi bu konu =))
İki gündür iş yerindeki arkadaşlarla düzgün yemeye çalışıyoruz, kendimize liste bile yaptık, umarım faydası olur =)))

1 – Sabah Kahvaltısı :

Çavdar ya da tam tahıllı ekmekle sandviç, ortalama 4 dilim ekmeğe tekamül eder

Peynir, zeytin, yumurta, şekersiz çay, haftada bir gün tahin – pekmez (domates-salatalık-yeşillik serbest)

(Yumurta her sabah yenmez ama en az haftada üç sabah yemek lazım çünkü çok önemli bir protein kaynağı)

Kuvvetli kahvaltı metabolizmayı çalıştırmak için şart

2 – Ara öğün :

10 tane badem ya da 4 tane ceviz bunlar olmazsa 1 kutu küçük ayran ve iki tane altın başak

3 – Öğlen yemeği :

Çok planlama şansımız yok, şirkette çıkan yemeklerden makarna,pilav,kızartma ve tatlılara dokunmuyoruz, ekmek yemiyoruz, ana yemeklerden bir tabak ve cacık ya da salata

4 – Ara öğün :

1 Çeşit meyve ya da bir kutu Activia yoğurt

Açlık hissi çoksa 3 tane grissini ile bir parça peynir yenebilir

5 – Akşam :

1 Kase çorba (bunu asla atlamayacağız)

1 tabak sebze yemeği (Porsiyon hesabı ; 1 porsiyon ortalama 10 yemek kaşığı)

İş yerinde öğlen et türü bir şey çıkmadıysa 4 köfte ya da bir parça haşlanmış tavuk yenebilir, bir tane haşlanmış patatesle birlikte

Salata (sos ve lezzetlendirmeyi arttırmadan)

6 – Ara öğün :

Saat 22:30 civarı 1 bardak süt ya da 1/2 kase yoğurt

Günde 2,5 litre su içmeye gayret edeceğiz, en az 1 fincan yeşil çay içeceğiz

Elma sirkesi zayıflatıyor şekerim. Her sabah bir bardak suya bir çay kaşığı sirke..
Tadını sevmiyorum ama olsun :eğlence:
Hemen araya giriyorum burada :KK66: Bal katın içine kızlar mutlaka. Hem ancak bal ile zayıflamaya etkiliymiş (kardeşimin diyetisyeni öyle demişti) hem de sade haliyle mideye çok zarar. Ben mideden büyük sıkıntı atlattım, hiç içemem zaten böyle şeyler ama mide bir hasar aldı mı onarımı çok meşakatli, uyarmadan edemedim. Aman dikkat edin.
Mayflowercım sen de sigara içicisisin mide sorunlarına yatkın oluyor sigara kullananlar. Miden sağlam değilse balla da olsa içme derim. Sağlamsa da balla, tadı da daha güzel olur :KK66:

O kadar çok uyuzum ki bu ara!yani böyle bir heves yok içimde,herhangi bir sorun yok ama sanırım bebiş de yordu beni!parmak şıklatsamda değişsem bütünüyle keşke!
Bebis kucuk mu? Ne kadarlik? Bi yerden basla sen de katil aramiza.

Geldim :işsiz:
Ya ben psikolojik olarak hazır değilim uygulamaya geçsem sorun yok ama sırf kendime gıcıklığıma yer gibiyim :KK12: Can'ım istemesede illa yicem:110:
Dün 3 paket cips bitirdim burayı okurken:bicak:
Tanesi 25 krş olanlardan yani.
Aslında çok iradeliyim 15 günde 2 kilo vermiştim mart ayında sonra bıraktım.
Bilmiyorum yani öyle abartı kilomda yok boyum uzun ama normale göre 4-5 kilo fazla
Takip edicem sizi bakalım ins motive olurum.
Ben uygulamasamda bi kaç önerim olur size
Sen bize oneride bulunursun, biz de o fazlaliklardan kurtulman icin sana destek oluruz:KK66:
:skandal::skandal:
Oooooo cok iciyorsun
Midene zarar verebilir
Sabahlari bir kasik suda cozup icsen yeter bence :KK57:
Daha once de bu olcude yapmistim hem ise yaradi hem de olumsuz bi etkisi olmamisti ama bilemedim kio_O
İki gündür iş yerindeki arkadaşlarla düzgün yemeye çalışıyoruz, kendimize liste bile yaptık, umarım faydası olur =)))

1 – Sabah Kahvaltısı :

Peynir, zeytin, yumurta, şekersiz çay, haftada bir gün tahin – pekmez (domates-salatalık-yeşillik serbest)

(Yumurta her sabah yenmez ama en az haftada üç sabah yemek lazım çünkü çok önemli bir protein kaynağı)

2 – Ara öğün :

10 tane badem ya da 4 tane ceviz bunlar olmazsa 1 kutu küçük ayran ve iki tane altın başak

3 – Öğlen yemeği :

Çok planlama şansımız yok, şirkette çıkan yemeklerden makarna,pilav,kızartma ve tatlılara dokunmuyoruz, ekmek yemiyoruz, ana yemeklerden bir tabak ve cacık ya da salata

4 – Ara öğün :

5 – Akşam :

İş yerinde öğlen et türü bir şey çıkmadıysa 4 köfte ya da bir parça haşlanmış tavuk yenebilir, bir tane haşlanmış patatesle birlikte

6 – Ara öğün :

Guzel menu tesekkur ederiz:KK68:
Ama 22.30 araogun icin gec degil mi sanki:KK20:
Beni de etiketler misiniz please motivasyonum -30larda....
Etiketledik gitti, gel gel. Yeni konu yok burdan devam ediyoruz:21:

Hemen araya giriyorum burada :KK66: Bal katın içine kızlar mutlaka. Hem ancak bal ile zayıflamaya etkiliymiş (kardeşimin diyetisyeni öyle demişti) hem de sade haliyle mideye çok zarar. Ben mideden büyük sıkıntı atlattım, hiç içemem zaten böyle şeyler ama mide bir hasar aldı mı onarımı çok meşakatli, uyarmadan edemedim. Aman dikkat edin.
Mayflowercım sen de sigara içicisisin mide sorunlarına yatkın oluyor sigara kullananlar. Miden sağlam değilse balla da olsa içme derim. Sağlamsa da balla, tadı da daha güzel olur :KK66:
Evt zaten balla yapiyorum ben de. Tesekkurler uyardigin icin:KK37:

1 – Sabah Kahvaltısı :

2 – Ara öğün :

3 – Öğlen yemeği :

4 – Ara öğün :

5 – Akşam :

6 – Ara öğün :

Bu güzel bir liste vallahi:-)favorilere ekliyorum)

Evet zeytincim haklısın. Ben sadece sabahları içiyordum ama Bal ile içilmesi gerektiğini bilmiyordum. Artık öyle yapacağım sağol tatlım :rapci:

Back
X