• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi banada yardım edin ölmek istiyorum

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

cmekli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
214
3
46
Bursa
28aylık bir kızım var tuvalet eğitimi yapmaya karar verdim ama bunu bir anda yapmaya karar verdim 1hafta gece ağlamaları beni bitirdi nedensizce ağlıyo ağrı yapar gibi ağlıyo gündüz bir şeyi yok bende gece çişini tuttuğunu düşünüp böyle birşey yapmaya karar verdim zamanı gelmişti zaten ilk gün bezini çıkarıp tuvalete götürdüm ağlayarakta olsa yaptı ertesi gün yine götürdüm kalkar kalmaz gece gıdım yapmamış gelmiştir die düşündüm yapmadı geldi odaya üstüne işedi kızmadım ama kızım artık çişini tutmaya başladı ve 3 gün oldu kakasınıda yapmıyo ayakta sallnıyo yere bastırıyo ortalıkta inliyerek koşuyo ben bunu görünce ağlamak istiyorum anne anne cicimi çek korkuyom dio ara ara acı çekmesine dayanamıyorum bittm bende babasıda yardım edin lütfen:14::14::14::14::14:

canım her bebeğin tuvalet eğitimine başlama yaşı bebekten bebeğe değişir. çocuk 28 aylık bile olsa hazır değilmiş demek. tuvalet eğitiminden kırkması cok normal biz bile korkuyoruz alışkanlıklarımız değişince o küçücük bebekmi korkmasın bocalamasın. benım suan 9 yasında bı kızım var. 3 yasındaydı öğrendiğinde. hazır olmasını bekle öyle yok gelişimi aksar yok bilmem ne gibi şeyler düşünme. üstüne gidersen ilerde geceleri altına kaçırır. tuvalet eğitimini 3 yasında alan kızım şuan il birincisi deneme sınavlarında. sakın korkma gelişimi zarar görür falan diye görse benım ki görürdü. doktora gidersen oda sana hazır olmasını beklemeni tavsiye eder emin ol. korkma sıkma kendini. elbet öğrenecek evlenene kadar bezle gezecek hali yok ya:1::1::1::1::1:

kızın korkuyor canım kucağına alınca üstüne yapmış. yani kendini güvende hissedince bırakmış yavrum çişini. aman diyim canım sakın üstüne gitme 1 ay falan bırak unutsun sonra yavaş yavaş sen artık ablasın abla oldun de. ben kızıma taç takmistım böyle iğrenç bişeydi kocaman pembe güller vardı üstünde ama kızım bayılmıştı.babsıyla tacı taktık kafasına güle oynaya gittik kuvalete terlikleride vardı mor.:1::1::1::1::1: aman tanrım ne mutluluk ne mutluluk :1::1::1::1::1: tuvaletten cıkıncada babası alkışlıyordu benımm kızım abla olmuş diye. biliyorum çok aptalca ama çocuklar böyle şeylere bayılıyor. çocuklar hadi yapalım kızım hadi tuvalete gidelim diyince ürküyor. böyle ufak numaralar işimizi kolaylaştırıyor. sabiha paktuna nın videoları var internette tuvalet eğitimiyle alakalı bi göz gezdir derim. kadın hem nörolog hem pediatrist.

eğitimi kafaya takmıyorum ama çişini tutuyo dün gece yine ağlayarak uyandı salona aldım bez var salonda koşarak ağlıyo ayyyyyyyy ayyyyyyyy deip baya ağladıktan sonra çişini yaptı ve hiç birşey olmamış gibi uyudu bezini değiştirdikten sonra kaka desen hak getire 4 5 gün olmuştur heralde yemesi yerinde çok şükür şurubu var kabızlık için içince yapardı arada çok sıkta olmasada olurdu kabız ama hiç bukadar uzamamıştı ilaçta sonuç vermiyo doktora götürcem yağmur yağıyor sürekli burnumu çıkaramıyorum dışarı hemen hasta olur çıksam bu havada havlu ısıtıp koydum gece çok üstünü açıyo acaba üşüttümü die bilmiyom ben beceremiyorum anneliği pskolojim çok bozuldu zaten bu yaşa çıkana kadar öldüm bittim çok huysuz benim kızım billmiyorum etrafımda becerikli ne kayınvalide var nede anne annem uzakta zaten hiç kimse destek olmuyo eşim hariç

çok korkmus canım senin kuzucuk.çişi geldiğinde bişey olacak zannediyo herhalde yoksa ağlarmı o kadar hiç. kaka yapmamasıda psikolojık olabilir bi doktora götür diycem doktorlarda bi garip desenki kakasını yapmıyo müsil verip geçer. bi sorunumu var yoksa psikolojık mi diye bakmaz. sen en iyisi bı pedegogla görüş. en iyi çözümü o sağlar sana. çok ağlamıştır eminim.o ağlarken seninde ağlayasın gelmiştir kesin. neyse üzme kendini. bende yalniz büyüttüm kızımı. ne anne ne kayın valıde var bendede. bi oğlum var şimdi 20 aylık kızımdan çekmedim ama oğlum zor bi bebek. kavga dövüş bizimde sorunumuz. ablasından 6 yaş küçük ama ablasını yakaladığı yerde benzetiyo. bizdede yüksek sesle bile konusulmaz bu oğlan nasıl olmuş anlamıyoruz. suçlama sakın kendini sen iyi bi annesin eminim. yoksa kendine ayıracagın zamanı internet basında kızının sorununu çözmek için harcamazdın. benimde kızım yemek yemeyince ağlamak ister kendime kızardım iyi bi anne değilim diye seni cok iyi anlıyorum hatta derdim ben yemek yapmayı beceremiyorum. şimdi yine cok kızıyorum kendime o güzel zamanları böyle boş kuruntularla kendime zehir etmişim. sende zehir etme kendine bu güzel zamnalrı kıznı çok seviyosun ondan bu titizliğin. ama inan geçiyo herşey. ıek sorunu kakası olsun:34::34::34::34::34:

