• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

banka avukatı

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
kızlar merhaba

başına gelen varmıdır bilmiyorum ama yardımlarınızı rica ediyorum.

eşimin garanti bankasına 3.000 tl kadar bir borcu vardı. bilenler bilir daha önceki şirketinde maaşını alamıyordu doğru düzgün,benim maaşımlada ancak kira fatura ve evin ihtitaçalrını karşılıyorduk ki hala öyle. her neyse eşim düzgün bir şirkette işe başladı maaşı her ay düzenli yatar ikramiyeleri var falan.
maaşıda garantiye yatıyor. maaşından kesiyorlar borcunu yani direk el koyuyor 4/1 ine. fakat şöyle bir durum var avukat 1 ay kadar önce kapıma icra memurlarını dayadı. aradık zaten ödüyoruz kesiyorsunuz ne alaka icra dedik para az oluyo yetmiyor falan dedi. şimdide hergün ya beni ya eşimi arayıp daha fazla yatırın yoksa haciz gönderirim evinize diyor. bende maaşımızda zaten haciz var ayrı evime gönderemezsin diyorum o başka o başka diyor.
varmı bir fikri olan yapabilirmi öyle bir şey.

Son düzenleme:
kızlar merhaba

eşimin garanti bankasına 3.000 tl kadar bir borcu vardı. bilenler bilir daha önceki şirketinde maaşını alamıyordu doğru düzgün,benim maaşımlada ancak kira fatura ve evin ihtitaçalrını karşılıyorduk ki hala öyle. her neyse eşim düzgün bir şirkette işe başladı maaşı her ay düzenli yatar ikramiyeleri var falan.
maaşıda garantiye yatıyor. maaşından kesiyorlar borcunu yani direk el koyuyor 4/1 ine. fakat şöyle bir durum var avukat 1 ay kadar önce kapıma icra memurlarını dayadı. aradık zaten ödüyoruz kesiyorsunuz ne alaka icra dedik para az oluyo yetmiyor falan dedi. şimdide hergün ya beni ya eşimi arayıp daha fazla yatırın yoksa haciz gönderirim evinize diyor. bende maaşımızda zaten haciz var ayrı evime gönderemezsin diyorum o başka o başka diyor.

Merhaba

Onceden bende bir bankadan icralik olmustum.o an bankayla olan isiniz bitiyor tum is avukatla onunla konusup nasil odeyeceginizi sorun taksit yapabiliyorlar.
Banka ilgilenmiyor avukat aldigi icin o 3000 avukat masrafi ve faizle katlaniyor o yuzden onu detayli ogrenip taksit yapmasini isteyin.
Ben oyle yapmistim odedikten sonra avukattan odediginize dair belgenizi alin mutlaka.

Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene...

Merhaba

Onceden bende bir bankadan icralik olmustum.o an bankayla olan isiniz bitiyor tum is avukatla onunla konusup nasil odeyeceginizi sorun taksit yapabiliyorlar.
Banka ilgilenmiyor avukat aldigi icin o 3000 avukat masrafi ve faizle katlaniyor o yuzden onu detayli ogrenip taksit yapmasini isteyin.
Ben oyle yapmistim odedikten sonra avukattan odediginize dair belgenizi alin mutlaka.

zaten eşimin maaşında haciz var kesiyor.. avukatın dediği o az geliyor biraz daha vereceksiniz. yoksa haciz gönderirim

zaten eşimin maaşında haciz var kesiyor.. avukatın dediği o az geliyor biraz daha vereceksiniz. yoksa haciz gönderirim

Bu paranin miktarini siz mi belirlediniz bankami.
Yani atiyorum siz dediniz ki ben her ay 500 oderim yada banka her ay 750 odemeniz gerekiyor.
Ona gore sizde avukata soyleyebilirsiniz.
Ben yukarida yazdigim gibi anlasmistim avukatla.

kızlar merhaba

canım artık bagımsız uzlaşma kurulu kuruldu. İnternetten sorgulabilirsin bır bak istersen

Zaten yasal olarak kesebileceği kadarını kesiyorlar
Yani kanunen maaşınızın 1/4 ünü kesebilir borç için onada el koyuyorlar
Dahada bişey yapamazlar, maksat sizi zorlamak
Sitedeki hukuk servisine de danışın bence
Hem maaşınıza el koyup hemde haciz gönderemezler, aukatlar cinlik yapıyor anladığım kadarıyla

Zaten yasal olarak kesebileceği kadarını kesiyorlar
Yani kanunen maaşınızın 1/4 ünü kesebilir borç için onada el koyuyorlar
Dahada bişey yapamazlar, maksat sizi zorlamak
Sitedeki hukuk servisine de danışın bence
Hem maaşınıza el koyup hemde haciz gönderemezler, aukatlar cinlik yapıyor anladığım kadarıyla

bende öyle düşünüyorum aslında ama akıl akıldan üstündür bir sormak istedim.. bimer e yazacağım zaten

