• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banka faizi ?

kuzi

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2007
3.326
20
318
47
İstanbul
Merhabalar, benim banka ile ilgili bir sorunum var, 2007 yılında bireysel kredi kullandım ve banka tarafından bu krediye ilişkin birde açık hesap açılmış, kredi taksitimin birini 1 gün geciktirmem neticesinde kredi taksitim bu açtıkları hesaptan kendileri tarafından ödenmiş ve benim ertesi gün ödediğim taksit de bir sonraki ay'a sayılmış ve ben farketmeden her ay bir sonraki ayın takisitini ödeyerek devam etmişim, banka tarafından bana hiç söylenmedi, açık hesaptaki borç'ta öylece kalmış üzerine sürekli faiz uygulanmış, toplu ödeme yaparak kredimin tamamını kapattığım halde bu borç bana söylenmemiş ve faiz uygulanmaya devam etmiş, yaklaşık bir yıl sonra telefonla böyle bir borcum olduğunu ve bildirdiler ve para neredeyse 3'e katlamış, haberim olmadığını söylememe rağmen, kredi sözleşmesinde böyle bir hesabın açılacağının yazdığı söyleniyor ve yapacak birşey yok ödeyeceksiniz deniyor ve halen bana bu borçla ilgili resmi bir bildirim yapılmış değil ama faiz işlemeye devam ediyor. İtirazım kabul edilmiyor, enazından borcumun ana parasını ödesem diyorum ama tamamı anapara olmuş, anaparası faizi diye birşey yok deniyor, ne yapabilirim. Bilgi verebilecek olan varmı ?

Merhabalar, benim banka ile ilgili bir sorunum var, 2007 yılında bireysel kredi kullandım ve banka tarafından bu krediye ilişkin birde açık hesap açılmış, kredi taksitimin birini 1 gün geciktirmem neticesinde kredi taksitim bu açtıkları hesaptan kendileri tarafından ödenmiş ve benim ertesi gün ödediğim taksit de bir sonraki ay'a sayılmış ve ben farketmeden her ay bir sonraki ayın takisitini ödeyerek devam etmişim, banka tarafından bana hiç söylenmedi, açık hesaptaki borç'ta öylece kalmış üzerine sürekli faiz uygulanmış, toplu ödeme yaparak kredimin tamamını kapattığım halde bu borç bana söylenmemiş ve faiz uygulanmaya devam etmiş, yaklaşık bir yıl sonra telefonla böyle bir borcum olduğunu ve bildirdiler ve para neredeyse 3'e katlamış, haberim olmadığını söylememe rağmen, kredi sözleşmesinde böyle bir hesabın açılacağının yazdığı söyleniyor ve yapacak birşey yok ödeyeceksiniz deniyor ve halen bana bu borçla ilgili resmi bir bildirim yapılmış değil ama faiz işlemeye devam ediyor. İtirazım kabul edilmiyor, enazından borcumun ana parasını ödesem diyorum ama tamamı anapara olmuş, anaparası faizi diye birşey yok deniyor, ne yapabilirim. Bilgi verebilecek olan varmı ?

Tüketici Mahkemesi'ne başvurmanızı öneririm
öncelikle sizin imzanız olmadan sizin adınıza kredi hesabı açılamaz
sözleşmeyi incelemek gerekir
elinizde sözleşme mevcut mu?
yanı sıra faiz işletip hepsi anapara denilmesini de anlayamadım, size herhangi bir tebligat da yapılmamış (bu arada sözleşmedeki adresinizden ayrıldıysanız eski adresinize yapılmış olabilir)
XXXXXXXXXXXXXXX

Son düzenleyen: Moderatör:
ilginize çok teşekkürler, yaptığım kredi sözleşmesinden örnek istedim böyle bir hesap açılacağı yazıyor, kredili mevduat hesabı adı altında her kredi kullanana, kredi hesabının haricinde açılması zorunlu bir hesapmış. kredi taksitinin gecikmesi halinde buradan kendileri tarafından ödeneceği yazmıyor ama, burada ki paranın kullanılması halinde faiz uygulanacağı, faizi anaparaya ekleyerek birlikte tekrar faiz yürütme hakkı olduğu yazıyor sözleşmede, sanırım hepsi ana para oldu demeleri bundan kaynaklanıyor.
Banka da bu maddelerin arkasına sığınıyor tabi.

sorun tahsilatı yapan memurların bu hesaptaki borcu görmeyip benden sürekli bir sonraki ayın taksitini tahsil etmelerinden ve ben kredi borcumu toplu olarak kapatırkende yine bunu söylemeyip sadece kredi hesabını kapatmalarından kaynaklanıyor.

Sizin erken ödeme yaptığınızı farkedip bunu anlamanız gerekirdi diyorlar, Yazılı bildirimde kesinlikle bulunmadılar, Ben onlara dilekçe gönderdim ama yapacak birşey yok diyorlar, bankanın tavrından anladığım kadarıyla bu durum çok yaşanılan bir durum, tabi sözleşmede onların lehine gibi görünüyor şu haliyle ama yine de yazılı olarak bildirmemeleri bana bir çekinceleri olduğunu düşündürüyor. sonuçta üzerinden iki yıl geçmiş,2009 yılının Mart ayından kalmaymış bu borç. Bense kredi borcumu 2009 'un Temuz ayında bitirdim. Beni 2010 yılında haberdar ettiler bu borçtan, noterden ihtar çekeyim dedim, bankada görüştüğüm iyi niyetli bir yetkili, birşey tutturamazsın birde avukatlık ücreti ödemek zorunda kalırsın boşuna uğraşma dedi.

Bu arada ben onlara yazılı olarak bana bunu ödemek zorundu olduğumu bildirin bende yasa yollara başvurayım dedim, gerek yok zaten sözleşmenizde yazıyor dediler.

Back
X