bankacı arkadaşlar yardım edebilir misiniz? (Erken ödeme cezası)

emosmos

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
846
1
118
İstanbul
kuzenim 6-7 ay önce kredi çekmişti..bu ay kalan kredi tutarı 22.000 TL' idi..eline 10.000 TL kadar para geçince kredisinin bir miktarını internet bankacılığıyla ödedi.. geriye kalan 12 olacağına 16 oldu..yani 4000 fazladan ödeyecek..bankayı aramış, yarısını ödediği için böyle bir durum olmuşş..bankadaki yetkili dilekçe yazın ama geri alınabileceğini zannetmiyorum demiş.. böyle bir durum var mıdır? çok saçma deil mi?

kredi alırken imzalanan kağıtlarda yazıyordur bu muhtemelen... genelde okumuyoruz malesef. bi avukata danışsanız o daha yardımcı olabilir dicem ama, (o maddelerde kanunlara aykırılık varsa falan itiraz edilebilir), banka da maddeleri şirket avukatına onaylatıyordur aykırılık olduğunu da sanmam. kredi çekmek büyük risk gerçekten geçmiş olsun :50:, soygun yapıyorlar resmen! :47:

kredi alırken imzalanan kağıtlarda yazıyordur bu muhtemelen... genelde okumuyoruz malesef. bi avukata danışsanız o daha yardımcı olabilir dicem ama, (o maddelerde kanunlara aykırılık varsa falan itiraz edilebilir), banka da maddeleri şirket avukatına onaylatıyordur aykırılık olduğunu da sanmam. kredi çekmek büyük risk gerçekten geçmiş olsun :50:, soygun yapıyorlar resmen! :47:

internetten araştırdığıma göre erken ödeme cezası sadece konut kredisinde oluyormuş ama mahkeme kararıyla oda kalkmış.. dediğiniz gibi sözleşmede yazıyordur mutlaka..bir sitede "kredi alınırken artık sözleşmeye böyle bir madde eklenemez" diye bir yazı vardı..tabi soyguncu oldukları için kredi alırken bu konuda bilgi vermezler.. böyle bir durum olsa bile banka bunu geri vermeli..çünkü geri alıp 22000 bini tamamen kapatacak..off çok sinir bozucu bir durum

Erken ödeme yapıldığı için indirim dahi yapılmalı, Tüketici Mahkemesine doğrudan başvurarak şikayet edin..

Bence saçmalık kredi çekmiştim geçen sene gittim yarısını ödedim faizinden düştü hem ödeyeceğim tutar düştü atıyorum 500 öderken 300 ödemeye başladım ayrıca ayın 5 inde ödemem gerekiyorken 12 sinde ödemeye başladım

Erken ödeme yapıldığı için indirim dahi yapılmalı, Tüketici Mahkemesine doğrudan başvurarak şikayet edin..

toplu ödeme (balon ödeme deniliyor sanırım) yapmak istedi ama tek tek taksitleri ödemiş sadece erken ödeme indirimi almış anladığım kadarıyla:44:

Bence saçmalık kredi çekmiştim geçen sene gittim yarısını ödedim faizinden düştü hem ödeyeceğim tutar düştü atıyorum 500 öderken 300 ödemeye başladım ayrıca ayın 5 inde ödemem gerekiyorken 12 sinde ödemeye başladım

toplam ödeme tutarınız azaldı mı? Yani geri kalanı faizsiz mi ödediniz?

toplu ödeme (balon ödeme deniliyor sanırım) yapmak istedi ama tek tek taksitleri ödemiş sadece erken ödeme indirimi almış anladığım kadarıyla:44:

toplu ödeme ya da ara ödeme diye geçer ve indirim sağlar ben daha önce yapmıştım.. ama taksitleri tek tek ödemek çok küçük bir indirim sağlıyor. yani yanlış yapmış. bankanın bir kabahati yok keşke sorsaymış bankaya.

toplu ödeme ya da ara ödeme diye geçer ve indirim sağlar ben daha önce yapmıştım.. ama taksitleri tek tek ödemek çok küçük bir indirim sağlıyor. yani yanlış yapmış. bankanın bir kabahati yok keşke sorsaymış bankaya.

evet zaten bankayı suçlamıyor ama bulunduğu il de şube yok bankamatik yok hiçbirşey yok sadece internetten ödeme yapabiliyor..ödeme yaparken 10000 yazmış ödemiş tek tek ödeme alınacağını düşünmemiş toplu ödeme alırlar zannetmiş.. tek tek ödenince 4000 kadar faiz koymalarımı doğru mudur?..şuan istediği şey durumu düzeltmek..mümkün müdür onu merak ediyorum

Son düzenleme:
evet zaten bankayı suçlamıyor ama bulunduğu il de şube yok bankamatik yok hiçbirşey yok sadece internetten ödeme yapabiliyor..ödeme yaparken 10000 yazmış ödemiş tek tek ödeme alınacağını düşünmemiş toplu ödeme alırlar zannetmiş.. tek tek ödenince 4000 kadar faiz koymalarımı doğru mudur?..şuan istediği şey durumu düzeltmek..mümkün müdür onu merak ediyorum

bulunduğu ilçede şube olmaması belki lehine bişeyler sağlar çünkü şube olsaydı gider sorardı hangi banka? dilekçe yazsın yine de..

Merhaba

Mortgage sonrası çekilen konut kredilerinde ve ipotekli ihtiyaç kredilerinde maalesef erken kapama cezası çıkıyor.Kredi çekilirken imzalanan evraklarda da bu madde geçiyor.Tüketici Mahkemesine başvurabilirsiniz ama ben iade edildiğini hiç görmedim.Çünkü banka krediyi kullandırırken kendini sağalama alıyor,gerekli evrakları imzalatıyor zaten.Üzücü sonuçlar yaşamamak için kredi kapatmadan önce bir şubeye gidip, gidilemiyorsa çağrı merkezi aranıp mutlaka bilgi alınmalı.çağrı merkezleri 7/24 her konuda hizmet veriyor.

arkadaşlar, belki böyle bir durumlar karşılaşabilirsiniz diye söyleyeyim dedim.. banka parayı 1 ay sonra iade etti:46:

Boyle bir konu olmussa ben boyle bir seyi su ana kadar ne gordum ne duydum ayricada cokda sacma buldugumuda soylemeliyim ...

banka verılen parayı faize yatırıyor, erken verınce o faızden mahrum kalacagı icin erken ödeyen bu şekılde cezalandırılıyor dıye duymuştum ben de.

Back
X