banada bi akıl verirmisiniz

cennettim

nazlım
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2013
313
58
123
İstanbul
arkadaşlar ben ailemin tek çocuğuyum.6 yıllık evliyim evlendikten sonra eşimin yaşadığı bu şehre geldim o burada doğup büyümüş ama memleketimiz aynı.sorunumuz eşimin doğru dürüst biriş bulamaması.evlendikten 1 sene sonra işinden ayrılmak zorunda kaldı.bende çalışıyordum oda ben kendim işimi yapıcam dedi denedi ama olmadı somra başka bi işe girdi 3 iş değiştirdi ama sağlıklı işler değildi parasını doğru düzgün alamadı falan filan.ben 5 sene çalıştım bi şekilde idare ettik.ama hep kendimi yok sayarak herşeyimi kısarak.eşimde savurgan değildir aldığı gibi bana verir kendine harçlı alır okadar hakkını yemiyim.şimdi küçük bi bebeğim var.bi çoğunuz niye çocuk yaptın diyceksiniz ama bu çocuk benim için gerekliydi bazı sebeplerden dolayı.neyse şu an eşim çalışıyo fakat ne sigortası var nede aldığı maaş yetiyo zaten ev kira aldığımı parça parça alıyo iş arıyo ama olmuyo olmuyo bitürlü.15 saat çalışıyo bazen evde tek yaşıyo gibi hissediyorum kendimi.2 haftada 1 izni var.ailesi dersen yakınız ama hiç ilgilenmezler ayda yılda bir gelirler işte.geçenlerde babam aradı çevresi geniştir sevilen bi insandır.buraya yerleşmeyi düşünürmüsünüz onun mesleğine uygun bi fabrikada tanıdıklarım var gelirse alırız dediler.hem burda kiralarda uygun faturalarınızda burda az gelir.sıkıştığınız zamanlarda bende yardımcı olurum(babamın durumu iyidir)konuşun aranızda dedi.bende eşime söyledim ama yok diyo ben oraya alışamam diyo. bende böyle sonumuz ne olcak diyorum.şu an 2 aylık faturalar duruyo 2 aydır kredi kartını ödeyemedik limiti 1000 liralık kart ama ödeyemedikçe faiz.bizim için çocuğun için fedakarlık yapmalısın diyorum eşek gibi çalışıyorum diyo ama yetmiyo işte boşa kürek sallıyosun.ne yapsam nasıl ikna etsem ordaki alacağı maaşta burdakinden iyi.çok sıkıldım bu durumdan bi akılda bana verin arkadaşlar napıyım bi erkek ailesi için herşeyi yapmalı diye düşünüyorum yanlışmıyım.

Yaşadığınız ilçe veya il küçükse o sebepten iş imkanı yoktur.Size iyi bi fikir olarak gelebilir ama erkeklere gelmiyor malesef başkasından yardım görmeyi kabul etmezler onn yerine farklı bi yerde iş bulsa ne bileyim tanıdık arkadası filan varsa sorup soruşturabilirsiniz.

Daha babanizin cagirdigini okumadan başka sehire gitmeniz gerektiğini yazacaktim..

Bu kadar israrci olmasin esiniz ,rahat yasamak rahatça bebek büyütmek varken şehir mi önemli?

İnsan yasadigi her yere alisir maddi durumu toparlayip geri gelirsiniz belki.. Calistigi fabrika ona on ayak olur bulunduğuz yere güzel bir is bularak donersiniz.. İnsanlar tayin oluyor zorunlu görev yapiyor bunun gibi dusunsun sizde bu şekilde iknaya calisin geçici gibi diyerek..

Esinizin sevip saydigi bir aile buyunuze durumu anlatip rica edin alip karsisina konussun sizi dinlememis ama sevdigi birisi anlatinca soylenenler mantikli gelebilir:)

Esinizi ikna etmeye calisın gercekten ailenizin destegiyle duzluge cikarsinız. Evlilik zamaninda o sizi nasil ikna ettiyse orda yasamaya sizde oyle deneyin. Ayrica bebeginize bunlari yasatmanin hakkı olmadigini soyleyin. Doğduğun yer degil doyduģun yer cumlesini hatirlatin.