Kardeşim ve kuzenim Bursa'da Garanti Bankası avukatı, emin olun bu tavır sırf sizi korkutmak sindirmek ve yeter artık diyerek bir yerlerden bulup buluşturup borcu kapatmanızı sağlamak. Çünkü tüm banka avukatlarının her ay için ayrı bir hedefi var, belli oranda icra dosyasını kapatmaları gerekiyor. Yani bu telefon tacizleri vs hep korkutmak için. Hatta şimdi kardeşimi aradım sordum. Germeyin kendinizi boşuna, zaten eşinizin maaşından kesiliyormuş. Hiç sallamayın, kardeşimde avukat ama, maalesef bu avukatlar böyle.

Kısacası, yapabileceği tek şey sizi bu şekilde korkutmak.

Uyanıklık yapıyorlar
Ayda 50 lira bile ödeseniz icra durur, hesaba para girmesi yeterlidir
Usulsüz bir şekilde hareket ediyor, maksat sizi zorlamak
Tacize devam ederse şikayet edeceğinizi söyleyin
Alabilecekleri azami rakam maaşın dörtte biri, başka hiç bir şey yapamazlar

Kardeşim ve kuzenim Bursa'da Garanti Bankası avukatı, emin olun bu tavır sırf sizi korkutmak sindirmek ve yeter artık diyerek bir yerlerden bulup buluşturup borcu kapatmanızı sağlamak. Çünkü tüm banka avukatlarının her ay için ayrı bir hedefi var, belli oranda icra dosyasını kapatmaları gerekiyor. Yani bu telefon tacizleri vs hep korkutmak için. Hatta şimdi kardeşimi aradım sordum. Germeyin kendinizi boşuna, zaten eşinizin maaşından kesiliyormuş. Hiç sallamayın, kardeşimde avukat ama, maalesef bu avukatlar böyle.

Kısacası, yapabileceği tek şey sizi bu şekilde korkutmak.

bende böyle düşünüyorum. ama bu yorumla içim rahatladı gerçekten

kızlar merhaba

Canım ben avukat değilim ama öözel bir şirkette avukat asistanlığı yapıyorum ve en az avukat kadar bilgi sahibi sayılır:) daha öncede icra avukatının yanında calışmışltım. maaşının 4/1 ini keserken haciz işlemi yapamaz. yasal kesintiyi zaten yapıyo.amacı sadece sizi korkutmak ve dosyayı kapatma. aradığında siz zaten yasal kesintiyi yapıyorsunuz başka bişe yapamazsınız de. kesintilerle yetinmek zorunda:) kaldıki 3000TLlik borç için ne yapabilir ki? para az oluyo yetmiyo derkendee saçmalamış neye yetmiyo:)ev haczide kalktıki zaten neyi haczedecekkk evde aynı maldan iki tane olması lazım ev haczi için atıyorum iki koltuk takımı olacak ki birini haczetsin. 3000 TL i,çinde ugrasmazlar tamamen korkutmak. eger yine derse sende tamam yolla de memur geldiğindede maaşımızda haciz var heray kesinti oluyo dersin zaten haciz işlemi yapmazzz..

Canım, ben avukatım. İcra işi pek yapmıyorum ama şu şekilde bilgi verebilirim. Eşinin borcu, dosya kapak hesabında bellidir. Maaşından yapılan yasal kesintinin haricinde bu borç bitinceye kadar avukat haciz işlemi yapabilir. Zaten yasal olmasa idi icra müdürlüğü haciz talebine onay vermezlerdi. Ancak evinize haciz geldiğinde ev eşyalarınızı haczedemez. Sadece lükse kaçan şeyleri ve ev eşyalarınızdan birden fazla olan varsa birini haczedebilir. Naçizane tavsiyem bir daha haciz için gelirlerse bunu söylemen ve ev eşyalarınızı haczedecek olurlarsa şikayet edeceğini belirtmen. Bunun yanında evde, para, takı vs... bulundurma arama görürlerse alırlar. Eşin adına kefalet talep ederler verme, eşinden taahhüt isterler vermesin, bunların cezai sorumluluğu var. Bir de dosyanızın dairesini ve numarasını öğren. şu anda ne kadar borcun olduğuna bir bak. Yapılan kesintiler, buraya yansıtılıyor mu ona da bak. Yansıtılmamış ise avukatı ara ve hem savcılığa hem de baroya şikayet edeceğini söyle. Allah kolaylık versin. Umarım en kısa zamanda borcunuzu ödersiniz.

Back
X