Canım ilk önce sana rabbim sabır versin 23 temmuzda başladım 25 aylık tı ablası 5. Günde çişim var dedi ilk günler gün sayıyordum ama 5. 10. Derken tam 2 ay sonra çişim dedi ha tam olarak söylemiyor ama gene alıştı saçımı başımı yolldum arada bi ona indirdim 2 saatte bir gece tuvalete kaldırdım saati kuruyodum gece yat kalk aglıyodu yok diye eşim yapma etme boş ver dedi ama ben yılmadım bi kere bu yola baş koymuştum gündüzde a bak akmış altın ıslamış akıyor koş koş diye bay bay yaparak sifona sen bas diye klozete oturmasa digerine tuvaletler arası mekik dokuduk gece gündüz çok günler vazgeçmeyide düşündüm ama çok ugraştım helede ramazanda. Oyunlar oynuyoruz bolca çene yapıyo kloze oturunca altına kakasınıda yaptı çişinide dün oyuna dalmış yatagına yapmış napıyım öyle böyle alışacak sen de sakın yılma tam zamanı sabırla bekle

eğitimi kafaya takmıyorum ama çişini tutuyo dün gece yine ağlayarak uyandı salona aldım bez var salonda koşarak ağlıyo ayyyyyyyy ayyyyyyyy deip baya ağladıktan sonra çişini yaptı ve hiç birşey olmamış gibi uyudu bezini değiştirdikten sonra kaka desen hak getire 4 5 gün olmuştur heralde yemesi yerinde çok şükür şurubu var kabızlık için içince yapardı arada çok sıkta olmasada olurdu kabız ama hiç bukadar uzamamıştı ilaçta sonuç vermiyo doktora götürcem yağmur yağıyor sürekli burnumu çıkaramıyorum dışarı hemen hasta olur çıksam bu havada havlu ısıtıp koydum gece çok üstünü açıyo acaba üşüttümü die bilmiyom ben beceremiyorum anneliği pskolojim çok bozuldu zaten bu yaşa çıkana kadar öldüm bittim çok huysuz benim kızım billmiyorum etrafımda becerikli ne kayınvalide var nede anne annem uzakta zaten hiç kimse destek olmuyo eşim hariç

allah kolaylik versin

biz daha o yollardan gecmedik, insallah kolay atlatiriz, benim oglum da 24 aylik.

benim tavsiye edecegim sey gece eger üzerini cokca aciyorsa mutlaka ama mutlaka uyku tulumu kullan, kislik olanlarindan. cok rahat edersin, tabi kuzunca üsümez:34:

Gecmis olsun 1 ay önce siteye bakmistim ayni sorunlari yasayarak
Burada insanlarin tecrubelerini ve yasadiklarini okudum..yorgun bitkin üzgündüm 1 ay gecti
Yeni üye oldum ve yuzumde kocaman bir gülümseme var..butun sorunlarimiz cozuldu bizim

Sadece biraz zaman ve sabir lazim canim baska hic birsey degil korkucak kaciricak kimini görmezden gelicez bazen uyaricaz sabir ve zaman tek ilac

Umarim sende sorununu cözmüssündür?

çişini yaparken mıkroptan dolayı yanma var mı acaba?yada cişyaparken cok az mı yapıyor..bunlarda sebepolabılır cocugun cısını yaparken korkmasına tutmasına..

ben 2 yasından itibaren alıştırmaya çalıştım çok zorlamadım 3 yaşında alıştı çocuk gelişiminde herşeyin zamanı var diye düşünüyorum bu zamanda çocuktan çocuga degişiyo bazıları 1.5 yaşında alışıyor bende korkmaya başlamıştım artık herhalde alışmıycak diye

cvp veren herkese teşekkür ederim kızımı enson yazıyı yazdığım gün doktora götürdüm ilaç verdi bir sürü ama çare olmadı tam tükeniğim nd klıma kaysı geldi suda bir gece bekletiğim kaysıyı robattan geçirip yoğurda karıştırdım ilk yemede yaptı kızım kakasını veeeeekızım şuan çişini tuvalete yapıyo nazar değer die korkuyorum gece gündüz artık hiç yapmıyo bezide attım 3 günnür çişim geldi demiyo ama sallanıyo cicimi çek dio bende götürüyorum gitmek istemiyo ama yapınca seviniyor ve neşesi yerine geldi çok şükür çok çaresiz hissettim kendimi gece ağlamalarda çiş yapınca rahatsız oluyormuş şimdi gece uyanıyor ağlıyo hemen tuvalete götürüyoru gelince hemen uyuyor çok şükür:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

maa$alalh kizina
tuvalete gidince evi havya kaldirin sevinçten
telefonda faln birilerine konu$un haber edin oda duysun
kizim buyuud çi$ini yâpiyor falan deyin i$te

3. dunya zaferini kazanmi$ùi gibi sevinin yani :)) $ekerde verebiliisniz ba$alrda ama ali$mamasi lazim
bi kaç gunde bi iki seefr verseniz sonra unutturursunuz

dikkat edin $eker alicam diye dakka ab$i wc ye gitmesin çi$ini tutup :))

Back
X