Daha babanizin cagirdigini okumadan başka sehire gitmeniz gerektiğini yazacaktim..

Bu kadar israrci olmasin esiniz ,rahat yasamak rahatça bebek büyütmek varken şehir mi önemli?

İnsan yasadigi her yere alisir maddi durumu toparlayip geri gelirsiniz belki.. Calistigi fabrika ona on ayak olur bulunduğuz yere güzel bir is bularak donersiniz.. İnsanlar tayin oluyor zorunlu görev yapiyor bunun gibi dusunsun sizde bu şekilde iknaya calisin geçici gibi diyerek..
çok ısrarcı ama nereye kadar bilmiyorum.aslında bi gitse bidaha buraya dönmek bile istemeyecek 15 dk işten eve evden işe dönmek mi iyi hergün bir saaat sabah 1 saat akşam trafikte boşa zaman geçirmekmi iyi.artık insanlar böyle yerlere kaçmak istiyo.ama bu adam laftan anlamıyo

arkadaşlar ben ailemin tek çocuğuyum.6 yıllık evliyim evlendikten sonra eşimin yaşadığı bu şehre geldim o burada doğup büyümüş ama memleketimiz aynı.sorunumuz eşimin doğru dürüst biriş bulamaması.evlendikten 1 sene sonra işinden ayrılmak zorunda kaldı.bende çalışıyordum oda ben kendim işimi yapıcam dedi denedi ama olmadı somra başka bi işe girdi 3 iş değiştirdi ama sağlıklı işler değildi parasını doğru düzgün alamadı falan filan.ben 5 sene çalıştım bi şekilde idare ettik.ama hep kendimi yok sayarak herşeyimi kısarak.eşimde savurgan değildir aldığı gibi bana verir kendine harçlı alır okadar hakkını yemiyim.şimdi küçük bi bebeğim var.bi çoğunuz niye çocuk yaptın diyceksiniz ama bu çocuk benim için gerekliydi bazı sebeplerden dolayı.neyse şu an eşim çalışıyo fakat ne sigortası var nede aldığı maaş yetiyo zaten ev kira aldığımı parça parça alıyo iş arıyo ama olmuyo olmuyo bitürlü.15 saat çalışıyo bazen evde tek yaşıyo gibi hissediyorum kendimi.2 haftada 1 izni var.ailesi dersen yakınız ama hiç ilgilenmezler ayda yılda bir gelirler işte.geçenlerde babam aradı çevresi geniştir sevilen bi insandır.buraya yerleşmeyi düşünürmüsünüz onun mesleğine uygun bi fabrikada tanıdıklarım var gelirse alırız dediler.hem burda kiralarda uygun faturalarınızda burda az gelir.sıkıştığınız zamanlarda bende yardımcı olurum(babamın durumu iyidir)konuşun aranızda dedi.bende eşime söyledim ama yok diyo ben oraya alışamam diyo. bende böyle sonumuz ne olcak diyorum.şu an 2 aylık faturalar duruyo 2 aydır kredi kartını ödeyemedik limiti 1000 liralık kart ama ödeyemedikçe faiz.bizim için çocuğun için fedakarlık yapmalısın diyorum eşek gibi çalışıyorum diyo ama yetmiyo işte boşa kürek sallıyosun.ne yapsam nasıl ikna etsem ordaki alacağı maaşta burdakinden iyi.çok sıkıldım bu durumdan bi akılda bana verin arkadaşlar napıyım bi erkek ailesi için herşeyi yapmalı diye düşünüyorum yanlışmıyım.
haklısın canım Allah yardımcınız olsun yine ne güzel eşin çalışıp uğraşıyor 15 saat ne demek ya baya uzun saatlermiş. neyse sonuçta babanın söylediği şartlar daha iyi olduğu için onu bir şekilde ikna etmelisin . muhtemelen senin ailen bu işi bulduğu için istemiyordur belki bunu söylemeseydin daha ılımlı yaklaşabilirdi. bilemiyorumki canım yardım etmek isterdim ama aklıma bişey gelmedi. bulunduğunuz yerde daha iyi şartlarda iş bulamaz mı acaba

