Banka verdiği parayı hedaptan geri çekerse...

RUSSELLY

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2014
179
102
103
İstanbul
Kızlar merhabalar; Bankacılık işlemleri ile ilgili bir sorunumu arz edeceğim. Anlatacağım konuyu yaşayan ve duyan hiç olmuşmudur. Bankacılıkta bunu yaşayan var mıdır.

Ben X isimli banka ile kredi kartımla ilgili bir işlem için görüşmüştüm. Bu görüşmemde işlemlerimin halledilmesi sonrası bana KOBİ ası altıda 50 Bin liram hazır bulunduğunu gerekirse heme işlemlerin banka ile görüşülüp çekebileceğim bilgisi iletildi. Yaklaşık 15-20 gün sonra gittim ve müşteri temsilcisi ile görüştüm. Ve işlemler gerçekleşti, evraklar düzenlendi, imzalar atıldı, prosedürler gerçekleştirildi vb...

Neyse bana öğleden sonra paramı çekebileceğim bildirildi. Bende taktir edersiniz ki gönül rahatlığı ile ödeme yapacağım bir kaç yere paranız öğleden sonra hesabınızda da dedim mi!

Öğleden sonra internet hesabıma girdim, para hesabımda...

Ben ilk olarak hemen ödeme yapayım dedim ki parama banka el koydu. Aradım bankayı, müşteri temsilcimi, ne oluyor diye...

Bana mahçup güya mesleğimden dolayı prosedür gereği bana kredi onayını yalnız genel merkez verebilirmiş. Yahu ee nasıl bir noktayı es geçtinizde şube olarak bana parayı verdiniz. İmzamı aldınız, ödeme planları, cartı-curtu tüm evraklar elimde.

Bana tek diyebildikleri "Pardon, bir yalnışlık oldu" cümlesi. Eee diyorum benim düştüğüm durum, itibarım. Ben istemedim ki siz bana teklif ettiniz bende kredi faizi düşük diye size gelmişim.

İşlem hala takipte, güya genel merkez onay verecek ve bekliyorum.

Böyle bir durum yaşayan, duyan bilen var mıdır. Nasıl sonuçlanır. Ya da ben hukuki olarak nasıl bu olayın üzerine gidebilirim?

Şimdiden teşekkür ediyorum...

Basima hic boyle bir sey gelmedi.

Ama tum bankacilik sorunlarimi twitterdan agzima geleni sayarak cozuyorum. Ona cok cok hizli donus yapip halledebiliyorlar.

Evet cirkefce ama ise yariyor. Aklinizda olsun.

bankada ki görevliye dikkat edin bi dalavera dönmesin ben direk şüphelendim genel merkezi arayın sorun şikayet edin sonra zor durumda kalmayın.

Sanırım bankayı ve genel merkezi gerekli mercilere şikayet edeceğim. Hem parayı yatır hem çek çok saöma vallahi..

Yatan para geri çekilmez de işlem iptal edilebilir.
Para hala hesapta ve kullanamıyorsanız işlem çözülene kadar para blokede kalacaktır.
Böyle bir hata mümkündür elbette.
Size çıkan Kobi kredileri kkb raporunuza göre tahsis edilirken bunun kullandırılması bankanın belirleyeceği prosedürler çevresinde banka insiyatifindedir.
Hukuki olarak ise yapabileceğiniz çok birşey yok.
Bu arada ne iş yapıyorsunuz merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…