Esinizin sevip saydigi bir aile buyunuze durumu anlatip rica edin alip karsisina konussun sizi dinlememis ama sevdigi birisi anlatinca soylenenler mantikli gelebilir:)
bunu düşünüyorum ama daha çok kızarmı bilemiyorum.beni dinlemeyen adam başkasını nekadar dinler.offf kafam okadar karışıkki.

çok ısrarcı ama nereye kadar bilmiyorum.aslında bi gitse bidaha buraya dönmek bile istemeyecek 15 dk işten eve evden işe dönmek mi iyi hergün bir saaat sabah 1 saat akşam trafikte boşa zaman geçirmekmi iyi.artık insanlar böyle yerlere kaçmak istiyo.ama bu adam laftan anlamıyo

Bir arkadasta yazmis çok sevdiği lafina sözüne güvendiği biri esinizle konussun..

Sizde israr ederken bunun ikiniz icin bebeginiz icin olduğunu vurgulayin.. Denemekten ne zarar cikar ki.. Yaslaninca bu şartta calisamayacak sonuçta herkes ekmeği neredeyse orada..çok zit gitmeyin ailenize yakin olmak için yaptiginizi dusunmesin..

Çok yorulduğunu, ozlediginizi , bebeginizle hafta sonlari eğlenmeye gezmeye hakki olduğunu , sigortaya ihtiyacı olduğunu vs sayin böyle:)

haklısın canım Allah yardımcınız olsun yine ne güzel eşin çalışıp uğraşıyor 15 saat ne demek ya baya uzun saatlermiş. neyse sonuçta babanın söylediği şartlar daha iyi olduğu için onu bir şekilde ikna etmelisin . muhtemelen senin ailen bu işi bulduğu için istemiyordur belki bunu söylemeseydin daha ılımlı yaklaşabilirdi. bilemiyorumki canım yardım etmek isterdim ama aklıma bişey gelmedi. bulunduğunuz yerde daha iyi şartlarda iş bulamaz mı acaba
büyük şehirde kiralar çok yüksek bilirsiniz.ailem bulduğu için değil de alışamazmış.evet uğraşıyo ama faydasız.

Babaniz is var gelin dememis gelirse bulurum demis onun icin yerinizde olsam temkinli de olmak adina esime git bi isyeriyle gorus seversen gideriz velevki gitmeye karar verdik aileme yakin oturmak zorunda degiliz. Burda emegine yazik cabaliylsun cok yoruluyorsun gibi yaklasirdim . Bir de sıkıstigimizda babam yardkm eder cumlesini asla ona kullanmam. Bu durumda erkekler kendilerini icguveysi gibi hisseder muhtemelende bunun icin kabul etmiyordur. Hangi erkek boyle ciddi bir konuda kayinpeder yardimi isterki.
hakkinizda hayirlisi olsun

Dogdugun degil , doydugun yer demisler..

Esin bosuna orda kurek saliyor , bencede hemen tasinin..
Guzelikle gitmek istemiyorsa , zorla gotureceksin!
Biraz zorla , hatta tehtit et ben giderim ozaman de.
Cocugunuz var artik onu dusunmeniz gerek.
Alisamaz diye birsey yok , onun alismasida gerekmiyor zaten.
Daha rahat yasamaniz gerekiyor....

Babaniz is var gelin dememis gelirse bulurum demis onun icin yerinizde olsam temkinli de olmak adina esime git bi isyeriyle gorus seversen gideriz velevki gitmeye karar verdik aileme yakin oturmak zorunda degiliz. Burda emegine yazik cabaliylsun cok yoruluyorsun gibi yaklasirdim . Bir de sıkıstigimizda babam yardkm eder cumlesini asla ona kullanmam. Bu durumda erkekler kendilerini icguveysi gibi hisseder muhtemelende bunun icin kabul etmiyordur. Hangi erkek boyle ciddi bir konuda kayinpeder yardimi isterki.
hakkinizda hayirlisi olsun
zaten diyorumki ben sadece bizi düşünüyorum onlara yakın olalım demiyorum sen istersen uzak bi yerden ev tutarız ayrıca hemen evi taşıyalım demiyorum bi gidelim işin durumuna göre hareket ederiz diyorum

enişte beyin alışamaması evladının boğazından geçecek lokmalardan daha mı önemli..faizler binince karta eşek gibi çalışmanın hükmü kalmıyor ki..arkadaşa katılıyorum önden siz olmadan bir gidip çalışma ihtimali olan ortamı görmeli..alışmaya değil koşullara odaklanmalı..umarım ikna edebilirsiniz..

Dogdugun degil , doydugun yer demisler..

Esin bosuna orda kurek saliyor , bencede hemen tasinin..
Guzelikle gitmek istemiyorsa , zorla gotureceksin!
Biraz zorla , hatta tehtit et ben giderim ozaman de.
Cocugunuz var artik onu dusunmeniz gerek.
Alisamaz diye birsey yok , onun alismasida gerekmiyor zaten.
Daha rahat yasamaniz gerekiyor....
aslında bu benimde aklıma geliyorda güzellikle olsun iyice sıkışsın kendi mecburen denemek zorunda kalsın diye sabrediyorum.

acikcasi talihsizlik olmus yillar surmus. esiniz tembellik etmemis tam tersi 15 saat calisiyormus. ancak olamamis. bu durumda sartlari degistirmek gerek. il degisikligi iyi olur ve babanizin teklifi de yerinde ancak esiniz bu teklife bozulur bence. ailem yardim eder vs. sakin demeyin. orasi uygun maddiyat acisindan diyerek ikna olmasini bekleyin. tabii kimse elektrik kesilme korlusuyla yasamak istemez. ben olsam esime sunu soylerdim
csbani goruyorim sana hak veriyorum. ama rizk bu ve demek ki bizim burada rizkimiz yok. Allahtan gelrne elbette raziyim ancak firsatlari degerlrndirmek gerek. eger onunde acilan bu kapiyi kapatir cocugumyzun rizkini rlinin tetsiyle itersen beni hayal kirikligina ugratirsin. sen sadece kendin icin degil evomizin cocugumuzun grcimi icin calisiyorsun ve sartlari deherkrndirirken uc kisilik dusunmelisin.

arkadaşlar bugün eşime dedimki; bana deki , 3 ay 5 ay daha bekle böyle giderse senin dediğini deneriz mecburen , yada deki ben sürünsemde ölsemde burdan gitmem de, bi cevap vericeksin bana dedim.cevap şu;nasıl bi süre veryim süre olarak bişey diyemem bi söz veremem ama sürünsemde gitmemde diyemem öyle bişeyi niye söyliyim sadece ben kolay kolay çok mecbur kalmadıkça gitmek istemiyorum dedi.insan nasıl çok mecbur kalır ne olmalı yani anlamıyorum.

benzer bi konuda ben açmıştım.zor bir durum inşallah ikna edebilirsiniz eşinizi bence bir erkek ailesi için her türlü zorluğa katlanmalı.tamam eşiniz elinden geleni yapıyor ama bu şartlarda olmuyorsa olumlu şartları değerlendirmelisiniz.ama erkekleri anlamak bazen çok zor. hakkınızda hayırlısı olsun.

benzer bi konuda ben açmıştım.zor bir durum inşallah ikna edebilirsiniz eşinizi bence bir erkek ailesi için her türlü zorluğa katlanmalı.tamam eşiniz elinden geleni yapıyor ama bu şartlarda olmuyorsa olumlu şartları değerlendirmelisiniz.ama erkekleri anlamak bazen çok zor. hakkınızda hayırlısı olsun.
peki sizi neyapmıştınız nasıl bi karar verdiniz.

Back
X